Gdyby ktoś zastanawiał się jak wygląda skala wzrostu King Konga (30 metrów) i Godzilli (108 metrów) to proszę. Wkleiłem ich dla porównania obok Pałacu Kultury (237 metrów)
http://i.imgur.com/EfYkhaj.jpg
Nie wiem naprawdę jak oni chcą zrobić tą walkę. Nie dość, że Godzilla jest prawie trzy razy wyższa to jeszcze ma swój atomowy oddech. Co z tego, że zrobili największego King Konga jakiego kiedykolwiek widziano na ekranie jak przy Godzilli nadal jest tylko małą małpą XD
Jak tylko usłyszałem o tym filmie, to uznałem to za jeden wielki bezsens - właśnie poprzez rozmiary tych stworów. Co by nie zrobili, to będzie wydawać mi się to głupie:
- powiększenie Konga do rozmiarów Godzilli
- zmniejszenie Godzilli do rozmiarów Konga (baby Godzilla??)
- zostawienie rozmiarów z filmów Edwardsa i Jacksona
Nie wiem jak oni to rozwiążą, ale sama zapowiedź takiego filmu jest tak głupia, że wciąż tli się we mnie podejrzenie, że to jakiś niesmaczny żart i film ostatecznie nie powstanie. Już mają duże opóźnienia z Godzillą 2, a o Kongu się rozmarzyli...
bezensu to jest taka techniczna analiza takich filmow. Chlopie to film fantasy a ty masz problem ze ci sie metraze realne nie beda zgadzac ? Nikt nie bedzie patrzyl ile metrow miala godzilla czy jak duza byla lapa konga przy czlowieku. Zrobia ich takich by do siebie pasowali i walka byla wyrownana i tyle....Juz raz tak film byl i jest klasyka ;P Wiec to zaden nowy glupi pomysl a bardziej remake jak cos ;P
Nie rozumiem w czym problem. Przecież w filmie Godzilla vs King kong z 1962 powiększyli Konga do rozmiarów godzilli i moim zdaniem było spoko
Po pierwsze kong będzie większy bo w nowym filmie Kong wyspa czaszki kong jest o wiele wiele większy
jest taki moment gdzie Kong niszczy helikoptery łapami, Godzilla niszczy miasta, robią się fale zalewające ulice a jak przepływa pod lotniskowcem to jest większa od statku :P
Robiłem to według danych o King Kongu z Wyspy Czaszki. Według twórców ma on tam 100 stóp czyli około 30 metrów
Kong: Wyspa Czaszki dzieje się w latach 70 i jest wspomniane, że "Kong wciąż rośnie. Módlcie się, żeby urósł dużo większy". Ot i rozwiązanie problemu.
Dokładnie tak. Plus Kong pewnie będzie zwinniejszy od Godzilli więc szybkością będzie nadrabiał gabaryty.
Według mnie Kong nie osiągnie 100 m , ale to Godzilla vs Kong będzie tak myślę symboliczne .Potwory staną wspólnie do wlaki z kimś potężniejszym od nich do walki.
Też tak myślę.
Na początku będą walczyć ze sobą, ale znajdzie się coś czy ktoś co/kto będzie ich wspólnym wrogiem.
A'la Batman vs Superman...