Jak można w katolickiej Polsce pokazywać taki obraz księży!? Ksiądz ma udzielać wsparcia duchowego w trudnych chwilach, a nie dopytywać dzieciaka o walenie konia!!! Ten film to fałszowanie obrazu duchowieństwa w Polsce i robienie pożywki dla niewierzących debili!
Poza tym - mały plusik za Lady Pank i "Fabrykę Małp". Nauczycielka ZPT też niezła hetera - miałem polewę ze sceny z "wiatraczkiem". Ale film zdecydowanie do Frycza i Żebrowskiego - ten mały był zbyt ciotowaty. Chociaż z takim hardkorowym tatusiem każdy by wymiękł.
Ten topic ma już 2 lata, 2 tygodnie, 1 dzień i 4 godziny. Rekord jakiś. ;D
Hagan, jak jesteś taka dewota, to czemu całe dnie siedzisz na kompie obrażając bliźniego, zamiast się modlić? Powinieneś zostać księdzem i dawać przykład innym księżom. ;)
Człowieku, ten temat był po prostu wywołany moją frustracją z powodu eskalacji antyreligijnych nastrojów w Polsce. To co kiedyś było domeną niszowych gazet (Nie, Fakty i Mity), dziś przenosi się na filmy i te filmy są nawet nagradzane na festiwalach.
Ale twój post jest z gatunku "przyganiał kocioł garnkowi" - zarzucasz innym obrażanie ludzi, ale sam wywołałeś pyskówkę z powodu zwykłego błędu ortograficznego lub literówki. Jakbym zdawał maturę w obecnych czasach to bym sie cieszył - jest znacznie łatwiej niz kiedyś. No i masz dostęp do gotowców w sieci.
Nie, to Triglav ją wywołał... A ty może nikogo nie obrażałeś?
Gotowców? Chyba tylko na polski ustny. Z resztą i tak trzeba mówić z głowy...
Musisz pojac ze nieznaleznie od tego jak usilne cos komus imputujesz - nie wplynie to na stan faktyczny - chyba ze przez przekore i odnosnie sfery zachowan. Mozesz mnie wyzywac np. od pokurczów - ale z tego powodu sie nie skurczę. Logika. A ty się rzucasz i myslisz ze wiesz lepiej.
...to jest normalne slowo.
patrz: normalne, po nagielsku: normal - sprawdz sobie to w innych jezykach.
Inny przyklad NOWY>NEU>NEW>NOVA itd.
Frater>Bruder>Brother>Brat itd.
...jak widzisz najnormalniejsze slowa sa nienormalne. Ja nikomu nic nie imputuje. Wiem co mowie.
No jakoś nie słyszę go często w przeciwieństwie do tych innych... Wolę jednak "wmawiać" albo "insynuować" Takie normalniejsze...
A Frater to po jakiemu?
Ja też nie imputuję...
A i owszem, wmawiasz mi cos co nie ma wiele wspolnego ze stanem faktycznym.
Frater to po lacinie - ale majac pod reka google to wstyd pytac. Glownie z laciny i greki sa te wzytski "dziwne" slowa ktore wprowadzaja cie w konfuzje.
To ty Triglav? Ty pewnie seks uprawiasz z każdą napotkaną osobą. Coś ci nie pasuje w moich "wątkach autobiogaficznych"? Oszczerstwa? Że niby w mojej biografii?
"zaświadczasz tylko swoje „kur.estwo”"
A ty właśnie mądrość pokazujesz, co nie?
"może zaczniesz mu wmawiać że jest mała dziewczynką albo marsjaninem?"
Tak, jasne...
"Gimnazjalne bydło."
Ja? Nie, już po LO...
"Uważasz że dom dziecka jest miejscem dla gorszych dzieci?"
Tak napisałem?
"Jesteś strasznie zapóźniony intelektulanie."
Tak jak ty i Triglav. Z ortografią nie najlepiej nie?
"MNIE TEŻ BĘDZIESZ STRASZYŁ „napisaniem na policje”?"
Tak, postraszę, ale ja pisałem o "podaniu", a nie "pisaniu na policję" głupcze.
"Dobrze Ci powiedział – poskarż się matce i ojcu że cię na forum nie lubią."
Dobra, już idę skarżyć...
