Dziewiątki

The Nines
2007
5,9 6,1 tys. ocen
5,9 10 1 6086
Dziewiątki
powrót do forum filmu Dziewiątki

ocenił(a) film na 9

Na początku film przyznam nie zwrócił mej uwagi, oglądałam gdyż zaczełam, jednak po przeszło 20 minutach zaczełam go doceniać. Niecodzienna fabuła, 3 częsci układanki, koniec dał wielce do myślenia, no i oczywiście genialnie zagrana rola przez Ryana , film godny uwagi. Po obejrzeniu nasuwają się pytania.

A zna może ktoś podobne filmy?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 3
tina104

Ja niestety nie doczekałem tych 20 minut. Po prostu mnie znudził , a może byłem nazbyt zmęczony na jakieś filozoficzno-podtekstowe wypociny ...
Zmuliło mnie i wyłączyłem, jakoś nie wciągający był ten początek.
Nie miałem dnia na ten film ? A może jest najzwyczajniej w świecie głupi?
Jak będę spragniony rozumnej rozrywki to sięgnę po dobrą książkę SF , bo nawet jak ten film coś zawiera, to źle zostało to zrealizowane.
(ale nie doczekałem końca więc nie przesądzam, to po prostu moje skromne zdanie)

ocenił(a) film na 3
tina104

film nudny! pierwsze 30 minut na 1.5/10, kolejne na 6, kolejne na 3, koncowka na 2

spodziewalem sie czegos lepiej posklejanego, historii bardziej dopracowanej... a tutaj zostalo zastosowane spoiwo typu chemia: "nie rozumiesz czegos, to wez to na wiare"

interpretacji filmu moge na szybko przytoczyc conajmniej 3, a po chwili zastanowienia pewnie i z 10 kolejnych by sie znalazlo

wniosek: film niesprecyzowany, niekonkretny, nielogiczny (choc wielu zarzuci mi "brak zrozumienia") i w ogole niefajny

3/10 za druga historie i ciekawy kontrast postaci damskich (szkaradna szczupla manipulatorka i nad wyraz atrakcyjna puszysta przyjaciolka ze szczerym podejsciem)