7,2 20 tys. ocen
7,2 10 1 20491
2,7 3 krytyków
Sarnie żniwo, czyli pokusa statuetkowego szlaku
powrót do forum filmu Sarnie żniwo, czyli pokusa statuetkowego szlaku

Rozczarował mnie ten film i to mocno. Stąd moja ocena 4/10 (dużo poniżej oczekiwań). Po przeczytaniu opinii innych osób spodziewałem się zwariowanego kina absurdu, pełnego szalonych i niedorzecznych pomysłów wykonanego techniką amatorską. Niestety amatorskie było wszystko a przede wszystkim pomysły. To co powinno stać się mocną stroną filmu po jakimś czasie zaczyna po prostu przynudzać jak np. walki bohaterów. Ile razy można też udawać taką żenującą głupotę zawartą w dialogach ??? Wszystko byłoby świetnie gdyby autorzy włożyli trochę więcej wysiłku i pracy tworząc coś więcej niż zlepek irytujących gagów w stylu gazetowych żartów obrazkowych. Prawdopodobnie nie zabrałbym się za napisanie tego posta gdyby w filmie nie było nic interesującego ale tak nie jest - jest sporo motywów świadczących o szaleństwie twórców co bardzo mi się podoba ale mnóstwo luk, które autorzy zapychają sprawdzonymi już wcześniej patentami (co wcale nie wpływa dobrze na oglądalność) nie pozwala ocenić tego filmu wyżej niż 5/10.
Wszyscy, którzy twierdzą, że to przecież tak miało być chyba nie do końca mają rację bo zrobić coś w określonym stylu to jedno, a zrobić coś DOBRZE i CIEKAWIE w określonym stylu to drugie. Dlatego moim zdaniem bezzasadne jest takie wychwalanie "Sarnie żniwo, czyli pokusa statuetkowego szlaku" bo dla twórców wiele jeszcze zostało do zrobienia żeby osiągnąć wysoki poziom kina amatorskiego. A jak na razie co najwyżej O.K (5/10) choć w moim przypadku jedno oczko niżej za spore rozczarowanie.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
tomash74

panie, bo te filmy się na trzeźwo i w samotności NIE ogląda! to kino... nie familijne... KUMPELSKIE! siadasz z browarami, i po trzech puszkach odpalamy film. uwierz mi, w tej konfiguracji na pewno inaczej docenisz tę produkcję.

ocenił(a) film na 8
SPGM1903

Ja każdy ich film oglądałam na trzeźwo i w samotności,a zabawę miałam przednią. Na dłuższą metę nie lubię oglądać z innymi osobami jakichkolwiek filmów bo mnie rozpraszają, a żeby jeszcze przy tym pić to już jest jakieś totalnie nie porozumienie...albo oglądamy,albo pijemy :/

ocenił(a) film na 9
tomash74

ale to przecież o to chodzi, żeby było bardziej niż amatorsko :) To jest osobny gatunek filmów ;).