4,7 4,4 tys. ocen
4,7 10 1 4385
5,3 3 krytyków
Train. Rzeźnia na szynach
powrót do forum filmu Train. Rzeźnia na szynach

ocenił(a) film na 7

Film mi się bardzo podobał.Jest jak najbardziej w moim typie.Polecam każdemu,który lubi krwawę filmy.Tylko nie wiem czy w filmie było pokazane w jaki sposób oni się wydostali z tego pociągu,jeżeli było to "przespałem" ten moment.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 4
bartek_hanys90

no to muszę powiedzieć, że coś słabiutko z tym Twoim typem:)

Dobra, przejde do konkretów, a mianowicie ten film jest bardzo słaby a recenzja mówi rację. Powiem tak, jedyne co ratuje ten film przed zmieszaniem z fekaliami to efekty przy scenach gore, a wszystko inne jest do d... do niczego.
Serio mozna wymieniać i wymieniać, trochę rzeczy zapamiętałem, ale znaczną część z nich chyba powinienem ospojlerować, a więc:

- że tak powiem, warsztat aktorski nie powala!
- mimo wielkich chęci nie można utożsamić się z postaciami, czy choćby ich polubić, powiem więcej, mi nawet nie zależało na żadnym z bohaterów.
Nie wykazywali praktycznie emocji a ich zachowania często były nawet nie tyle co małoprawdopodobne, co absurdalne wręcz!

dalsze wywody:

SPOJLER SPOJLER SPOJLER SPOJLER SPOJLER

- reakcja głównej bohaterki gdy zobaczyła zmasakrowanego chłopaka mnie p oprostu dobiła...
- scena w chodzeniem od zewnątrz do 'maszynowni'
- scena w której wszyscy są w 'maszynowni' i jeden z bohaterów 'rzuca się' na pana grubasa jest tak komiczna, że 5 razy przewijałem żeby uwierzyć w to co widze
- chwilę później pan grubas wolał zająć się dziewczyną zamiast facetem, no bo chyba logiczne, że ona może zadać mu o wiele większe obrażenia..............................
-znajomych zostawili w maszynowni, robiąc przy okazji najgorszy z powielanych błędów NIE DOBILI napastnika!
- bohaterami są sportowcy, którzy uczestniczą w miedzynarodowych zawodach więc mogliby pokazac trochę umiejętności, zwłaszcza jesli chodzi o ich własne życie...
-Bardzo mnie irytują 'magiczne' ciesy w wielu filmach, np gdy jeden z bohatwrów dostał dobre kilka razy kastetem po pyniu to jeśli dobrze mi się wydaje to powinien mieć zmasakrowaną kość policzkową i ogólnie pół twarzy a tu nic z tego;/ tak jak w końcówce która była koszmarnie idiotyczna gdy fajnal girl dostała buta na ryj to sobie przygryzła wargę tylko:D a gdy ja tak miałem to się pożegnałem z całą żuchwą, a to niesprawiedliwe!
-ogólnie bardzo zabawna była cała ta magiczna przemiana głównej bohaterki:D

na koniec spojlerów małe pytanko, tylko mi się wydawało, czy jeden z bliźniaków walił jednego z martwych bohaterów?

KONIEC SPOJLERA KONIEC SPOJLERA KONIEC SPOJLERA

chciałem dać mniej za cały łańcuch absurdów, który był jak 'matrioszki' z jednego rodził się drugi:D, to mimo wszystko w jakimś stopniu cały obraz ratują efekty
4/10 (za efekty)

ocenił(a) film na 5
Gelu_247

Coz, pozwole sobie przylaczyc sie do tej wypowiedzi. Otoz film mimo w miare ciekawego opisu okazal sie klapa.

Poczatek byl calkiem calkiem, ale wraz z czasem wchodzilo coraz wiecej absurdow. Jestem swiezo po seansie, a w jego czasie co chwile spogladalem na zegarek z nadzieja ze juz zaraz wybije godzina konca :P.

Poczynajac na barbarzynskim wschodzie europy, a konczac na bezmozgich lalkach, ktore graly w tym filmie. Dopinajac sie do wypowiedzi poprzednika, to wlasnie nie dobijanie przeciwnikow mnie najbardziej zabolalo przez co cala cholota zostala zabita ;p

wracajac jeszcze do pytania pozwole sobie odpowiedziec:

tak, drugi blizniak walil trupa kolezki tej laski ;d

ocena: 5/10 (ladne sceny gore)

użytkownik usunięty
Gelu_247

Zauważ że on nie daje jej buta w twarz tylko w ramię.

