Jak można w katolickiej Polsce pokazywać taki obraz księży!? Ksiądz ma udzielać wsparcia duchowego w trudnych chwilach, a nie dopytywać dzieciaka o walenie konia!!! Ten film to fałszowanie obrazu duchowieństwa w Polsce i robienie pożywki dla niewierzących debili!
Poza tym - mały plusik za Lady Pank i "Fabrykę Małp". Nauczycielka ZPT też niezła hetera - miałem polewę ze sceny z "wiatraczkiem". Ale film zdecydowanie do Frycza i Żebrowskiego - ten mały był zbyt ciotowaty. Chociaż z takim hardkorowym tatusiem każdy by wymiękł.
Dziecko neo to jest nade mną. :) Już dzwoniłem i niezły mieli ubaw z ciebie konfidentko. :D
A od mojej matki się odpier dol...
Najwyższa pora skończyć udzielanie się na forach... W dzisiejszych czasach każdy tylko szuka sposobu na kłótnię, a jak już kogoś sprowokuje to jest pokrzywdzony...
"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw prowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...".
Pani niski poziom inteligencji obliguje mnie do zaprzestania tej rzeczowej konwersacji.
Kończę więc jakże inteligentne rozmowy z panią triglawą (jestem prawie pewien, że to ty)... Ty się wypisz, aż poczujesz ulgę po zaśmieceniu każdego tematu...
Dobranoc. :)
Nie, jestem Twoja matka Rafalku :D tak żałosnego matołka jeszcze nie uświadczyłam. Nigdzie. Dziwie się że w necie tak przeklinasz, a jak do mnie przychodzisz to: mamo daj kasę! mamo daj kasę!
Takiego czubka jak ty to nie spotkałem. :) Lecz się radzę ci.
Gdybym miał taką matkę to bym się powiesił.
Joanna skapitulowała, szkoda. :( Chyba że jest na urlopie od, prawdopodobnie, bardzo ciężkiej pracy. :D
...wróciłam z działeczki. Owszem, po ciężkiej intelektualnej pracy bachorku:D jakiej Ty nie będziesz mieć nigdy - he he he.
Wreszcie... :) Ja będę miał na pewno lepszą pracę od twojej głupolku - he he he.
Ty i praca intelektualna - LoL. :D
Jezu Chryste - ja rozumiem że Jahwe jest Bogiem Mściwym i pełnym żółci ale jak mi się zdaję Chrześcijaństwo promuje tę subtelna wersję, nieco bardziej zgodną z duchem epoki... przegyzę się przez ten temat. Widzę że część userów w nim udzieljących się straciło konta... Dobrze że się chłopaki nie zaczęli tłuc.
Jeśli lubisz się przegryzać przez takie tematy, to rzuć okiem tutaj: http://www.filmweb.pl/user/impactor
Trochę Ci to może zająć, ale warto :)
Jakbym kiedyś spotkała godnego szacunku klechę w Polsce to może bym inaczej do tego podeszła. Na razie niestety natykam się na takich, o których nie warto wspominać, także dla mnie ten film jak najbardziej realistyczny. A poza tym wiara w Boga nie jest równa wierze w księży. Księża zasługują na taką samą krytykę jak każdy człowiek, jeśli powiedzą albo zrobią coś głupiego. Zupełnie nie rozumiem podejścia, które ostatnio rzadziej jest spotykane, ale do niedawna było normą, że ksiądz jest święty i skrytykować go nie można. A niby dlaczego? Wg mnie bardzo prawdziwy obraz polskich księży - zapewne na potrzeby filmu przerysowany, ale nie przekłamany.