Zmierzch

Twilight
2008
5,6 341 tys. ocen
5,6 10 1 341240
3,7 53 krytyków
Zmierzch
powrót do forum filmu Zmierzch

Proste pytanie ^^
Gdybyś był/a (^^) Bellą, wybrałabyś Ed'a czy Jake'a?

Ja bez wątpienia Jaoba. Edward jest dla mnie zbyt idealny, cudowny i w ogóle cud miód.
Jacob jest...no...taki...ludzki...ma swoje wady i zalety i to go chyba wyróżnia...

Jestem przed 'Przed świtem' i błagam, oby Bella wybrała Jacoba <klęka przed panią Meyer i błaga o litość>

Ci którzy przeczytali PŚ, nic nie mówić ;x

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
vanessa_9

No cóż. Jeśli miałabym wybrać między facetem, który na siłę wciska mi język do paszczy i na którym łamię sobię rękę, a facetem, który stwierdza, powtarzam, STWIERDZA, że może mi wbić rękę w czaszkę to bym chyba jednak wybrała drugiego. Nic nie irytuje tak, jak namolny adorator.

użytkownik usunięty
vanessa_9

Zdecydowanie Edward. Dżentelmen.

ocenił(a) film na 10
vanessa_9

Zgadzam się, Jacob jest strasznie namolny. Zakochał się w niej, ale ona wybrała Edwarda, krótka piłka, no ale dzięki niemu książka była ciekawsza:) Gdyby tak S.Meyer napisała "Zaćmienie" oczami Edwarda.. ta scena jak Bella jest z nim i Jacobem w namiocie;d można się jedynie domysleć jakie myśli krążyły Edwardowi po głowie haha:)

agggggga

Racja! Nachalność Jacoba jest strasznie irytująca, brr....Co do wybory to chyba rzecz jasna: Edward:)

ocenił(a) film na 3
vanessa_9

Wybrałabym Jacoba i życie, a nie Edwarda i śmierć. Kiedyś wolałam Edwarda, nienawidziłam Jake'a, ale przemyślałam parę spraw i moje poglądy zmieniły się
Moim zdaniem, to całe bycie wampirem jest nudne. Albo zabijasz niewinnych, albo musisz się powstrzymywać, udawać normalnego i chodzić do liceum. Poza tym, nie rozumiem tych tęsknot za pięknem, siłą, bogactwem i nieśmietelnością. Moim zdaniem, nic w tym dobrego nie ma. Człowiek często pragnie tego, co dla niego najgorsze. A każda dziewczyna, która określa siebie samą jako członka "Team Edward" za jakieś 100 lat żałowałaby swej decyzji.

ocenił(a) film na 5
finlay

A mogłabym wybrać Emmetta albo Jaspera? xD
Abstrahując od kwestii nieśmiertelności i tych podziałów na wampir/wilk, wybrałabym Edwarda. I nie dlatego, że go lubię, lecz bardziej z racji 'nie za kimś, a przeciw komuś'. Nie wiem skąd się u mnie bierze ta wewnętrzna niechęć do Jackoba, ale straszliwie mnie denerwuje..
Jeśli chodzi jednak o kwestie długiego życia, to nie chciałabym być nieśmiertelna. Z początku mogłoby to być fascynujące, jednak na dłuższą metę przerażające..

ocenił(a) film na 7
pietrusia

fajnie, że sa jeszcze osoby, które wybrałyby kogoś innego niż Eda ;)
zostanie więcej dla nas xD

ocenił(a) film na 5
pietrusia

No to ja Emmett...
Mój mankey men

<br/>

vanessa_9

ja bez zastanowienia wybralabym Edwarda :D jak dla mnie mial cos w sobie takiego ze zalowalam ogladajac film ze nie jestem Bella ;d
facet marzenie.

nika_25

Jasper! Jasper! Jasper! Jasper!

aaaa i jeszze raz JASPER! ;)

i czegóż chciec więcej? ;))

ocenił(a) film na 7
vanessa_9

Jesli mam wybrac miedzy Edwardem a Jacobem to wybieram Edwarda. A jesli chodzi o wszystkich mezczyzn ze zmierzchu to wybieram Jaspera. O.

użytkownik usunięty
AnnaBoy

Edward a Jacob? zdecydowanie Edward :) Jacob dziala mi na nerwy wlasnie swoja nachalnością. Mimo, ze Edward popelnia bledy, to jednak wole jego. Jacob nie przypadl mi do gustu juz w pierwszej czesci:(

Jacob jest namolny, może, ale kurcze...to człowiek. Ma o wiele więcej wad niż Edward i dlatego w zestawieniu z nim wypada kiepsko. Edward jest idealny, och, ach, i jest strasznie przy tym nudny. Kiedy tylko połykam książkę nie mogę się doczekać spotkań Belli z Jacobem (bo są takie nieprzewidywalne, hehe ^^). Edward + Bella to tylko 'och jak Cię kocham' - straszna monotonia, oklepanie itd.

