Zaginiony ląd

Land of the Lost
2009
5,1 11 tys. ocen
5,1 10 1 10687
3,8 4 krytyków
Zaginiony ląd
powrót do forum filmu Zaginiony ląd

prosze mi potwierdzic ale ogladajac wersje angielska, uslyszalem obraze
naszej narodowości, to jest oburzające!!!

scena porównywania inteligencji t-rexa... czekam na potwierdzenie...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
quz

Czyli my możemy nieustannie śmiać się z Amerykanów, a on z nas wcale? Ciekawe to, bardzo ciekawe.

użytkownik usunięty
Pinokio1983

dlaczego wydaje ci się, że stawiający pytanie podziela założenie, że możemy?

ocenił(a) film na 1
Pinokio1983

Pinokio, to nie jakiś tam Amerykanin, tylko wieśniacki i obleśny amerykański żyd.
Oni nas nie nawidzą.

ocenił(a) film na 2
ottt

a my nienawidzimy ich;))) i niehc tak zostanie

fauzi

ja kocham ameryke i wali mnie to ze jakis scenarzyta obarza polakow polacy to ciemnogrod

quz

Ten film obraza godnosc Polakow. Owszem mozna sie smiac z innych ludzi tylko wtedy gdy nie obraza sie ich godnosci. Zarty o tym jak glupi sa Polacy byly uzywane do dyskryminacje Polakow za granica np. w USA. Tak samo jak zarty o czarnych albo zarty o glupich Iralndczykach w Angli, mialy na celu wzbudzanie pogardy wobec tych ludzi i konsekwentnie klasyfikowaniem ich w drugorzednej klasie spoleczenstwa. W rezultacie spowodowaly kompleks nizszosci u obywateli Polskiego pochodzenia ktorzy zmieniali imiona i nazwiska, nieprzyznawali sie do swojego pochodzenia bo uznawali ze ich pochodzenie bylo ciezarem w mozliwosci przebicia sie do wyzszych klas spolecznosci. Bylo to wynikiem niewiedzy ale skad mieli sie dowiedziec o osiagnieciach swiatowej slawy Polakach. Napewno nie ze zrodel Amerykanskich ani od ich niewyksztalconych rodzicow.

ekrytyk

To tak samo wielu ludzi na swiecie slysząc polskie wyrazenie "bozy
koncentracyjne", mysli o wlasnie o polakach zakladajacych je i mordujacych
ludzi, ironia...

ocenił(a) film na 5
quz

a tam. Sami pewnie nie lepsi jesteście. Wyluzujcie.

ocenił(a) film na 1
quz

ojejku tylko się nie popłacz dziecko, a co to my Polacy to jakieś święte krowy jesteśmy, k..wa nie rozumiem tego w naszym kraju, nabijamy się ze wszystkich i ze wszystkeigo a jak ktoś o nas coś śmiesznego powie to od razu wielka obraza hmmm kogo mi to przypomina, a tak tak jest taki jeden naród z pejsami na "ż"

ocenił(a) film na 1
zonk_2

dla mnie to jesteś zwykłym Żydem i tyle.

quz

http://www.pardon.pl/artykul/9077/brytyjskie_gazety_13-letnia_polka_w_ciazy_po_k apieli_w_basenie

użytkownik usunięty
pa6l1

no i zamykamy temat ;)

pozdrofka i wrzućmy na luzik

quz

quz, jesteś dupkiem i hipokrytą, wiesz?
Mentalność Kalego normalnie. Jak my wykpiwamy innych, to cacy, jak się śmieją z nas, to już jest be.
Żałosne.

gherbid

A ty pleciesz banały, że ręce (i nie tylko) opadają. Mentalność Kalego, a może "Moralność Kalego"? Co to za różnica dla takiego barbarzyńcy jak ty :)- wróć lepiej do gimnazjum i przeczytaj dokładnie wszystkie lektury, zamiast siedzieć na Filmwebie i obrażać ludzi.
Aha, dodam jeszcze, że jesteś prymitywem - nazywasz kogoś dupkiem, ponieważ ma inny pogląd na sprawę. To dopiero żałosne. Prosze przeprosić Pana i iść spać - bez kolacji :D! Pozdrawiam.

