Wszystko za życie

Into the Wild
2007
7,9 271 tys. ocen
7,9 10 1 270786
6,9 51 krytyków
Wszystko za życie
powrót do forum filmu Wszystko za życie

ocenił(a) film na 10

Znacie może filmy o podobnej tematyce? Wolna akcja, a raczej jej brak. Refleksyjny z doskonałą muzyką? Z góry dziękuję ;)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
sza_wi

Nie znacie <:

Bo naprawdę lubię filmy tego typu ;)

sza_wi

To zależy czego szukasz, czy to koniecznie musi być film, którego akcja toczy się w Stanach. Jeśli jednak miałbym wymieniać, to zacząłbym od klasyki: "Znikający punkt - koniecznie 1971, a nie remake i kolejny sztandarowy film - Easy rider - przepełnione ideologią mimo wszystko jeszcze aktualną, ale to tylko moje zdanie.

Poza tym polecam Once - tu nie ma wyalienowanych bohaterów, ale powiedziałbym chwilowo wyautowanych, którzy szukają... Polecam i pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
pawellnowak

Once widziałem, film dobry, doskonała muzyka, jednakże zakończenie nie wprawia w refleksje jak w "into the wild". A pozostałych nie widziałem. Dzięki za polecenie

sza_wi

Co do Once. Fakt - zakończenie nie wprawia w podobne refleksje, ale chodziło mi raczej o samą formę - poszukiwania jakiegoś sensu, dążenia do celu. mniej ideologii, ale jednak to film, który też opowiada o pewnym koniecznym uporze. Easy rider i tym bardziej Znikający punkt, to już inna liga - bo to takie dramaty egzystencjonalne - filmy drogi, ale też zawierające pewną ideologię.

sza_wi

Polski film "Wielka majówka", a jeśli w dodatku lubisz muzykę zespołu
Maanam to odlecisz ;)

ocenił(a) film na 10
DariuszSparrow

bardzo dobry film. Dopiero wczoraj oglądnałem. Polecam

sza_wi

A i oczywiście film pt Dzienniki Motocyklowe. Myślę, że pasuje i tu;)

ocenił(a) film na 9
DariuszSparrow

A ja poleciłabym "Siedem lat w Tybecie" :)

ocenił(a) film na 9
sza_wi

Ja polecam "Ale jazda!" (Interstate 60)

ocenił(a) film na 9
sza_wi

Mogę polecić takie filmy jak: Stroszek, American dream, Stalker, K-Pax, Moje życie beze mnie, Edward Nożycoręki, Zagadka Powdera, Zawód reporter, Życie ukryte w słowach, Ultimatum.

sza_wi

jeżeli chodzi o temat dążenia do spełniania marzeń to "Prawdziwa historia"
z Hopkinsem i tak samo niesamowicie pozytywna postać, której nie da się nie
lubić.

ocenił(a) film na 10
sza_wi

Polecam: "Garden State", "Birds of America", "Unmade Beds".

ocenił(a) film na 10
ged_supertramp

Polecam film: "Johnny got his gun" (Johnny poszedł na wojnę), chodzi mi o tą straszą wersję: z 1971 roku. Film cudo, ale uprzedzam, ciężko się ogląda, trudny film.

sza_wi

może spodobałby by Ci cię "One week"

ocenił(a) film na 10
sza_wi

Jeden z najnowszych "127 godzin" - świetny, polecam :)

ocenił(a) film na 10
sza_wi

Polecam "Człowiek Niedźwiedź" i "Spotkania na krańcu świata" Herzoga, sadze, ze cos tam dla siebie znajdziesz, a poza tym moge polecic jeszcze:

Dróżnik 2003
Doskonały Świat 1993
Prosta Historia 1999
Człowiek Legenda 1998

Takie kino kocham :-)

Ale Into the wild jest THE BEST!!!!!!!!!