Zaraz mi wcisną, że takie są romanse, no ale na litość boską...-.-'

ocenił(a) film na 10
vanessa_9

oczywiscie troche trudno wybrac poniewaz mamy dwie rozne sytulacje:

1. Jacob = normalny chlopak z wadami, smiertelnik, mily czasami namolny aby zwrocic na siebie uwage Belli, ale ogulnie bardzo fajny!!

2. Edward = wampir,niesmiertelny, zafascynowany Bella, majacy trudne zycie bo jednak musi mu sprawiac duza trudnosc ,aby sie powstrzymac przed zaatakowaniem ludzi. chlopak przystojny bez wad. ktora z dziewczyn by takiego nie czciala !!??

ogulnie rzecz biorac trudno wybrac pomiedzy przystojnym wampirem a zwyczajnym chlopakiem, poniewaz kazdy jest okey.

Black_Angel_

Niestety chyba sie zasmucisz bo jacob okaze sie wilkolakiem , w "ksiezyc w nowiu"
Ja, tak czy siak wole Edwarda <tajemniczy, przystojny>

ocenił(a) film na 10
vanessa_9

Oczywiście Edward :) Napewno nie Jacob, strasznie mnie wkurza...

użytkownik usunięty
Anastazja14

Nie lubie Jacoba. Nie wiem, tak jakos :( Dziala mi na nerwy ta namolnoscia, a jak jeszcze ja calowal! dostal ode mnie ogromnego minusa :P

vanessa_9

Edwarda. Jacob irytujący był trochę .A Edward chyba za mocno kochał ,żeby można było go odrzucić ;)

ocenił(a) film na 7
roxy_63

oczywiście, że Edward. Jacob ma takie wnerwiające, durne, szczeniackie, itp zachowania. w Zaćmieniu zdenerwował mnie na maksa. Jacob jest okropny i jest chamski. jak mógł wykorzystać załamanie Belli w Zaćmieniu (po nocy w namiocie i podsłuchaniu o zaręczeniu się Edwarda z Bellą) do tego rzeby go pocałowała? durny pies. nie rozumiem tych co wybierają Jacoba. wiedomo, że Edward może się wydać zbyt idealny, ale mając tyko Edwarda i Jacoba do wyboru stawiam oczywiście na Edzia.

ocenił(a) film na 3
vanessa_9

Bella pójdzie do zakonu i będzie miała niepokalane poczęcie,ale później i tak okaże się, że to dziecko Edwarda. Mimo iż czarne.

ocenił(a) film na 1
vanessa_9

Jacob to wkurzający kundel biegający za Bellą jakby była kawałkiem mięsa którego nie może ruszyć do póki mięso nie pozwoli...kocha ją ale za bardzo mu się narzuca. Cóż, nie ma co sie dziwić. Sama pchała mu sie w ramiona po rozstaniu z Edem, więc sama powinna pić naważone piwo.

Edward to idealny marmurowy posąg zakochany bez pamięci, gotów się zabić gdy tylko ona umrze...nie którzy mówią że jest za idealny...to fakt, czasem aż mdli ale..no ale... x]

Hmm...Wilkołaki też mogą żyć wiecznie, ale one mają wybór...nie to co wampiry.

Osobiście wybrałabym Emmeta xD

Ale jeśli pod nos podsunęliby mi Edzika i Jackoba....no jak na złość wybrałabym oczywiście Eda...
A wieczność może być ciekawa, jeśli tylko sie postaracie...i nie musi się nudzić...xD

vanessa_9

Ja bez zastanowienia wybrałabym Edwarda :D

vanessa_9

Edwarda.
No bo cóż Agatko taki typ faceta jak Edward moze miec tylko odważna dziewczyna, która się nie boi. :]]
Edward jest kim jest ale gdybym nawet miala stanac przed takim wyborem w realnym zyciu(w moim przypadku, a na szczescie nie zna nikt mojej historii zyciowej) bez zastanowienia wybralabym Edwarda.

vanessa_9

Edwarda.
Bycie z niedojrzałym facetem, który całuje cię wbrew twojej woli i wmawia ci, że go kochasz? Nie, panu Jacobowi podziękujemy. Do momentu tego wymuszonego pocałunku jeszcze lubiłam Blacka, ale później jego zachowanie coraz bardziej mnie załamywało.

ocenił(a) film na 9
vanessa_9

Zdecydowanie stawiam na Edwarda:) Te jego spojrzenie;P Jacob jest denerwujący....

użytkownik usunięty
martyna1117_88

Edwaaard ! Zdecydowanie .

