Witam, obejrzałem tą animację i spodziewająć się czegoś wybitnego (po zapowiedziach), zawiodłem się. Ot kolejna po innych bajka dla dzieci, siląca się na oryginalność oraz udająca głębię :/
Niezła, ale z bardzo dobrym Wallem i GENIALNĄ Koraliną nie ma szans.
Moim zdanie ona nie udaje głębi. Bajka powstałą po to żeby bawić, rozśmieszać. Jest pełna humoru, zrozumiałęgo zarówno dla dzieci i dorosłych.
Animacja/dubbing i ogółem "strona techniczna" Odlotu jest bardzo dobra 9/10 spokojnie mozna przyznać...
Fabuła dość ciekawa, postacie bardzo fajne jednak zabrakło w tej bajce po prostu śmiesznych "scenek/dialogów"
99% dialogów naprawdę nie jest śmiesznych, są po prostu normalne
a te dialogi co miały niby bawić niestety nie zbyt bawią..
Dlatego moja ocena to 6 i uważam, że ocena powyżej 8... jest zbyt zawyżona...
Hm ostatnio oglądałem Toy Story (1) część w wersji 3D.. i naprawdę mimo tego, że oglądałem tą bajke 10tki razy i mimo tego, że ta bajka ma tyle lat... naprawdę uśmiałem sie wielokrotnie na seansie.
a odlot? pare razy może sie zaśmiałem (2-3) ?
I może to nie jest bajka dla mnie, bo mam 18lat ...
Ale puściłem ją moim bratom (12lat) a wraz z nimi oglądało ją paru ich "kolegów" (też w ich wieku) no i spytałem sie po obejrzeniu "jak bajka"
to dodali, że "nawet fajna, ale troche nudna i nie zbyt śmieszna"
Tak więc jednak ta bajka na pewno nie zalicza sie do "super zabawnych bajek" i ocena jest taka ... chyba głównie tylko ze względu na "część techniczną"
Takie jest moje zdanie
Pozdrawiam :).
bajka jest przewidywalna, jak to bajka, ten typ konstrukcji znamy, to że Muntz okaże się czarnym charakterem było pewne tak samo jak to, że gderliwy Carl ze swoim miękkim sercem pomoże uwolnić Stefę
ale o to chodzi w bajkach
motyw Carla i Eli rozczulający-może w Odlocie 2 rozwiną wątek ich dzieciństwa
przyznaję, Shrek był śmieszniejszy, Madagaskar z Julianem też
pod względem humoru plasuje się nawet niżej, niż epoka lodowcowa
według mnie jest to urocza animacja i fajnie, żeby dzieciaki wychowywały się na takich bajkach, zamiast na Ben Tenie