LordOvGore

Mentalność, moralność. Oba pojęcia mogą funkcjonować niezależnie.
Lektury skończyłem czytać jakieś 15 lat temu, jednak mimo to wciąż pamiętam, w przeciwieństwie do Ciebie, że obie wersje są jak najbardziej słuszne.

Straszne... Zostałem prymitywem, bo jakiś hipokryta płacze jak to niecni amerykanie obrażają naszą nację :)

Poza tym, z łaski swojej, rozważ opcję, że mam w poważaniu zarówno Twoją opinię jak i sam fakt Twojego istnienia :D

Miłego wieczoru.

gherbid

Szkoda tylko, że sam przejawiasz symptomy tej tzw. "Mentalności Kalego". Ty możesz krytykować, ale ciebie już nie :D. Proszę, jak banał nabiera głębszego znaczenia...:D

Nie będę tu wyjaśniał różnic pomiędzy mentalnością i moralnością, skoro nie zrozumiałeś ich przez lata nauki na elementarnym poziomie, to pewnie już nigdy ich nie pojmiesz.

Użyłem określenia prymityw mając na uwadze ubóstwo intelektualne poprzedniej twojej wypowiedzi, a nie to jakie masz zdanie w tym sporze.
Skoro nie obchodzi cie opinia innych, to nie rozumiem dlaczego czytasz komentarze na Filmwebie :).Może, w takim razie, załóż swój portal filmowy i tam lansuj te swoje mądrości.

Słusznie ignorancie, miej wszystko w poważaniu i zarastaj głupotą.

Pozdrawiam.

LordOvGore

Boziu, normalnie aż się poświęciłeś i napisałeś kolejną nic nie wnoszącą pierdułkę.
Po pierwsze, między mentalnością i moralnością istnieją pewne różnice, jednak w tym przypadku możemy posługiwać się obiema wersjami zamiennie. Jeżeli tego w szkole nie przerabiałeś, to faktycznie poziom edukacji podupadł w ostatnich latach.

Ubóstwo intelektualne reprezentujesz osobiście, ale skoro nie pojąłeś prostszej rzeczy (vide pierwszy akapit), to tym bardziej nie będę poświęcał swojego czasu na objaśnianie Ci na czym polega hipokryzja takich ludzi jak założyciel tego tematu.

Reszta Twoich przyziemnych wycieczek w kierunku mojej skromnej osoby nie robi na mnie wrażenia. Jest to piękny przykład na to jak to cham stara się zabłysnąć. Niestety, specjalnie mnie to nie rusza, z przykrością Ci powiem, ze Twoja opinia znaczy dla mnie tyle, że nawet nie chciałoby mi się jej wydrukować, aby się nią podetrzeć.

Skończyłem z Tobą i spuszczam wodę.

Miłego wieczoru.

gherbid

Poświęciłem się, a co. Wszystko żeby tępić głupotę! :)
Można posługiwać się pojęciem moralności i mentalności zamiennie? "Pewne różnice"? Pomiędzy koniem i koniakiem albo rumem i rumakiem też istnieją pewne różnice, ale w gruncie rzeczy to możemy się posługiwać tymi pojęciami zamiennie, bo wszystkie mocno kopią, nie?:) Gratuluję, naprawdę! Z całym rynsztokiem wpłynąłeś prosto w kloakę. Poziom może faktycznie podupadł (czego jesteś żywym przykładem), ale żeby aż tak.
A może to nie wina systemu edukacji?

Tak, masz rację. Nie wyjaśniaj mi już niczego - błagam! - zamilknij na zawsze.

Osobistych wycieczek? Starałem się być miły. Tak, powiedz mi jak mało znaczy dla ciebie moja opinia :). Dla mnie twoje opinie znaczą równie mało,a nawet jeszcze mniej, chociaż nie. Polewka jaką z nich mam jest bezcenna!

Szkoda, że kończysz bo ja jeszcze nawet nie zacząłem :).

