agentka albo pani detektyw prowadzi śledztwo, ukazane są przebyski z jej wsomnien że wczesniej probowal ja zamordowac mąż i porzucił ja gdzies na poboczu w białej sukni. Dostaje telefony z sadu czy z wiezienia ze jej maz probuje wczesniej wyjsc i ma sie wstawic na rozprawe. Chyba mieszka na jakiejs lodzi , uprawiala...
więcejSiemka :) Polecicie mi jakieś filmy akcji (strzelaniny,mafie )itp z klimatem Nowego Jorku? Bardzo lubię to miasto i ten klimat. Mogą też być inne filmy,jakaś komedia czy coś. Będę bardzo wdzięczny.
Szukam tytułu filmu, jednak nie pamiętam zbyt wielu szczegółów. Wiem, że był to zwiastun na kasecie VHS z filmem "Rozrabiaki w Waszyngtonie". To był taki mroczny film. Jedyne, co pamiętam, to kobietę w czarnym żakiecie w czerwone paski, jakieś zębatki od zegarów na ścianach....jakaś postać z protezą nogi w kształcie...
więcejWitam, chciałabym znaleźć film który oglądałam w dzieciństwie. Był to chyba baśń/ Fantazy. Rzecz działa w pewnym królestwie, w którym królowa chciała mieć dziecko ale nie mogła (lub miała komplikacje przy porodzie), wiec król poszedł do wiedzmy lub czarnoksiężnika aby prosić o pomoc i w końcu królowa urodziła syna. Nie...
więcejKilka lat temu widziałam film, który przedstawiał historię na podstawie "Pięknej i Bestii". Jakaś kobieta zatrudniła się u artysty (?), bogacza (?), który miał chorobę deformującą jego ciało. Jego sekretem było to, że bardzo dobrze jeździł na łyżwach. Pod koniec filmu jest scena, w której ona ma wystawę i głównym...
Już od jakiegoś czasu szukam filmu - romansu, być może biograficzny. Pamiętam tylko kilka scen i sytuacji... Akcja dzieje się w hotelu. Mężczyzna ( z jego perspektywy jest to opowiedziane) spotyka w hotelu kobietę i zakochuje się w niej. Pamiętam scenę kiedy zjeżdżali windą ona w czerwonej sukni, on w garniturze....
Zna ktoś filmy o romansie dorosłego mężczyzny z nastolatka(13-18lat). Zalezy mi, żeby był to przewodni temat w filmie. Podobne do "lolita", "molly maxwell", "kochanek". Fajnie by było gdyby filmy nie były stare
Szukam filmu w którym była rodzina matka chyba była psychologiem albo coś w tym stylu był też ojciec i córka. Jakiś jej chory pacjent (nie jestem pewna czy to był pacjent ale chyba tak) przyszedł do ich domu przetrzymywał i znęcał się nad nimi później kazał ojcu i córce kochać się na oczach matki pamiętam że ta scena...
więcej
Witam, od jakiegoś czasu chodzi za mną wspomnienie pewnej bajki, którą oglądałam jak byłam bardzo
mała. W sumie niewiele z niej pamiętam ale licze, że jakis urzytkownik mi pomoże. Bajka zaczynała sie
sceną z teraźniejszośći, dwie siostry mieszkały w zwykłym domu. Miały chyba zostać same w domu, potem
chyba grały...