I niech Triglav sam pisze, a nie wyręcza się adwokatem (chociaż to pewnie ty Triglav)...
To było do ciebie wieśniaro.
"Triglaw Triglawem - jestem ciekawa co powiesz o mnie łajzo:) widze że gościa nie ma a Ty nadal na niego wrzucasz"
Bo to ty jesteś triglaw.
"podrzeganie do nienawiści, ładnie, ładnie - a wszytsko zapisane i udokumntowane. Bedą chyab rodzice płacić za Ciebie grzywnę:("
O nazizm mnie oskarżysz? Nie no, pasek i szlaban na kompa będzie! Nie rób tego, błagam! ;(
A ty czym się masturbujesz (bo onanizm to podobno tylko u mężczyzn)? Kredką czy śrubokrętem? Mąż cię nie zaspokaja?
Przykre, że dorośli ludzie w średnim wieku siedzą całe dnie w necie rzucając obelgami... I to "my" - młodsze pokolenie - ich nauczyliśmy z niego korzystać...
Zboczeńcu... A mnie wyzywa od onanistów...
To był żart wariatko! I nie obraża on Żydów... Żenujące jest to, że dopiero się zarejestrowałaś (ciekawe, że od razu trafiłaś na ten temat) i się rzucasz, a potem prokuraturą straszysz.
"część mojej rodziny zginęła w gettcie, a ojciec zaliczył w wyniku takich komplikacji dom dziecka"
Tak, cieszę się.
"jesteś żenującym frajerem."
Wymyśl inne słowo, bo nudzisz... Jesteś taka duża, a mózg pięciolatki.
Co to znaczy "wzytski"? :D Nie ma to jak impertynent imputujący bzdury, który sam nie wie, że jest idiotą...
Niestety, nie odetka cię - to tylko Hagan. Przejrzyj jego inne wpisy, on "święcie" wierzy w to, co pisze.
http://www.filmweb.pl/film/Kr%C3%B3lestwo+niebieskie-2005-108083/discussion/Jedn o+si%C4%99+nie+zgadza%3A+Saraceni+u%C5%BCywaj%C4%85+trebuszy+podczas+oble%C5%BCe nia+Jerozolimy.,1664123?page=1#post_7586025
Tu masz inne cytaty z "mędrca" Hagana: "Polskę należy oczyścić z ludzi ubliżających Bogu. Powinniśmy bronić religii jak fundamentaliści, bo tym którzy sami nie zaczną działać Bóg nie pomoże. Powinniśmy rozpocząć rewolucję chrześcijańską, wtedy ludzie podobnie myślący w innych krajach wezmą z nas przykład."
Najlepssze jset to, że najpierw odwołuje się do religii, a po tem narzeka, że dziecko malttretowane przez ojca jest zbyt "ciotowate" i peiprzy coś o tym, że z nauczycielki jest niezła hetera (grzech przeciwko 6 przykazaniu), aż mam ochotę strzelić facepalma.
Nazwanie tej nauczycielki "heterą" może być najwyżej grzechem przeciwko 8 przykazaniu - "nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu". Mnie nie spodobało się zachowanie tej starej zołzy bo na widok wiatraczka zrobionego przez ucznia zaczęła rechotać jak ostatnia kretynka - a to w zawodzie nauczyciela nie powinno być dopuszczalne.
Szkoda że usunęli użytkownika o nicku Triglav. Niepotrzebnie dał się sprowokować jakiemuś maturzyście (RafX?). Fakt że miał poglądy zupełnie przeciwne do moich, ale przynajmniej potrafił przedstawić rozsądne argumenty, a to dzisiaj rzadkość. Chyba że sam miał dość i usunął swoje konto czemu się nie dziwię.
Jestem po lekturze tego teamatu od A do Z. Strach się bać. Frustracje biorą się braku seksu i porządnych lektur - to moje spostrzezenie. Nie wiem czy jest sens z kimś głupim rozmawiać...
Brak porządnych lektur? Właśnie że niektóre lektury wywołują frustrację - zaliczyłem np. sagę o Wiedźminie i wkurzyłem się na Sapkowskiego że stworzył taki ponury i beznadziejny świat.