Spuszczasz wodę? Masz ochotę o tym pogadać? Coś ciągnie cię do tej kloacznej tematyki? Najpierw podcieranie, teraz spuszczanie wody? Masz problemy z wypróżnianiem? W zasadzie to chyba nie, bo na moje oko to okres twojego zatwardzenia minął, a bezcenne mądrości właśnie wylały się niekontrolowaną falą rzadkiej kupy prosto na strony Filmwebu. Przepraszam za ordynarny język, ale zapewne tylko ostatni akapit będzie dla ciebie zrozumiały. W końcu punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a ty siedzisz w głębokiej jaskinii pełnej ekskrementów.

Pozdrowienia.

LordOvGore

Kloaczne podejście? A jakże. Dopasowałem się specjalnie ze względu na Ciebie.

Jeżeli dla Ciebie nie istnieją różnice pomiędzy moralnością a mentalnością, to pragnąłbym złożyć wyrazy najgłębszego ubolewania dla Twoich nauczycieli.
Jak to mawiał mój ulubiony wykładowca, prof. Hendrykowski - "rozmowa z kimś kto w retoryce stosuje osobiste wycieczki godzące bezpośrednio w oponenta jest niczym przerzucanie gnoju widelcem. Niby jakiś efekt mamy, ale człowiek zbytecznie się upaprze i nic poza tym"
I taki właśnie jesteś, przyjacielu. Oprócz kilku przyziemnych ataków wymierzonych we mnie, nie uświadczyłem niestety niczego, co mogłoby posłużyć jako dyskusja z postawioną tezą "dupek i hipokryta".
Pointując ten wątek - szukasz prymitywa? Przejrzyj się w lustrze.

"Dla mnie twoje opinie znaczą równie mało,a nawet jeszcze mniej, chociaż nie. Polewka jaką z nich mam jest bezcenna!"

No właśnie. Człowiek inteligentny podyskutuje, lub zignoruje a idiota wyśmieje, bo poziomem nie dorósł do konstruktywnej kontrargumentacji. Przykre a jednocześnie jakże prawdziwe.

Ująłeś mnie swoją pseudointelektualną defekacją :D

A teraz, mam nadzieję, że skończyłeś ujadać.
Miłej nocy Ci życzę.

gherbid

Skoro tak pięknie ci idzie nurzanie się w gnoju to chyba powinieneś tam zostać.

"Po pierwsze, między mentalnością i moralnością istnieją pewne różnice, jednak w tym przypadku możemy posługiwać się obiema wersjami zamiennie." To dla ciebie nię istnieją różnice - nie widzisz ironii? Zbyt skompikowane?

Uważasz, że jak podasz jakieś nazwisko, które nic nie znaczy, to twoje wypociny nabiorą większego sensu? Też mogę podać parę nazwisk.
Zresztą sam powinieneś stosować się do tego powiedzonka. Chyba, że "dupek" i "hypokryta" oraz inne smaczki, o których nawt nie chce mi się wspominać, nie są dla ciebie wycieczkami osobistymi - zresztą szkoda gadać.

Te osobiste wycieczki to tylko ozdobniki, żeby ci się milej czytało :).

Większość argumentów jakimi się posługujesz to tzw. wykręcanie kota ogonem. Czemu nie przyznasz się, że sam przejawiasz symptomy tej twojej "Mentalności Kalego"? Ty możesz krytykować, ale ciebie już nie. Taka jest prosta konstatacja.

Nie mam zamiaru ignorować prymitywu i chamstwa. Głupota natomiast nie zasługuje na nic innego niż wyśmianie. Chociaż zaczynam żałować, że dałem się wciągnąć w pyskówkę z prostakiem, dla którego nie ma sacrum (bo dobre imie Rodaków niewiele dla ciebie znaczy, si?).

Tyle. Mam nadzieję ze ten spowoduje, że fala wymiocin jaką tu wylewasz zatrzyma się, odwróci i spłynie z powrotem w bezmiar głupoty, z którego wylała :).

Aha, jak chcesz żeby ta noc była miła to przestań już pisać ;).
Pozdrawiam.

