Diabelski plan

Debeulseu peullaen
2023
7,9 1,7 tys. ocen
7,9 10 1 1660
Diabelski plan
powrót do forum programu Diabelski plan

trochę za bardzo męczenie pały.... odcinki są o wiele za długie, prawie tyle ile pełnometrażowy film fabularny, i byłoby ok gdyby to było interesujące, niestety nie jest... poł odcinka chodzą albo siedzą na kanapie i gadają, drugie pół to -w końcu kiedy zaczynają się jakieś gry- to najpierw jest objaśnianie zasad tak skomplikowanych, że trzeba mieć notes żeby wszystko zapisywać... gry są mało widowiskowe, nieciekawe i dziwnie zaprojektowane... nie wymuszają rywalizacji, dają za dużo dowolności.. dodatkowo za dużą rolę grają czynniki losowe (jak w grze o terrorystach i cywilach, gdzie jak ktoś dobrze wylosował swoją rolę to miał szansę na 4 czy 5 żetonów, a jak gorzej wylosował to mógł wygrać najwyżej jeden).... potem kolejny cały odcinek trwa dana gra (np.: połączenie "monopoly" z "chińczykiem" gdzie cały czas ktoś trafia do więzienia i nie może iść dalej i cała gra polega na czekaniu na wyrzucenie jednego pola na kostce) - ani to ciekawe ani interesujące... i niby z 12 uczestników ci najgorsi mają w każdym odcinku odpadać, a jest już 4 i nadal nikt nie odpadł... a to prawie pół sezonu... średnio się to wszystko ze sobą łączy i brak różnorodnych zadań wszechstronnie testujących uczestników i przede wszystkim rozrywki ...

ocenił(a) program na 8
mercx

Polecam program Jaka to melodia. Tam zasady są jasne i nie trzeba myśleć za bardzo w trakcie oglądania, można się zrelaksować na bezmyślnym gapieniu się w ekran. A tak serio to po co zaczęłaś/zacząłeś wgl oglądać ten program a potem dajesz taką niską ocenę? O to w tym chodzi właśnie, wytęż też trochę swój mózg nawet jeśli do końca nie rozumiesz zasad. Przykro czyta się takie komentarze o takim programie, który jest na prawdę super jeśli ktoś chce się zaangażować w całą jego zawartość, a nie tylko bełkot podany na tacy i ludzie gapiący się w ekran jak zombie. Ja nie lubie programów typu Big Brother bo są dla mnie puste i mało angażujące, ale nie równam ich z błotem. Podkreślam, to już jest serial fabularny tylko program, który nie jest (raczej) reżyserowany i jak Ci nie podszedł bo go nie rozumiesz to sobie odpuść i tyle.

ocenił(a) program na 3
Artekw10

a wiesz co to są gusta? bo właśnie o nich dyskutujesz... to że tobie się podoba nudna gra w chińczyka to tylko twoje zdanie... i w którym momencie mojej wypowiedzi wyszło ci że ktoś nie zrozumiał zasad którejkolwiek gry....? albo że ktoś oczekuje nudnego siedzenia i gadania jak w Big Brotherze? jak przeczytasz jeszcze raz mój komentarz ze zrozumieniem to moze kiedyś do ciebie dojdzie sens całej wypowiedzi.. PS Jaka to melodia to sam sobie oglądaj

ocenił(a) program na 3
Artekw10

jesli twoj poziom wypowiedzi jest taki że na konkretne zarzuty ("za dużą rolę grają czynniki losowe jak w grze o terrorystach i cywilach, gdzie jak ktoś dobrze wylosował swoją rolę to miał szansę na aż 5 żetonów, a jak gorzej wylosował to mógł wygrać najwyżej jeden") odpowiadasz "a mi się podobało " to nie mamy o czy dyskutować...

ocenił(a) program na 8
mercx

Lol musiałeś aż dopisać. Skoro przytoczyłeś to jaki kto ma gust to Twój komentarz odnośnie tego programu w ogóle nie ma sensu. Równie dobrze mogłeś zachować swoją opinię dla siebie i nic nie pisać. Dobór gier był specjalnie taki, gdyby wszystko zależało tylko i wyłącznie od inteligencji gracza a nie przypadku ( jak w większości gier planszowych gdzie czymś się rzucą itp. Tak swoją drogą) to ten program byłby calkiem pozbawiony sensu. Spojer! W drugim czy trzecim odcinku odpadł koleś, który spokojnie mógł wygrać ten program, ale odpadł bo to jest sedno tego programu/turnieju. Sojusze, "drużyny" itp. Przetrwa najsprytniejszy a nie najmądrzejszy, jak w życiu. Jeśli nie wyłapałeś tego w tym programie to juz twój problem. Jeśli wgl obejrzałeś od początku do końca, a nie odpuściłeś podczas tłumaczenia zasad (co jest momentami nudnawe i widz się może zgubić), ale w tym rzecz. Chcesz wiedzieć o co chodzi to się skup i myśl, a nie podane wszystko na tacy i tylko konsumuj. Ten program ewidentnie nie wpasowal się w twoje gusta jak widać wiec nie rozumiem po co wgl go oglądałeś jeśli liczyłeś na ciekawszą rozrywkę a później hejtujesz ewidentnie bo tak właśnie odebrałem twój komentarz, z którym musisz się liczyć skoro postanowiłeś go tutaj udostępnić.