ocenił(a) film na 7
bartek_hanys90

Zgadzam się z oceną 7/10. Identyczne odczucia jak wobec "Hostelu". Tu może fabuła (pretekst do jatki) jest o wiele bardziej niewiarygodna, ale da się spożyć. Warte ceny biletu do kina ale nie bezwzględnie warte zobaczenia

ocenił(a) film na 7
zeusmd

nom ciekawy film, rownież oceniłem 7/10, co oznacza, że bardzo mi się podobał.
Film bardzo trzyma w napięciu.
Najbardziej nieodpowiadało mi, że jedna z aktorek była nieciekawa z wyglądu (ta na koncu ktora przezyła) .
Jakby była atrakcyjniejsza to całkiem podniosłaby się ciekawość filmowa.
polecam i pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
astok0

Chcę zaznaczyć, że moim zamiarem nie jest obrażanie nikogo w dosłownym sensie, ale żenujące jest to, jak podchodzicie do tego filmu niestety. Rozpisałem się na jego temat i podałem bilion powodów mówiącym o jego wadach, a mimo wszystko dajecie mu tak wysokie noty, że jestem wprost przerażony tym, jak mało ludziom potrzeba do szczęścia...
Nikt, absolutnie nikt nie pokusił się by odpowiedzieć na moje zarzuty mimo iż rzucacie samymi siódemkami - brak słów, ba powiem więcej - nóż mi się w kieszeni otwiera!

ocenił(a) film na 3
Gelu_247

"podałem bilion powodów mówiącym o jego wadach, a mimo wszystko dajecie mu tak wysokie noty"... Hm... a kimże Ty jesteś?
Zgodzę sie jednak z brakiem odpowiedzi nawiązujących do Twojego tematu, brakiem dyskusji. Ale nie dziwię się. Nie oglądałem jeszcze filmu, więc się nie wypowiem.

ocenił(a) film na 4
Music_In_Me

KIm jestem? myślę, że śmiało mogę się nazwać kimś kto stara się patrzeć na film w miarę możliwości trzeźwym okiem. To wszystko właśnie po to by wyłapywać takie oto absurdy jak w powyższym temacie. Nikt nie ma mnie postrzegaćjak jakiegoś krytyka, czy znawcy filmowego, lecz za rozsądnego widza, który jest na filmie skupiony i podchodzącego do oglądanego filmu 'na serio'.

Gelu_247

dobra, ale każdy ma prawo oceniać ten film według swojego upodobania. Jedni lubią krwawe rzeźnie i nie przejmują się za bardzo logiką w filmie, innym może to przeszkadzać. Każdy może mieć własne zdanie na temat filmu.

ocenił(a) film na 4
mona15526

to akurat oczywiste, lecz ja nie wiem po co marnować czas na badziewie?
Nie jest tak, że ja w tym temacie na siłę odradzam wszystkim ludziom na świecie, aby nie oglądali Train'a, ja po prostu chętnie wdałbym się w normalną dyskusję z kimś, komu tak się ten film podobał. Ja wytoczyłem swoje argumenty i niecierpliwie czekałem na jakiś odzew, z tym że zapomniałem na jakim portalu jestem:)

ocenił(a) film na 6
Gelu_247

hej. mam taką małą prośbę do Ciebie: czy mógłbyś mi opowiedzieć zakończenie? krótko streścić po prostu. bo moja wersja filmu skończyła się na tym jak oni zatrzymali się na jakieś stacji, na "kontrolę" i oni powiedzieli 'musimy znaleźć dziewczynę, zanim dojedziemy do Hellingradu (czy gdzieś tam)'. byłabym wdzięczna.:)

to pierwszego postu: dobrze Ci się wydawało, bliźniak robił to z trupem. tylko zastanawia mnie to, że on odwoził przyjaciela Todd'a na krześle, po tym jak się z nim rozprawiono i później pokazana jest scena z bliźnikiem jak posuwa coś w tym krześle. dziwne.;)

ocenił(a) film na 7
fazka

:D

ocenił(a) film na 7
bartek_hanys90

Film dobry - fakt, ale jeszcze bardziej podobal mi sie "Nocny pociag z miesem" - byl bardziej realistyczny, jesli w ten sposob mozna nazwac horror :)

bartek_hanys90

żałośni jesteście!!! beznadziejne kłotnie,ja jutro wieczorem obejrzę ten film mimo tych głupich komentarzy...ten portal jest do bani...tu wlasnie jest tak że jak się coś komuś podoba to zmieszają Cię z błotem ;)

ocenił(a) film na 7
nihooya

Film dobry w swoim gatunku 7/10 ;-)

marcopolo84

Film mozna obejrzeć, ale bez jakis rewelacji. Też mnie irytowało to, o czym napisał Gelu_247 - wielcy sportowcy a żaden z nich nic nie pokazał, tylko od razu padali jak muchy. Rozumiem szok zdenerwowanie bla bla ale no ludzie ;o
I cały czas zastanawialam się, czemu ta laska nie wysiadła po prostu z tego pociągu (ktory, nawiasem mówiąc, nie miał żadnej stacji po drodze:o?), albo nie wyskoczyła przez okno, cokolwiek, by uciec.
Niech będzie naciągane 5/10:)