LordOvGore

Naprawdę masz jakiś problem.
Założyłem, że człowiek przejawiający ślady inteligencji, zrozumie, że z mentalnością i moralnością chodziło o to, że oba zwroty funkcjonują w naszym ojczystym języku. To Ty się czepiłeś, nieprawdaż?

"zemu nie przyznasz się, że sam przejawiasz symptomy tej twojej "Mentalności Kalego"? Ty możesz krytykować, ale ciebie już nie. Taka jest prosta konstatacja. "

Lol. Przecież Ci napisałem, że możesz sobie pisać co Ci się podobna. Po prostu w poważaniu mam to co sobie myślisz, łapiesz.

Też żałuję, że dałem się wciągnąć w dyskusję z bufonowatym dupkiem, który sądzi, że jako nieustraszony pogromca prymitywizmu i chamstwa jest fajny i elokwentny. Tymczasem tak naprawdę nie masz do zaoferowania nic. Bo zrozumiałbym, gdybyś choć rzucił jakąś antytezę. Niestety się przeliczyłem :D

Całe Twoje postępowanie jest jawnym zaprzeczeniem poglądów człowieka którego podobiznę masz w sygnaturce.

Tak przy okazji, zauważyłem, że musisz mieć ostatnie zdanie. Niech Ci tak będzie.
Ja jestem cham i prymityw, założyciel tematu to dupek i hipokryta, a Ty jesteś nadętym pajacem, Don Kichotem Filmwebu i cieciem Aniołem w jednym.

Jeżeli Ci zależy, to możesz bić pianę dalej, na kolejne żałosne riposty, ja już skończyłem, mam ważniejsze sprawy na głowie ;)

gherbid

Każdy ma jakieś problemy.

Dokonałeś już przekroju całego mojego postępowania w ciągu kilku postów - ciekawe. I kto tu jest bufonem? Aha, gdybyś nie czerpał informacji o "człowieku, którego mam w sygnaturce" z Wikipedii, to może byś doszedł do innych wniosków.

Ale przecież ty nie postawiłeś żadnej sensownej tezy, do której można byłoby się odnieść.
Rozumiem, że to jest teza: "Jak my wykpiwamy innych, to cacy, jak się śmieją z nas, to już jest be." To zwykły truizm, zresztą teze należy podeprzeć jakimiś dowodami, których nijak nie mogę się dopatrzyć.
Tu jest moja teza: "...jesteś prymitwyem...", a tu dowód: "quz, jesteś dupkiem i hipokrytą, wiesz?"

Zresztą moim celem było wykpienie twojej hipokryzji i infantylności myślenia, a nie przedstawianie ci mojego poglądu na sprawę, który z racji formy mojej wypowiedzi, powinieneś wydedukować. Zresztą dyskusja z tobą nie ma sensu, bo jesteś omnipotentem, i filmwebowym objawicielem nieśmiertelnych prawd, dupku.

Wyżyłeś sie? Hehe. Zdaje się, że to ty masz jakiś problem. Nerwica? Mama cie nie kochała? Nie podejme się analizy twojej zwichrowanej psychiki.

Tylko dlatego odpisuje na twoje wymiociny, bo takich głupot i chamstwa nie sposób pozostawić bez odpowiedniego komentarza.
Zresztą to naprawdę fascynujące obcować z kimś o tak wyrafinowanym umyśle(uwaga ironia). Chyba faktycznie walczę z wiatrakami - na twoją infantylność nie ma lekarstwa.

Nie będe się dawał wciągnąć, w to co nazwyasz "osobistymi wycieczkami". I nie skomentuje dwóch ostatnich bezprzedmiotowych akapitów, które są przepełnione jadem i ściekiem :D.

Wracaj do swoich ważnych zajęć (lol) i nie pisz nic. Chociaż jestem na sto procent przekonany, że jeszcze tu wrócisz. Może nic nie napiszesz, ale nie oprzeż się pokusie, żeby przeczytać co o tobie myślę :).