Jest przyjstojny i .. idealny. Może komuś sie to wydawaać nuudne, ale podoba mi sie to w nim . On ideał.. i wybraał taka ' zwyczajna ', szara myszke . !

I ktooś tam napisał, ze Jacob jest nie przewidywalny .. A Edward nie ?!
Może nie czytałas ksiażki i nie wiesz o tym, alee .. Edward ciagle kogoś zaskakiwał . a w jego towarzystwie nie mozna było sie spodziewać, co sie za chwile stanie .. ! ;D;D . i to jest faajne .

Może Jacob jest dla was zwyczajny, idealny dla Belli, ale własnie ta nie zwyczajność Edwarda taak zasascynowała Belle .

PS - nie wiem skad sie wziela moja nie chec do Jacoba ;P . Nie mam pojecia . Może dlatego, ze jest nachalny, chamski, ZA pewny siebie .. !! ;P <lol2> . On jest .. ( tu sami dokączcie ) ;P .

vanessa_9

Edward,Edward,Edward xDD

vanessa_9

haha no jasne że Edward. on jest najlepszy xd

szumcia21

Oczywiście Edward:)
Jacob mnie wkurzał, tym swoim zachowaniem, tym,że komplikował różne
sprawy;/ Ale po "Przed świtem" uważam, że nie jest jednak taki zły. Jednak
wybieram Edwarda, ponieważ jest opiekuńczy, przystojny;) i po porostu jest
ideałem.

szumcia21

Bez wątpienia Edward :)
On jest cuuudowny... nie to co Jackob :)

ocenił(a) film na 5
vanessa_9

Dziewczyny drogie moje, nie ma się nad czym zastanawiać...
Ja jestem najpiękniejszy więc wybierzcie mnie!

vanessa_9

Ja właśnie skończyłam czytać zaćmienie i Bella mnie trochę zdenerwowała, kiedyś najważniejszy był dla niej Edward a teraz sama nie wie czego chce, ja oczywiście wybrałabym Edwarda ,Jacoba mi trochę szkoda ale jakoś za nim nie przepadam.

ocenił(a) film na 10
vanessa_9

wybrałabym Edwarda, i nie ma nic tu do gadania ;d
tak jak jedna z odpowiadających tutaj, czasem żałowałam że nie jestem Bellą ;d piękny jest ten film :)
Edward jest mężczyzną (co do jego osobowości opisanej w książce, pokazanej w filmie nie mam wątpliwości), wiernym (!), kochającym ponad życie, opiekującym się i troszczącym się o ukochaną. każda kobieta/dziewczyna chciałaby takiego.
a co do Jacoba... chłopiec, na dodatek nachalny... wmawianie belli że go kocha, było ciosem poniżej pasa, żałosnym i żenującym pokazem szczeniackiego zainteresowania płcią przeciwną.
osobiście miałam taką sytuację, chłopak był starszy ode mnie (o rok). mam osiemnaście lat, powiem wam że jak na jego wiek... brak mi słów, żenada, źle się przez niego czułam.
więc wiem jak to jest.
bez wahania wybieram Edwarda. wspaniały, po prostu wspaniały :)

ocenił(a) film na 3
vanessa_9

Zgadzam się Jacob lepszy. Przeczytałam Przed Świtem i zakończenie ci się chyba nie spodoba...

ocenił(a) film na 10
vanessa_9

Ach gdybym miała tylko taką możliwość wybrałabym Edwarda Cullena :) :* On jest taki silny, zdecydowany i przez to podniecający mrrr :P

ocenił(a) film na 3
goszlon

Zdecydowany?
"bądźmy razem... nie, nie mogę być z Tobą... ale muszę być z Tobą... nie, to dla Ciebie niebezpieczne... muszę odejść...ale bądźmy razem".

ocenił(a) film na 10
vanessa_9

Jacob i jeszcze raz Jacob!!!Szczerze to mam już dość Edka i tego całego zachwycania się nim.Jacob jest o niebo lepszy od niego.Ma swoje wady przez co bardziej mi się podoba,bo przecież nie ma idealnego faceta!!!

ocenił(a) film na 5
abi20091

Ależ jest taki jeden facet!
Zgadnij kto to?
Jako podpowiedź dodam że to JA

ocenił(a) film na 3
Piekny_Roman

Zaraz po mnie.

