Sen Kasandry

Cassandra's Dream
2007
6,7 37 tys. ocen
6,7 10 1 36665
6,0 27 krytyków
Sen Kasandry
powrót do forum filmu Sen Kasandry

ocenił(a) film na 2

Spodziewałem się nurtującego filmu. No cóż... O Ile bardzo cenię Allena, uwielbiam niektóre jego filmy, to szczególnie po tym uznaję, że miewa on chwile słabości. I mam tu na myśli głównie scenariusz, bo realizacja była doskonała. Fatalny, zbyt powtarzalny, wtórny, nudny motyw. Nie zajmuję się filmem, ale gdybym dostał w ręce taki scenariusz od razu wylądowałby w koszu. I nie pomogły tu role uwielbianych przeze mnie aktorów, szczególnie McGregora, Farrela i Wilkinsona.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
doncamillos

Nie był taki najgorszy. Powiedziałabym, że był bardzo średni.

McGregor i Farrell (bardzo dobra kreacja!) trzymają ten film w kupie. Ale poza tym, sama nie wiem... Momentami był trochę zbyt nudny i zbyt przewidywalny. Po Allenie zawsze spodziewam się rewelacji, ale tym razem trochę się zawiodłam.

ocenił(a) film na 6
Purslane

Zgodzę się, że dwójka głównych aktorów trzyma ten film na poziomie, bez nich to byłaby pozycja na "Środę z filmem w TVP" ;)
Farrell gra świetnie, a McGregor zaskakuje postacią którą odgrywa. Obaj bardzo mi się tu spodobali.

Prosta historia, prosty morał. Można obejrzeć, ale nie jest to film wiekopomny.
6/10

doncamillos

absolutnie się zgadzam. Dawno nie widziałam tak nudnego filmu. Obejrzałam go ze względu na Allena i do teraz tego żałuję. Na odwrocie DVD jest recenzja, w której nazwano ten film "fascynującym thrillerem"- zastanawia mnie w którym miejscu to thriller, bo film absolutnie nie trzyma w napięciu, wręcz przeciwnie-usypia.

doncamillos

absolutnie się zgadzam. Dawno nie widziałam tak nudnego filmu. Obejrzałam go ze względu na Allena i do teraz tego żałuję. Na odwrocie DVD jest recenzja, w której nazwano ten film "fascynującym thrillerem"- zastanawia mnie w którym miejscu to thriller, bo film absolutnie nie trzyma w napięciu, wręcz przeciwnie-usypia.

JosieNobody

Haha, naprawdę tak napisali? :D Czego to ludzie nie wymyślą, żeby zarobić XD

ocenił(a) film na 6
Purslane

Rzeczywiście nudziłam się podczas tego filmu. Obejrzałam ze względu na Allena, trochę w stylu "Match point", z tym że o wiele wiele gorszy i nudniejszy...

ocenił(a) film na 7
Agacior1987

mi tam osobiście film się podobał. Ale momentami bardziej śmieszył niż trzymał w napięciu. :)