Moon

2009
7,3 96 tys. ocen
7,3 10 1 96156
7,4 56 krytyków
Moon
powrót do forum filmu Moon

ocenił(a) film na 8

Witam,

mam pytanie: o co chodziło w scenie, kiedy Sam zobaczył kobietę siedzącą na fotelu? (wtedy się poparzył). Motyw ten się później już nie pojawił.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 9
gabriela90

ta kobieta pojawila sie tez pozniej chyba jak walnal w ta maszyne....tez jestem ciekaw o co z ta babka chodzilo...

gabriela90

Klony były "zaprogramowane" na 3 lata życia, jemu został już chyba tydzień (albo dwa, nie pamiętam) i zaczął się powoli rozsypywać. Halucynacje były prawdopodobnie jednym z objawów zestarzenia się organizmu. Możliwe, że to były jakieś przebłyski z pamięci oryginalnego Sama. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

ocenił(a) film na 8
gabriela90

Ta dziewczyna, która siedzi w fotelu to Eve. Jestem tego pewny (jeżeli ktoś ogląda 'Skins' z Kayą, to też ją poznał :P). Ale o co chodzi? Może, tak jak powiedział Adahn, były to fragmenty wspomnień oryginalnego Sama. Tylko jak pojawiły się one w umyśle klona? Sam nie wiem.

Nurs

Hmm.
Musiałbyć jakis drobny punkt zwrotny. Sam inaczej nie spowodowałby wypadku. Tak mi się wydaje.

ocenił(a) film na 8
grndmstr

Co masz na myśli?
Sam spowodował wypadek, ponieważ zapatrzył się na Eve, która mu się po raz kolejny pokazała i nie zauważył tej maszyny.

ocenił(a) film na 10
gabriela90

jak ktos dobrze napisal, ta scena zostala pokazana po to, aby uprzedzic widza, ze cos sie zaczyna dziac nie tak i zaraz moze stac sie cos jeszcze bardziej nie tak. podobnie bylo gdy sam siedzial przed komputerem, a w monitorze na chwile wyskoczyl mu stary sam gadajac "rock and roll" i po chwili zniknal. rezyser przygotowal widza do tego, ze zaraz bedzie jaki crash... no i sam finalnie stuknal lazikiem w harvestera.