Czarna błyskawica

Chernaya molniya
2009
6,3 3,7 tys. ocen
6,3 10 1 3699
Czarna błyskawica
powrót do forum filmu Czarna błyskawica

Jestem zdziwiony, że nikt jeszcze nie zauważył podobieństwa tego filmu do spiderman'a ;) Autor czerpał z niego pełnymi garściami.
Czy dobrze? Wątpię fabuła leży i kwiczy, ale można filmik obejrzeć.
6/10 to max, ale ostatnimi czasy to i tak nieźle.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 7
turboszczotka5

Podobieństwo do Spider-Mana jest i to duże, ale film i tak robi wrażenie. Polecam ściągnąć sobie soundtrack z filmu, jest świetny:)

turboszczotka5

Podobieństwo do Spidermana było omawiane przez twórcę filmu, więc nie rozumiem zdziwienia.

mongoloid

Wierze Ci na słowo;)
Aczkolwiek nikt przed obejrzeniem każdego filmu nie ogląda,czyta wywiadu z reżyserem!!
A wśród komentarzy wątku takiego nie było!

ocenił(a) film na 7
turboszczotka5

Zapozyczen tu jest cala masa! Pierwsze skojarzenia to: "Back to the Future", "Spiderman", "Transformers". Jakosc efektow pozostawia sporo do zyczenia, ale oglada sie calkiem przyjemnie. Nie wiem czy kiedykolwiek doczekamy sie polskiego filmu na tym poziomie...

ocenił(a) film na 7
CyboRKg

--> CyboRKg
Zgadzam się z Tobą w 100%, kiedy w Polsce nakręcą coś takiego co nie będzie komedią romantyczną z takimi efektami specjalnymi bez udziału Żmijewskiego, Foremniak, Mroczków i Cichopków ???

ocenił(a) film na 9
turboszczotka5

A ja tu widzę jeszcze jedno podobieństwo "Powrót do przyszłości". Film mi się bardzo podobał jak dla mnie lepszy niż Spider-man. Fajny klimat, jeśli chodzi o filmy Fantasy to właśnie ten przypadł mi do gustu. Podoba mi się to że jest to oparte na samochodach, a nie na skaczących pająkach (oczywiście nie mam tutaj nic do Spider-mana).

konridek

Jeszcze trochę zalatuje serią "Taxi" :)

ocenił(a) film na 3
turboszczotka5

E tam, spiderman, fabuła konika garbuska przypomina ;)