Wojna domowa

Easy Virtue
2008
6,9 28 tys. ocen
6,9 10 1 27848
7,0 6 krytyków
Wojna domowa
powrót do forum filmu Wojna domowa

ocenił(a) film na 10

Szok.........Ale jestem szczęśliwa!!!Jestem wielką fanka Bena więc wiecie jaka to dla mnie radość.Tak więc końcówka sierpnia będzie gorąca!
Swoją drogą,ciekawy tytuł w j. polskim ale grunt,ze jest.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
Saorise4

To naprawdę mega wiadomość.!!! Cieszę się z innymi fankami Bena.!! :D

ocenił(a) film na 10

Szalona..hmmm jakbym skąś Cię znała...Zastanówmy się;)

użytkownik usunięty
Saorise4

Ja też cię skądś kojarzę Saorise ; p...

użytkownik usunięty
Saorise4

Powiem tylko jedno... nie wiem co za idiota wymyślił polski tytuł ale powinno się go odstrzelić dla dobra ludzkości...

ocenił(a) film na 10

Tak,to intersująca propozycja:))Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego robi się z Polaków lingwistycznych analfabetów i leni?Wszystko jest tłumaczone,nawet tytuły filmów,które powinny zostać w oryginale.Ludziom się nie chce czytać napisów,a niektórzy myślą,że napisy są dobrze tłumaczone a to nieprawda.Często nie oddają dobrze treści dialogów.Zresztą...Jak to brzmi pytam się dystrybutra? Jak to brzmi "Woja domowa"?! To przecież nie kojarzy się z filmem tylko z starym polskim serialem telewizyjnym.
Ciekawe czy EV w Polsce będzię z napisali czy wepchną dubbing.

ocenił(a) film na 10
Saorise4

Poprawka:)
Tak,to intersująca propozycja:))Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego robi się z Polaków lingwistycznych analfabetów i leni?Wszystko jest tłumaczone,nawet tytuły filmów,które powinny zostać w oryginale.Ludziom się nie chce czytać napisów,a niektórzy myślą,że przetłumaczone na polski dialogi są dobrze przeztłumaczzne,a to nieprawda.Często nie oddają dobrze oryginalnej treści.Zresztą...Jak to brzmi pytam się dystrybutra? Jak to brzmi "Woja domowa"?! To przecież nie kojarzy się z filmem tylko z starym polskim serialem telewizyjnym.
Ciekawe czy EV w Polsce będzię z napisali czy wepchną dubbing.

ocenił(a) film na 7
Saorise4

Mam nadzieję, że będzie z napisami, jakoś dubbing mi do tego filmu nie pasuje... A tytuł naprawdę przetłumaczony idiotycznie ;D

użytkownik usunięty

zgadzam się z Katriona... tytuł to porażka :/

Saorise4

Tez się niedawno dowiedziałam, że w polskich kinach bedzie ten film. Czuje sie mile zaskoczona. Tytul glupio przetlumaczony. Uwielbiam Bena!!!

ocenił(a) film na 10
marquesa

Możemy uścisnąć sobie dłonie bo ja też go uwilebiam:)A dziś spotkałam się z takim przekładem "Easy Virtue"..."Łatwa cnota"........:)))))

ocenił(a) film na 7
Saorise4

Fajne tłumaczenie ;D Jeszcze tego by brakowało, żeby pod takim tytułem ten film wszedł do kin ;D
Ja też uwielbiam Bena :)

ocenił(a) film na 10
Irethi

A mnie dziś rozbawiła jedna z dziewczyn z Ben Barnes Forum PL,kiedy napisała mniej więcej tak:"pójdę do kina i powiem:poproszę bilet na "Łatwą cnotę"...":))))

ocenił(a) film na 7
Saorise4

Często wpadam na Wasze forum, ale nie jestem zalogowana... Chyba czas to zmienić ;D Ciekawe, co powiedziałaby kasjerka... ;D

ocenił(a) film na 10
Irethi

Hehehe...Właśnie Cię aktywowałam:D Witam i zapraszam do udzielania się.Przyda nam się świeża krew;)
A co mnie tam obchodzi reakcja kasjerki albo co byłoby ciekawsze-kasjera.Niech się dystrybutor wstydzi,a nie ja.