ocenił(a) film na 5
abi20091

Ja nie mogłabym miec faceta z marmuru, zimnego w dodtaku bez wad!
Masakra! A Kuba? Mimo iż wilkołak nadal jest 'normalnym' chłopakiem.
Może troche nahalnym, no ale Bella sama się pchała w jego ŁAPY!
I też mam dosyć Edka... No ale są plusy... Edka kocha tyle dziewczyn, że żadna nie może powiedzieć, że jest jej! A my (laski z Team Jacob) jest więcej dla nas!

vanessa_9

hm . wątpie czy to takie proste pytanie . ; ))
zauważyła , że często pada tu odpowiedz " Edward .! Inteligentny , piekny , cudowny , ideał czeego chcieć wiecej ? " <-- tak , to prawda .. ale nie zapominajmy , ze jest On wampirem i tymi ' cechami, umiejetnościami ' ma przyciągać do Siebie ofiaree . ^ ;d
Edward rzeczywiście jest idealny w każdym caalu , ale nie to jest ważne

Jackob .. hm . xdd
Nie przepadam za nim .W "Zmierzchu" nawet podobał mi się jego charakter . [ może dlatego ze pojawiał sie on baardzo żadko ] .
W "Księzycu w nowiu" był bardzo Belli potrzebny , nieco go wykorzystywała .. ale jak widać nie przeszkadzało mu to . ; )
3 część sagi , "Zaćmienie" dopiero czytam , ale siostra zdążyła mi ją już bardzo dokładnie opowiedziec . ; ))
I tu baardzo mnie Jake wkurzył .! Tym jak pchaał się do Belli, całował ja bez jej pozwolenia . Obrzydł mi wtedy ..
I to gdy mówił irnicznie do Edwarda , że Bella sama może pragnąć dotkniecia jego ust [ pocałunku ; )) ] .. yh . bardzo mnie wkurzył ...
Chłopak był zbyt pewien siebie . ;/ <-- wydaje się , że to zła cechaa .

Oczywiście postąpiłabym tak jak książkowa Bella , wybrałabym Edwarda .. Nie za to jaki jest , ale za to kim ja , tzn. Bella była dla niego .!
; **

Pozdrawiam . ; ))

vanessa_9

Oczywiście, że Edward :) Od samego początku sie w nim zakochałam , ma to COŚ w sobie <3<3

Assiunia1992

Ja wybrałabym Edwarda ponieważ, jak tu wiele osób skomentowało Jacob jest zbyt nachalny ...Mnie strasznie denerwowało jego zachowanie w wielu sytuacjach.
A Edward jest kulturalny..I bardzo zamknięty w sobie.A Bella pozwala by jego tajemnicę poznał człowiek czyli ona.

W internecie ukazała się książka "Midnight sun" S.Meyer.
Można ją tylko tam przeczytać.Nie znalazłam tej książki w księgarniach.
Jest to zmierzch oczami Edwarda.Naprawdę super książka.
Polecam przeczytajcie.

ocenił(a) film na 10
vanessa_9

Oczywiście że Edward przystojny nieśmiertelny wampir zakochany w Beli która by nie chciała żeby ją ktoś tak kochał i tak na nią patrzył jak Edward na Belle.:)Jacob jest według mnie zbyt namolny i nie jest moim zdaniem taki szarmancki i wyjątkowy jak Edward ale to moja opinia mnie się zdecydowanie bardzo podoba Edward natomiast Jacob to taki dobry przyjaciel jak przybrany brat.

vanessa_9

Wybrałabym Jamesa. Tak Jamesa, najbardziej męski i przystojny.;d I te jego słodkie "akcion"...;d

ocenił(a) film na 10
vanessa_9

Zdecydowanie Edward on jest po prostu nieziemski:)

ocenił(a) film na 7
roxana21

hm...chyba Edawrda,chociaż Jacoba też uwielbiam ;)
A nie licząc Edwarda i Jacoba to chyba Emmeta.Taki umięśniony, wyluzowany ;D ;P A gdybym była chłopakiem to Alice :))).

użytkownik usunięty
vanessa_9

Zdecydowanie Edwarda!

Edward!!!
Macie jakieś dodatkowe informacje o nim?
Jak tak to ślijcie na e-mail: asia_1993_lo_szczytno@wp.pl

vanessa_9

A mi się tam z filmu najbardziej, jeżeli już, podoba James. Zarówno Jacob i Edward to z deka przesłodzone "meny", a James wygląda zajebiście męsko zarówno w filmie jak i poza nim.;)