PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=877982}
5,0 4  oceny
5,0 10 1 4
Vomitoreum
powrót do forum gry Vomitoreum

Chciałbym polubić tę grę, bo grało się nawet przyjemnie, do czasu. Największą wadą jest słaby level design i błędy z nim związane. Otóż pomijając to, że lokacje zostały stworzone nieintuicyjnie i chyba bez jakiegokolwiek wcześniejszego planu, to w niektórych możemy utknąć bez wyjścia. Tak mi się przytrafiło, gdy po pokonaniu bossa nie miałem klucza ze statku i nie mogłem otworzyć za nim drzwi. Drogi powrotnej nie było, bo przy poprzednim bossie drzwi za nim zamknęły się na amen. Po szukaniu wyjścia przez dłuższy czas odpuściłem. Nie tylko ja miałem z tym problem, inni gracze również w tym jest nawet gameplay na YT, gdzie gracz musiał rozpoczynać dużo wcześniej i wybrać inną drogę. Mi już się nie chciało, bo za dużo do nadrabiania było. Do tego w jednym miejscu skacząc w dół do wody już z niej nie wyjdziemy. Sorry, ale to po prostu źle zaprojektowana gra.

Z innych minusów - wrogowie zachowują się zawsze tak samo a z bossami walczymy zawsze tak samo biegając wokół w nich w kółko i oddając strzały. Feeling strzelania jest w porządku, jest też dużo sekretów, co lubię. Wizualnie jest tak jak widzimy na screenach.

Gra jest przeciętniakiem, którego jednak z racji błędów w projektowaniu poziomów nie polecam. Zresztą wiele innych osób ma podobne przypadki i gra od roku nie dostała jakiejś aktualizacji z naprawą błędów, więc dziwią mnie te wysokie oceny na Steam.