7,3 246 tys. ocen
7,3 10 1 246097
5,5 39 krytyków
Poranek kojota
powrót do forum filmu Poranek kojota

użytkownik usunięty

straciłem wiare w użytkowników filmwebu

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 6

Widzę, że kolega o nicku "Falszywy Prorok" nie może ścierpieć, że tylu ludzi inaczej odbiera "Poranek kojota" niż on sam...

"Poranek kojota" w stosunku do daty, gdy był pokazywany po raz pierwszy, obejrzałem dość późno, ale kurde! Ludzie, to przecież widać, że to nie jest jakiś nie wiadomo jak wyrafinowany film, który ma ukazywać wartości przydatne starym i młodym, wartości, które każdy szanujący się szlachcic i król wszechświata ma wyznawać. To tylko zwykła komedia, a że prezentuje taki humor, a nie inny... Komedie są wg mnie po to, żeby się widz mógł odprężyć i trochę pośmiać, a nie po to, żeby nawrzucać drugiemu człowiekowi, że jest prostakiem, bo go śmieszy to, a nie coś innego. A po popularności tego filmu można łatwo wywnioskować, że ten film jest zabawny dla wielu ludzi.

Fakt, humor prezentowany w tym filmie nie jest jakichś górnych lotów, ale chciałem obejrzeć sobie jakąś lekką komedię. Uśmiałem się (nie na żarty ;) ) kilka razy i chętnie wrócę jeszcze nie raz do tej pozycji. Nie zamierzam jednak krytykować kogoś, że mu się komedia nie podobała - jego sprawa, każdy lubi inny rodzaj humoru. Jak ktoś nie śmieje się z Monty Pythona, którego uwielbiam i uważam za coś genialnego, no to trudno! Na pewno nie będę tego kogoś obrzucał błotem, bo nie ma takiego poczucia humoru jak ja.

Są buraki nie potrafiący się trochę rozluźnić i są ludzie, których śmieszy co innego. To naprawdę nie jest jakieś odkrywcze, ale co poniektórzy o tym zapominają.

Oczekiwanie od takiego niezobowiązującego obrazu rozrywkowego filmowej uczty godnej wspominania na dworze Królowej Elżbiety jest co najmniej chybionym strzałem.