Jeden z lepszych filmów jakie widziałem. Gorąco polecam. Film raczej dla mężczyzn niż dla kobiet.
Według mnie film fenomenalny! Świetne efekty, gra aktorska, muzyka... Cudo! I świetne momenty bitwy, i wzruszające chwile. No i oczywiście genialny zdanie Leonidasa "This is Sparta!" które zna chyba każdy... Jeśli komuś podobała się Troja, to i w 300 zasmakuje. Polecam.
Znajdź film nienastawiony na zysk. To raczej pewne, że produkując film chce się zarobić, twój zarzut jest zdecydowanie nietrafiony. Czy film jest zły? Nie, nie jest, nikt nie twierdzi, że jest filmem historycznym; jest oparty na komiksie i jedynie bazuje na wydarzeniach historycznych. Żadne 10/10, żadne 0/10, film jest w wyższej klasie średniej, na pewno nie zasługuje na potępienie ale też na pewno nie na okrzyki pełne zachwytu.
"Nie, nie jest, nikt nie twierdzi, że jest filmem historycznym" - nikt, oprocz autorow strony na filmwebie, ktorzy to pisza, ze jest to 'dramat historyczny':P
Zgadzam się że super,film dla wszystkich,ja jestem kobietą i jestem zachwycona. 10/10 szkoda ze nie mozna wyzej.