Wycieranie fekaliów gesią, dziadek alfons, skrytka w drzewie, weselne dyby,
naćpany ksiądz, zęby w kształcie trójkątów, beszczeszczenie niedoszłych "zwłok",
pułapka ubikacja, jeżdząca machina dziadka, złoty smith & wesson czy tam colt, koks w
krzyżu, żonglowanie granatami i wiele wiele wiele wiele innych...
Jeden z najlepszych filmów, jakie w życiu widziałem. Obejrzałem go chyba ze 20 razy i za każdym razem śmiałem jak durny. Bardzo natomiast wzruszająca jest scena jak Grga Junior i Afrodyta Karambolo zakochują się w sobie od pierwszego wejrzenia. Dowodzi to faktu, że uroda jest pojęciem względnym - zależy, co kogo kręci....
więcejMam mieszane uczucia co do tego filmu. Wszyscy go zachwalali i nazywali arcydzielem. Bylam tak pozytywnie nastawiona a tutaj prosze, o! wielka niespodzianka. Po pierwszej godzinie mialam ochote go wylaczyc. Potem aby dobrnac do konca filmu, musialam sie zaczac upijac tequila. Sadzilam ze moze mi to pomoze w ogladaniu...
więcejKilka lat temu obejrzałem ten film i mnie wynudził. Dzisiaj postanowiłem go jeszcze raz obejrzeć w nadziei, że wtedy nie miałem dobrego dnia i nie wczułem się w klimat. Ale nie. Nie potrafię czerpać zabawy z historii i absurdów ani z klimatu.
Szkoda, bo absurdalne klimaty lubię. Ot, choćby "Nie lubię poniedziałku" to...
"Retrospekcja i przemijanie w ujęciu literackim i filmowym. Omów różne techniki
prezentowania czasu, analizując wybrane dzieła" To mój temat maturalny, co sądzicie o
"Czarny kot, biały kot" w kwestii przemijania i "Pulp Fiction" jako retrospekcji ? Nie chcę od
razu polec na doborze filmów. Do środy czas na...
"Pamiętasz tego typa z filmu "Czarny kot, biały kot"?
Człowieku, wujek Grga - szef wszystkich szefów.
Mądry starzec, bo miał naszyjnik, który
Religijne mury mijał z fantazyjnej strony - czyli z góry."
Vienio- Różnice
To pierwszy film Kusturicy jaki obejrzałem. Przeżyłem mały szok kulturowy. Nie wiedziałem, że Jugole są tak poryci:). Bardzo dobra, przezabawna komedia, inna od wszystkich jakie widziałem do tej pory. Polecam. 8/10.