Co cię nie zabije

What Doesn't Kill You
2008
6,7 4,0 tys. ocen
6,7 10 1 4003
Co cię nie zabije
powrót do forum filmu Co cię nie zabije

ocenił(a) film na 9

Bardzo dobrze wyreżyserowany i zagrany. Ktoś, kto spodziewał się pościgów i strzelanin może czuć się zawiedziony, ale jak dla mnie, film na 9/10. Ethan Hawke i Mark Rufallo, którego kojarzę chyba głównie z komeddi romantycznych, wznieśli się na wyżyny aktorstwa i postacie, których role odgrywają są naprawdę autentyczne. Wypada jescze wspomnieć o wyśmienitym soundtracku, który zasługuje na osobną recenzję. Film gorąco polecam i dodaję do ulubionych.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
jimmyxyz

ekhm, film ok, ale akurat rezyserka i montaz filmu byl 'niedopracowany' (malo powiedziane)

ocenił(a) film na 10
jimmyxyz

Rewelacyjny film - najlepsze historie pisane sa w koncu przez samo zycie... Rezyseria, a zwlaszcza muzyka zasluguja na najwyzsze uznanie. Jak ktos zna tytul motywu muzycznego filmu to bardzo prosze o jego podanie :) Film zrobiony bez patosu z czysto ludzkiej perspektywy - to sie w dzisiejszych czasach bardzo chwali.

ocenił(a) film na 7
Simin

Film naprawdę dobry, mnie również motyw przewodni wpadł w ucho, troche pogrzebałem i udało mi się go odnaleźć - Alex Wurman - Closing. Link do kawałka na youtube http://www.youtube.com/watch?v=OdOAOCLEQTQ

ocenił(a) film na 9
Simin

Świetny komentarz. Zgadzam się.
Film naprawdę bardzo dobry.

użytkownik usunięty
jimmyxyz

Bardzo dobry film 8/10. Duży plus za obsadę i muzykę.

ocenił(a) film na 9

Baaaardzo dobry film. Tak jak zauważyli przedmówcy - bardzo dobry klimat, kino bardziej w stylu angielskim niż amerykańskim. Bardziej problemowe niż efekciarskie - i dlatego obrazy zostają w głowie dłużej niż 15 minut.
Moją ocenę znacząco podnosi muzyka która jest rewelacyjna. Muszę się przyjrzeć bliżej twórczości Alexa Wurmana.
9/10