Saorise4

"Łatwa cnota", heheXD
mama do dziecka:Kochanie na jaki film idziesz idziesz do kina?
dziecko:Na "Łatwą cnotę".

ocenił(a) film na 10
marquesa

Jakie to szczęście,ze ja się już nikogo pytać o zgodę nie muszę;)

Saorise4

Wchodze ja sobie dzisiaj do kina, patrzę, znajomy plakat! Ekstaza! Niech mi tylko ktoś jeszcze powie... co za skończony debil wymyślił ten tytuł?! To już durniejszego nie było?! Wojna domowa... będą się rzucać nożami, tortem i walczyć o miejsce na podjeździe?! Ludzie, dajcie spokój. To Izi Wirciu jest nieładnie?? :D

ocenił(a) film na 10
Caroline_9

Co Wy na to by znaleść jakiś kontakt z dystrybutorem i napisać emiala?Można się spytać...ot tak z lingwistycznej ciekawości;)

użytkownik usunięty
Caroline_9

Jeżeli już tłumaczyć, to ja bym dała tytuł "Lekkie obyczaje" bądź "Swobodne obyczaje". Rozumiem wielką radość i śmiech z tytułu "Łatwa cnota", ale weźcie pod uwagę, że tytuł ten związany jest z filmem z 1928 roku, a jeszcze wcześniej - ze sztuką teatralną, więc tłumaczenie tytułu również może być stare, a "cnota" miała inne znaczenie niż dziś ;).

ocenił(a) film na 10

Wiesz może nie chodiz tyle o radość z tłumaczenia "Łatwa cnota" o ile o pomysłowość w tłumaczeniach tytułów filmów.
Choć rzeczywiście,jeśli brać pod uwagę czas w jakim dzieje się akcja filmu tłumaczenie "Wojna domowa" wydaje się w miarę neutralne.

użytkownik usunięty
Saorise4

tak tak tak!!!!!!!!
Jak zobaczyłam ten NEWS miesiąca to prawie sie popłakałam ze szczęścia!!!!!!!!
To jest najlepsza wiadomość wakacji (jak dla mnie)
:D

ocenił(a) film na 10

Dla mnie też,zdecydowanie!Już się nie mogę doczekać,to jednocześnie tak blisko,a jednoczśnie tak daleko...

ocenił(a) film na 8
Saorise4

Cóż za wspaniała nowina :). Zobaczyłam dzisiaj zwiastun w kinie. Pominę już to, że film rok temu pokazywany był w "świecie". No cóż.. i to jest nasza Polska.

ocenił(a) film na 10
Joana93

No niestety....ale cieszę się,że zdażył się nam taki mały cud na wisłą;)

użytkownik usunięty
Saorise4

ale musze zdobyć plakat z filmu, bo z opowieści z narnii już dla mnie nie było xD

ocenił(a) film na 10

Jak sądzicie,jeśli poprosze w kinie o plakat z EV to dadzą mi jeśli oczywiście będą mieli?Nigdy nie pytałam o plakat jak byłam w kinie.

użytkownik usunięty
Saorise4

jasne, że tak.
ja już pytałam się nie raz (pomijając fakt, że nigdy dla mnie nie było, bo zbyt późno sobie uświadomiłam, że chciałabym takowy mieć). ale jak bedą MIELI na zbyciu to myśle że spokojnie powinnaś dostać :D

ocenił(a) film na 10

A to dzięki wielkie,nie omieszkam się spytać.Co prawda trochę mi to przeszkadza,że Bena prawie na tym plakacie nie widać...ale co tam.Będzie na pamiątkę;)

użytkownik usunięty
Saorise4

no właśnie ban z samego boku jak jakiś wyrzutek xD

użytkownik usunięty

A Jessica pół plakatu zajmuje. Ja rozumiem że główna rola i w ogóle, ale przecież Benni też jest ważny ; ]

ocenił(a) film na 8
Saorise4

Ja tam idę dla Kristen Scott Thomas. Wspaniała aktorka.

ocenił(a) film na 10
deva

Nie przeczę;) Grunt,żeby pójść.Czy to najważniejsze dlaczego...