Cienista dolina

Shadowlands
1993
7,7 8,1 tys. ocen
7,7 10 1 8139
7,7 6 krytyków
Cienista dolina
powrót do forum filmu Cienista dolina

Oglądając ten film miałem wrażenie, że się postarzałem o kilka lat.. tak samo jak odtwórcy głównych ról... Film smutny, ale czegoś nas uczy... Nie należy tracić czasu na rzeczy w życiu nieistotne... Życie jest krótkie...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Kichus

niby czemu?
niby czemu tylko dla starszych widzów?
Ja myśle, że to właśnie Ci znacznie młodsi powinni ten film obejrzeć aby to co z niego wyniosą mogli jeszcze zrealizować, aby nie było na to za późno. Cienista dolina jest przepięknym filmem o miłosci, miłości na którą nigdy nie jest za późno. No i te wspaniałe zdjęcia...

gonia

masz kompleks czy co?
o co Ci chodzi? przeciez to jest NAJPIĘKNIEJSZY film, jaki kiedykolwiek powstal! Pewnie oglądając Harry'ego Pottera też czułes się za młody! filmy o kosmitach nie są dla kosmitów. Czy Twoim zdaniem tylko psychopata ma prawo oglądać MILCZENIE OWIEC???? Człowieku! po to oglądamy, żeby na tę godzinę czy dwie znależć sie w cudzej skórze i wcz€cć się w uczucia innych ludzi!
z poważaniem i wzburzeniem
Bridget

gonia

oooops
Goniu, przepraszam, pomyłka, to było do Kichusia. a zTobą zgadzam się całkowicie
B.

użytkownik usunięty
Kichus

Ależ nie tylko!
Ja wcale tak nie uważam, że "Cienista dolina" jest tylko dla starszych widzów. Jestem osobą kilkunastoletnią, a mimo to wogóle tego nie odczułam, że rzekomo po takim filmie powinnam czuć się jak starsza pani. Ja na prawdę bardzo lubię "Cienistą dolinę" i myślę, że (tu wiele osób może przyznać mi rację) jest odpowiednia dla każdego widza o wrażliwym sercu, bez względu na wiek. Pozdrawiam wszystkich, którzy lubią ten film. ;)

użytkownik usunięty
Kichus

Każdy ma prawo do własnego zdania!
A Twoje jest,akurat takie...Wiesz obrjrzyj go sobie, gdy stracisz coś waznego w zyciu! Nie życzę, ale zdarza się! Wówczas zmienisz zdanie!
Nie wiem czy jest jakaś większa ,,superczłowiecza'' pociecha niż ten obraz.Wróć do niego pomaga, uczy wtedy gdy juz nie masz kogokolwiek o cokolwiek zapytac, a akurat jest taka paląca potrzeba.
Życzę zmiany stanowiska!
mariolagr@poczta.fm

Kichus

Dojrzała miłość i cierpienie, to (wbrew pozorom) wcale nieczęsto (a raczej mniej chętnie) podejmowany przez filmowców temat. Film prosty i wspaniały- myślę że z wiekiem będzie mi się coraz bardziej podobał...

Kichus

mi sie wydaje że przesłanie filmu było inne , albo istnieje obok tego które przedstawiłes, a mianowicie ze wiara bez miłość jest niczym. A miłośc to oddanie sie temu co najważniejsze nie pytając o warunki.
do miłości trzeba dojrzeć. Do Boga trzeba dojrzeć. Ostatnia scena przepiękna. :)