7,3 246 tys. ocen
7,3 10 1 246097
5,5 39 krytyków
Poranek kojota
powrót do forum filmu Poranek kojota

Musze przyznac ,że jak ogladalem ten film poraz pierwszy kilka lat temu to spodobal mi sie ,ale wtedy bylem mlody i glupi.Do tej pory obejrzalem ten film juz kilka razy i mam o nim jak najgorsze zdanie.Ta pseudokomedia bazuje glownie na najbardziej rynsztokowym poczuciu humoru z jakim sie spotkalem.Wystarczy chyba przytoczyc tylko watek onanizacji do fabrycznego zbiornika ,czy korzystanie z uslug prostytutki,aby kazdy mogl zrozumiec dennosc tego filmu.Wiem ,że dla zrownowazenia odchamiania czasem trzeba sie dochamic ,ale to cos to juz przegiecie.Daje 3/10 co i tak jest bardzo wysoko ocena.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
iluminat1990

widocznie go nie zrozumiałeś skoro tak go odebrałeś, tym bardziej odpuszczę sobie rozjaśnienia. nadmienię tylko, iż film pokazuje i przy okazji ośmiesza w najlepszy możliwy sposób ludzkie charaktery i przywary, szczególnie te osadzone w realiach naszego społeczeństwa. pewne sceny i dialogi poza tym że są świetne, idealnie pasują do ukazanych w filmie spraw i trafnie oraz bezlitośnie obnażają naszą ludzką głupotę, chamstwo, zawiść i prostackie ambicje. a zamiast konkluzji zacytuję stefana [scena kiedy opowiadał człowiekowi małpie o romansie swojej żony]:
"a kto powiedział, że to był przypadek...?"

ocenił(a) film na 3
bobixx

ach... uwielbiam ludzi ktorzy na sile znajduja sens lub przeslanie tam gdzie go brak.gratulacje!!!;)

ocenił(a) film na 10
iluminat1990

dziękuję. teraz jednak merytorycznie bo nie lubię spamu: nic na siłę nie musiałem znajdować - to naturalnie wynika z filmu, który elastycznym będąc dla każdego inny jest w odbiorze. a jako że de gustibus non disputandum oraz że "denność i "onanizacja" idą w parze - darujmy sobie ten dialog...
pozdrawiam!

ocenił(a) film na 4
bobixx

Jedni lubią pomarańcze...a drudzy nie.
Ludzie maja rożne wyczulenie na dowcipność.
Nawet prostackie teksty o laniu do frytek,czy spuszczaniu sie do jogurtu
mogą śmiesznie zabrzmieć ale tu jak dla mnie dowcipy spalone.