PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685065}
8,0 7,6 tys. ocen
8,0 10 1 7586
Wolfenstein: The New Order
powrót do forum gry Wolfenstein: The New Order

Gameplay bardzo przyjemny, klimat mi się podoba, ale wg. mnie to jest NIEDOPUSZCZALNE że gra waży prawie 50GB!! A grafika niestety to słaby punkt tej gry. Mało opcji, dynamicznych cieni chyba brak, a tekstury to katastrofa, więc nie rozumiem czemu to tyle waży.

ocenił(a) grę na 8
VerminatorX

Na około dwa tygodnie przed premierą czytałem, że ogromna ilość miejsca na dysku spowodowana jest nieskompresowanymi plikami audio. Szkoda, bo taka gra powinna zajmować max. 20 GB zwłaszcza, że brakuje w niej trybu multi.

ocenił(a) grę na 8
Lukasz5000

Folder "virtualtextures" 33.1GB, folder "bink" czyli filmiki 6GB. Gra jest na silniku ID Tech 5, który korzysta z tzw Megatekstur, które właśnie zajmują tyle miejsca. Najgorsze jest to, że pomimo tak ogromnego rozmiaru tekstur często ich jakość jest tragiczna....

KaeM_4

Noo czytałem o tych teksturach. Ten patent ma rzekomo za zadanie zlikwidowania "tilingu", czyli niemiłego dla oka efektu powtarzania tej samej, małej tekstury (coś jak małą tapetę na pulpit zrobić sąsiadująco). Problem w tym że wykonanie, no widzimy jakie jest :)

ocenił(a) grę na 9
KaeM_4

Jakość jest tragiczna? Proponuje zmienić ustawienia, albo skoczyć do okulisty. Jednym z powodów takiej ilości danych jest zróżnicowanie tekstur (ciężko wskazać inną gre FPP gdzie były by tak różnorodne).

ocenił(a) grę na 8
Ted_Junior_Gillas

Tak jakość jest tragiczna na ustawieniach Ultra. Widziałeś kiedyś w tej grze tekstury z bliska? Ja nie miałem na myśli też KAŻDĄ teksturę.

Skoro jestem ślepy to oni pewnie też
Fragmenty rożnych recnzji:
- pure pc "Oprawa wizualna jest przeciętna, momentami wręcz niedzisiejsza i odpychająca, przynajmniej jeśli chodzi o zastosowane technologie czy jakość tekstur, które pomimo Virtual Texture są zwyczajnie brzydkie"
- pclab "Niestety, nie brakuje w nim tekstur w (rażąco) niskiej jakości, ale o tym, że produkcja nie będzie zachwycać od strony technologicznej, wiedzieliśmy, odkąd tylko pojawiły się pierwsze materiały, a każdy kolejny filmik tylko utwierdzał nas w tym przekonaniu"
-filmweb " Animacje są w porządku, tak samo modele postaci. Nie dotyczy to jednak tekstur na obiektach. Gdy zaczniemy "lizać ściany" w poszukiwaniu jakiegoś sekretu, dostaniemy w twarz rozmazanym betonem czy innym drewnem. Mogło być lepiej. "
- videotesty "Jeżeli jesteśmy już przy teksturach to warto wspomnieć, że są one bardzo dobrze wykonane ale nierówne. Niekiedy spotkamy bogate tekstury z ogromną ilością detali a czasami płaskie, rozmazane i brzydkie."

Fajny avatar z Juniorem

ocenił(a) grę na 9
KaeM_4

Akurat PClab i Pure PC to portale których recenzje są ch*** warte. Dla nich tylko Crysis ma ładną grafikę. Ja napisałem co widziałem :) A widziałem naprawdę solidną oprawe ze świetnymi teksturami (owszem, nie wszystkie trzymają jednakowy poziom).

ocenił(a) grę na 9
Ted_Junior_Gillas

Nie wiem gdzie ta solidna oprawa. Przez większość czasu mam wrażenie, że COD wcale nie wyglądał jakoś gorzej.