A lektury szkolne wcale nie lepsze, nawet dla najmłodszych. Oto niektóre przykłady:
- Janko muzykant - 10-latek zakatowany na śmierć,
- Sierotka Marysia - straciła w dzieciństwie rodziców,
- Szkice węglem - porządni zginęli, cwaniak przeżył,
- Mendel Gdański - dzieciak pobity przez tłum antysemitów,
- Za chlebem - główni bohaterowie zginęli albo umarli z głodu,
- Syzyfowe prace - najpierw zmarli rodzice głównego bohatera, później dziewczyna odeszła,
- Z pamiętnika poznańskiego nauczyciela - dzieciak umarł,
- Chłopcy z placu broni - całkiem sympatyczny dzieciak umarł...
... i tak dalej, długo by wyliczać. Uwierz, czytanie lektur jest udręką, po której człowiek już nie jest ten sam.
Żal mi Cie Hagan:(
lektury SZKOLNE to kanon ktory raczej trzeba znać, a co do lektur w tym pierwotnym, szerszym znaczeniu (a o to mi chodziło)... coz... jak dla Ciebie Sapkowski jest słaby... to nie mamy o czym gadać.
O chłopcach z placu Broni czy kilku innych tytułach nie będe nawet mówić... widze że nie kumasz czemu się znalazły w kanonie lektury szkolnych i co maja "dać" mlodemu czytelnikowi. Jak na takiego zacietrzewionego narodowca to mnie dziwi Twoja postawa akurat w tej kwestii... wpisuje się jednak w ogólny tok rozumowania jakie prezentujesz: Misie to Misie tamto.
Bywaj Misiu.
PS:Sapkowski wypuści nowe opowiadania - ja czekam z niecierpliwoscią :)
PPS: Teraz czytam Mgły Avalonu - toby Cie Haganku dobiło:) :) :)
Nie powiem że Sapkowski jest złym pisarzem, bo nie jest. Sagę wiedźmińską czyta sie całkiem przyjemnie, aż do "Wieży Jaskółki". Ale "Pani Jeziora" to kompletna porażka, ta część broni się tylko niezłym opisem bitwy pod Brenną. A a samo zakończenie Sapkowski napisał tak jakby napluł w twarz fanom Sagi Wiedźmińskiej. Masa niejasności i durnot które mają chyba wkurzyć czytelnika (zbyt dużo "tych dobrych" traci życie). Poza tym jednak historia jest bardzo ciekawa, a przemyślenia i dyskusje filozoficzne postaci pochodzących z różnych krain, warstw społecznych czy ogólnie mających różne spojrzenia na świat nie tylko potrafią rozbawić, ale też zmuszają do refleksji nad ludzką naturą, a najlepszy w tym jest Regis. A właśnie, biedny wampirzyna również stracił życie i jak tu nie być wkurzonym na Sapkowskiego??
"Niepotrzebnie dał się sprowokować"
Tak, to wszystko moja wina... ;(
Ty też pewnie tak około 1970, co widać po poglądach... Ty też tyle fakultetów masz, co Triglav?
No cóż, z postów wynikało że ma wykształcenie humanistyczne, a ja polibudę kończyłem (ale poprzestałem na jednym kierunku). Ale też podchodziłem do matury na luzie, bo do tego egzaminu w moich czasach tak naprawdę należało się uczyć przez całą szkołę średnią - odstawianie wszystkiego na ostatnią chwilę miało opłakane skutki.
"Twoja matka to ku.rwa"
Ciekawe kto pierwszy kur wami rzucał... A jak cytujesz to cytuj dokładnie.
Już piszę donos... :)
Ale ze mnie antysemita. ;(
"nawet po wykasowaniu dla Twoich oczu administracja ma nadal do tego dostęp:)"
Nie jestem pewien. :)
...a ja tak - bo moderowałam na forum o takim samym silniku. Admini i moderatorzy mają dostęp do całośći.
Więc ten się śmieje kto się smieje ostatni Rafale.
O ty łajzo, zgłaszasz moje posty.
To idź Joanno na policję i powiedz, że obrażam triglawa. LoL.
PS A na jakim to forum jest ten silnik?
A kobiety to wszystko mogą? Super.
"Zwykłe chamstwo."
Przeczytaj swoje posty...
Jutro dzwonię na policę, okej.