Nie obrażaj i nie prowokuj już ludzi, bo nie mam zamiaru cię dalej wychowywać na łamach Filmwebu. Wymianę postów uważam za zakończoną.

Pozdrawiam - życzę powrotu do stanu mentalnej równowagi.

LordOvGore

Miałem rację! Narcyz z potrzebą posiadania ostatniego słowa :D

śmiech

gherbid

Miałem rację! Masz nerwicę! Dokładnie nerwicę natręctw :D. Ciągle piszesz, że masz ciekawsze rzeczy do roboty (że masz w dupie moje zdanie i istnienie)ale jednak, wbrew sobie, zawsze mi odpisujesz i sam chcesz mieć ostatnie słowo. Freud takie zachowanie określa mianem nerwicy natręctwa.

"Nerwica natręctwa objawia sięw tym, że chorzy zajęcii są myślami, które ich właściwie nie interesują, czują w sobie impulsy, które wydają się im dziwaczne i wykonują czynności, które nie sprawiają im wyprawdzie żadnej przyjemności, lecz których zaniechanie jest dla nich niemożliwe."

Zygmunt Freud, Wstęp do psychoanalizy, Warszawa 1982, s. 256.

Zobacz jak pasuje do ciebie :))). Radzę sie udać do najbliższego psychoanalityka.

Twoja każda kolejna wypowiedź będzie potwierdzeniem tego co napisałem. Zamilknij na zawsze. Pozdro.

gherbid

gherbid, daj już sobie siana bo naprawdę ośmieszasz się strasznie...

gherbid

jestes żałosnym lutkiem za komputerem i żal mi ciebie ale naprawde
chcialbym ciebie kiedyś spotkać, mądry tchórzu za ekranem komputera, oby mi
się to udało...
;) trzymaj się zastraszony w swoim światku niedorozwoju...

ocenił(a) film na 1
quz

Will Ferrell prezentuje wszystko co najgorsze w amerykańskich komediach: bezsensowne, męczące dialogi, wszechdobylska głupota, i brak chodź by
jednego zabawnego momentu.
Czy na prawdę jest sens komentowania, kolejnego nieudanego kawałku Ferrella?

ocenił(a) film na 7
ujemny

Ferrel jest świetny. Pamietajcie,że te słowa wypowiada idiota, który przez niemal cały film jest w błędzie. Faktycznie to nie jest zbyt udany film tego komika ale ja go uwielbiam i nie mam nic przeciwko,że Amerykanie uważaja nas za idiotów. To jeszcze bardziej świadczy o ich głupocie i ignorancji.Ferrel jest tego świadom.

Wojtek_dpo

Po pierwsze: Ferrel wypowiada słowa napisane przez scenarzyste, więc nie mówi co chce, ale co mu każą mówić, a to przedkłada się nijak do jego winy.

Po drugie: Większość z Was wypowiada się w formie uciśnionych patriotów, a nawet Wam się nie chce użyć "alt" do pisania polskich liter

Po trzecie: Wyluzujcie, miejcie dystans, i nie bierzcie wszystkiego do Siebie, to nie kraj moherów, bez poczucia humoru. Poza tym skoro amerykanie chcą tak wielce obrażać nasz kraj, niech najpierw nauczą się geografii bo wiekszość JUŁESEJ nie wie gdzie Europa leży, a co dopiero tak mały kraj jak Nasza piękna polska ziemia:)

maxreal

Nie tylko USA nie wie gdzie jest Polska rowniez hiszpanie nie maja zielonego pojecia, polakami nazywaja Katalonczykow gdyz katalonczycy maja swoj wlasny dialekt ktorego hiszpanii nie rozumieja :) Wielu z hiszpanow pytalo mnie czy Polska ma dostep do morza albo czy w Polsce rozmawiamy po hiszpansku ... Malo ktory z hiszpanow wie cokolwiek o Polsce ( nie wypowidam sie na temat studentow i ludzi wyksztalconych, chodzi o przecietnego hiszpana np z miasta Soria ) Wogole babka w urzedzie to zapytala mnie czy Polska jest W Europie??? A ja do niej - w Afryce i wiecie ze byla skora uwierzyc... ZAl

