W rytmie hip-hopu

Save the Last Dance
2001
6,7 45 tys. ocen
6,7 10 1 44870
3,7 7 krytyków
W rytmie hip-hopu
powrót do forum filmu W rytmie hip-hopu

ocenił(a) film na 7

1. mam do was pytanie. znacie filmy tego typu ? tzn nie mam na mysli tanca itd tylko podobnie jak w opisie np filmu "Greta" itp gdzie czaczrnoskóry zakochuje sie w białej dziewczynie lub odwrotnie, gdzie ktos nie chce tego zaakceptowac itd. jesli znacie to podajcie ;) to tak na wstępie :P

2. prosilabym tez o inne filmy ogolnie dotyczace życia młodzieży oraz ogolnie z mlodymi aktorami / altorkami (np Niepokój, Step Up, Keith [ jednym slowem rozne gatunki] itd
tylko jesli mozna to nie te oklepane " Wredne dziewczyny " bo z tym mozna sie spotkac na wielu forach, albo nie jakies tandetne komedie w stylu American Pie ;) Jakies ciekawe filmy wszelkiego rodzaju, dramaty, thrillery, horrory ( mogą tez byc komedie romantyczne jesli mozna to tak nazwac tylko takie moze hmm mniej popularne ;D ) troche pokręciłam ale mam nadzieje ze zrozumieliscie o co mi chodzi ;D

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
merry_5

Do pytania drugiego:
proponuję "Zmierzch"

merry_5

1. wydaje mi się, że "step up" może ci się spodobać.

merry_5

może obejrzysz "honey" albo "wytańczyć marzenia"?

paulina_zapasek

to może horror: "bal maturalny" ("prom night")

merry_5

"Honey" jest filmem tego typu.

ocenił(a) film na 7
merry_5

"beksa" z Johnnym Deppem ;)

ocenił(a) film na 7
Sol89

ach, trudno też nie wspomnieć o "Dirty Dancing' czy 'grease' ;)
poza tym trochę w tym stylu jest 'szkoła uwodzenia i 'szkoła uczuć', 'upiór w operze' (baardzo duży mezalians ;)), z Julią Stiles 'zakochana złośnica', underworld, wyznania gejszy, duma i uprzedzenie, pokuta itp. itd.... mnóstwo jest takich filmów ;)
a dla fanów Bollywood choćby 'czasem słońce, czasem deszcz'

ocenił(a) film na 8
Sol89

1. `Honey` ,`Trener` - tam chyba był związek mieszany no ale tematyką nie są trudności takiego związku. Film wart obejrzenia.
2. `Pamiętnik` , `Piękna i szalona` , `Wielkie nadzieje`, `Pokuta` `Zakochana złośnica`, `Szkoła uwodzenia`, `Książę i ja`, `Historia kopciuszka`, `Szansa na sukces` , `Uwierz w miłość`, `Dziewczyna z sąsiedztwa` , `Ona to on` . Jeśli chodzi o głupiutkie, przewidujące komedyjki z młodymi aktorami to znam pełno, ale szkoda czasu na wypisywanie ich wszystkich. Wypisałam warte obejrzenia. : ]