Tylko nudny film, podszyty dawno przed nakręceniem może nawet niezłym pomysłem. Wykonanie, porażka...
Zgadzam się w 100%. Nudny, okropnie zrobiony, płytki, przewidywalny, schematyczny... Jeszcze ten tytuł, mający ściągnąć uwagę miłośników horrorów. Jedyny pozytyw to aktoreczka grająca Dorotkę. Baaardzo charakterystyczna uroda, świetnie pasowała do tej roli. Aż szkoda jej na taki gniot;/
Zgadzam się z twoja ocena aktorki grającej Dorotkę. Świetna była. Naprawdę rewelacyjnie dobrali obsadę.
Natomiast sam film okropnie zjechałaś.I tu będę protestować. Pomysł na scenariusz dość ciekawy. Nie jest to może jakieś wielkie kino, ale w miarę dobrze się ogląda. W kwestii przewidywalności, podziwiam, bo dla mnie zakończenie było niezłe. Końcowa scena, kiedy pani psycholog rozmawia z mężem i widzimy jedynie jej odbicie w lustrze, a tymczasem okazuje się...
Już zdążyłam niemal zapomnieć o tym filmie :)
Zgadzam się z założycielem/ką tematu, że film "podszyty był dobrym pomysłem", niestety jak dla mnie na tym się skończyło. Całość przypominała zlepek różnych - mniej, lub bardziej udanych - filmów szeroko rozumianej grozy, które widziałam wcześniej. Sedno fabuły, mimo prób zamotania, wylazło na wierzch gdzieś w okolicach środka i nawet wspomniana przez Ciebie scena końcowa nie budziła we mnie żadnych emocji. Może moja pierwsza reakcja była zbyt krytyczna, ale rozczarowałam się baaaardzo. Pewnie dlatego, że przez reklamy z ta uroczą dziewczynką w roli Dorothy narobiłam sobie apetytu na ten film. I ciągle, mimo że oceniam to dzieło na 2/10, uważam, ze tylko dla niej warto je zobaczyć :)
Pozdrawiam!
końcowa scena ani troche cie nie zaskoczyła?
Kurcze, widocznie tylko ja jestem taka malo domyślna ;)
Strasznie mało punkcikow dałaś temu filmowi.
Ale rozumiem. W podobnej sytuacji byla moja znajoma, ktora "napaliła " się
na reklamowany film. W tytule EGZORCYZMY - a więc można liczyc na mocne
sceny, postać Dorotki tez przyciąga i wzbudza ciekawość.
No i potem w kinie pełne rozczarowanie...
W każdym razie zgadzamy się choć w jednym punkcie - główna bohaterka dobrze się spisała.
Ja tez pozdrawiam :)