maxreal

I na marginesie co do polskich liter to niestety mam wszystko po hiszpansku i mi polskie litery nie dzialaja, windows hiszpanski, klawiatura hiszpanska...Bierz pod uwage ze niektorzy ludzie mieszkaja za granica i nie maja polskich znakow na klawiaturze :)

ocenił(a) film na 1
quz

Oczywiście, że sponiewierał Polaków.
Ale czego się spodziewać po takim nędznym pedałku?
Najwyraźniej nie znał lepszego sposobu na podbudowanie własnego ego.
A że misnistrem spraw zagranicznych jest Śikorski, który jest funta kłaków wart i o polski interes nie dba, to i poniewierać nas moźna do woli.

ocenił(a) film na 5
quz

Nie wiem czy się śmiać,czy płakać... Jeden marny żart o naszej narodowej inteligencji,a Wy się oburzacie... Ludzie! Trochę dystansu do siebie!

Sancho

Hmm, coś musi być na rzeczy skoro tyle ludzi się obraziło. Jak to mówią "winny się broni".

Zresztą w jednym Polacy przypominają T-Rexa. Też są k*****o agresywni :D i nie potrafią śmiać się z siebie.

ocenił(a) film na 7
quz

Jeden ze smieszniejszych momentow w filmie :D

ocenił(a) film na 4
Anach

w ktorym momencie "obraza polakow" bo przed chwila skonczylem ogladac ten slaby w sumie film i nie pamietam zeby cos takiego bylo heh

ocenił(a) film na 5
em82

No biorac pod uwage w ze pewnym momencie polacy oddali calos wladzy w rerce braci K to ta uwaga w filmie jest uzasadniona ....

jacek2

Ten film jest strasznie słaby i zgaduje reżyser wpadł na to "Hmm.. żaden Polak nie wytrzyma do 30 minuty na takiej beznadziei, więc chyba można sobie z nich zażartować..", ale nie! Polacy są wytrzymalsi niż myślał, jeżeli w ogóle potrafi myśleć ;]

Zakerr

No ale ten motyw z Polakami jest przed 30 minutą!

ocenił(a) film na 6
quz

Swoją drogą, dla mnie to też jeden z zabawniejszych momentów w filmie:)
Ale o co innego mi chodzi: Marshall mówi w tej scenie o głupocie T-Rexa i przyrównuje jego mózg do orzecha (że mały, jak orzech włoski, więc i dinek głupawy). Jak się jednak okazuje, orzechy w tej krainie są całkiem spore, cholera!, nawet zajebiście wielkie:) Więc duży orzech to jednak duży iloraz inteligencji dinozaura. A skoro są one głupsze od Polaków, to wyobraźcie sobie, jakimi mózgowcami są nasi rodacy :D
W ten sposób nie możecie sobie tego przetłumaczyć, tylko doszukiwać się wszędzie obrazy i zniewagi??? Nigga plissss... :-P

quz

Zabawne, że nawet w tak prymitywnym filmie jak ten, zastosowano dowcip, który udało się zrozumieć niewielkiemu odsetkowi oglądających...
A co do pieniactwa niektórych - och, jacy Wy jesteście stereotypowo polscy. Nic dziwnego, że się z nas śmieją :)

użytkownik usunięty
quz

Dla Wszystkich wielce Mądrych i oburzających się Polaków sami przyznaliście się, że jesteście tępi obrażać się za Text w głupkowatej komedii gdzie główny bohater robi z siebie imbecyla.... To komedia i śmieją się z wszystkiego więc nawet jeśli by chciał pośmiać się z nas nic się nie stało my robimy tak samo wyśmiewamy i obrażamy Amerykę i nie przejmujemy się tym.... Ale tak dla Podkreślenia dla was to jak byście oglądali uważnie to Will swoje teorie podawał zawsze błędne więc jeśli on powiedział o Polakach jako o Tępakach znaczy, że jesteśmy bardzo mądrzy tak naprawdę.... Patrzcie uważnie a potem wypowiadajcie się mędrcy... Film dla mnie średni a nawet bliżej słabego...

ocenił(a) film na 4
quz

tak, była wzmianka o polakach.
w stanach kawały o polakach opowiada się jak u nas o wąchocku, albo polaku rusku i niemcu.
taki folklor i nic nie poradzisz.
u nas też pełno obraźliwych kawałow o żydach, szkotach, a swego czasu dużo było o głodujących dzieciach w etiopii.
ludzie kochani, nie wszystko jak obrazę majestatu przyjmować. sami nie jesteśmy lepsi.

ocenił(a) film na 8
noonik

popieram wypowiedz "noonik".My możemy sobie żartować z innych narodowości(kawały o polaku rusku i Niemcu)to czemu by niby amerykanie nie mogli naśmiewać się z nas.

quz

W jaki sposób polskie matki uczą swoje dzieci zakładać majtki?
--- Żółte z przodu, brązowe z tyłu!

Jak nazywa się polski samochód dostawczy?
--- Taczka.

Anglik UK podchodzi do Polaka i pyta:
- Do you speak english?
Polak z politowaniem:
- Ty weź się zacznij uczyć polskiego, bo jest nas tutaj już ponad pół miliona!

Czy wiesz że to Polacy wymyślili triatlon?
---Bo tylko Polak idzie na basen pieszo, a wraca rowerem.

Dlaczego David Copperfield musiał odwołać swój występ w Polsce?
--- Nikt nie był nim zainteresowany. W Polsce to normalne, że coś znika.

Zdanie z 10 wyrazami i 4 kłamstwami?
--- Uczciwy Polak jedzie na trzeźwo swoim własnym samochodem do pracy.

Jak poznasz, że masz Polaka za sąsiada?
--- W ogródku szuszy się papier toaletowy.

W największym polskim centrum handlowym była awaria prądu.
Ludzie utknęli na ruchomych schodach przez 4 godziny.

Jak wkurzyć Polaka? - Pyta Szkot Szkota.
--- Wpuścić go do okrągłego pokoju i kazać stanąć w kącie!

Rozmawiają dwaj kanibale przy grillu:
--- Nie obracaj tak szybko! Mięso się dobrze nie upiecze!
--- Nie ma mowy! To Polak, jeśli będę kręcił wolniej to ukradnie mi węgiel.

Jaka jest pierwsza lekcja w polskiej nauce jazdy?
--- Otwierać drzwi przy pomocy klamki.

FeelGoodinc

Hahahahahaha :D
Mistrzowska kompilacja. Uśmiałem się serdecznie. Dzięki ;)

FeelGoodinc

Jak poznać, że Polska jest w NATO
--po autoalarmach w czolgach

quz

Przez takich frustratów jak założyciel tematu film ma ocenę kompletnie nieadekwatną do stanu faktycznego, bo czyjaś duma została urażona! Patrząc na ocenę spodziewałem się czegoś pokroju "Yyyyrek! Kosmiczna nominacja", a dostałem całkiem przyzwoity i zabawny film.

P.S. Fajne kawały :D.

quz

Wezmy takich Kiepskich oni to dopiero "promuja" nasz kraj.
Cala prawda.

FeelGoodinc

Amerykanie śmieją się z Polaków, Polacy z Amerykan. I tak na prawdę jedni drugich warci. A szkoda, bo gdyby jedna ze stron(nie ukrywam, że pragnąłbym, aby byli to Polacy), zignorowałaby po prostu argumenty(nie muszę udowadniać, że bezpodstawne i dziecinne) tego, który sączy jad przeciwko drugiemu, wyszło by na to, że to owa "ignorująca" strona poziomem i mądrością na głowę bije drugiego. Nie mając zamiaru bawić się w dziecinadę.(chcę nadmienić, że mówię o stanowisku wielu ludzi, nie znaczy to jednak, że uogólniam, wierzę bowiem, że najdzie się wielu Polaków, którzy sami wiedzą, ile są warci, nie musząc troszczyć się o jakieś tam błahe wytknięcia). Za pozdrawiam wszystkich.