Poszukuje filmów z wątkiem szpitala psychiatrycznego(Jak przerwana lekcja muzyki) bo uwielbiam takie filmy!Pozdrawiam :)Wypisujcie co znacie :)

a_simson

"Lot nad kukułczym gniazdem" (dzis w TVP 1 leci;p)
"Nieuleczaly strach"

marharytka

Dorzucam 'Madhouse' z 2004 roku.

użytkownik usunięty
Man_Behind_The_Sun

A ja polski "Szpital przemienienia" na podstawie Lema.

użytkownik usunięty

A, właśnie. Świetny film, nie wiedziałem, że na podstawie Lema.

a_simson

Ghotic wątek z szpitalem psychatrycznym!

zajceew

Ktoras z czesci Freddiego Krugera chyba trzecia.

zajceew

Chyba Gothika;) A wątek ten przewija się też w filmie "12 małp"...

a_simson

Przebudzenie z Robertem de Niro i Robinem Wiliamsem

użytkownik usunięty
Borat

PrzebudzeniA :) Robi różnicę, ponieważ Przebudzenie to inny film ;] (ale aktorzy są inni :P)

a_simson

House on Haunted HILL

Boo!

KLIMT?

GABINET DOKTORA CALIGARI

a_simson

Przerwana Lekcja Muzyki z Andzią Jolie i Winoną Ryder

bobek85

Ups! teraz dopiero zauważyłem ze Przerwana lekcja została juzwymieniona i to przez autora tematu...

bobek85

"K-PAX" - gorąco polecam nie tylko film ale również książkę

"THE ATTIC EXPEDITIONS" - jeśli ktokolwiek zdobędzie ten film proszę o pilny kontakt

"DRABINA JAKUBOWA" - nie jest to do końca o szpitalu psychiatrycznym ale polecam

a_simson

-k-pax
-piękny umysł
-nell

w pięknym umyśle i nell większość akcji nie rozgrywa się w szpitalu psychiatrycznym ale filmy są ogólnie oparte na tej tematyce, gorąco polecam!!!

miłego oglądania :))

Ellen_Grace

Dom na Przeklętym Wzgórzu/House on Haunted Hill

pudlo88

i Powrót Do Domu Na Przeklętym Wzgórzu ;)

a_simson

Nasuwa mi sie "Room 6" ale nie jestem pewna,
"Drabina Jakubowa "to na bank będzie dobre

a_simson

Don't Say a Word Super film
Też lubie takie filmy

Creasy_3

Zgadza się, film zajebisty i wciągający.

a_simson

J dorzucre 28 dni i 12 małp no i oczywiście lot nad kukułczym gniazdem

a_simson

Ja proponuję Ci : " Ptasiek " z Matthew Modinem i Niclasem Cagem - świetny , i wspomniana już " Drabina Jakubowa " ( także świetny ) no i oczywiście przez Ciebie wspomniany " Girl Interrupted " ( mój ulubiony - " Przerywane/szarpane bycie sobą " - to moje tłumaczenie - nie sugeruj się ) .

a_simson

12 małp, Brad Pitt jak zwykle genialny xD

zapatrzona_w_autobus

"Obłęd"...chociaż sama nie oglądałam ;P. Heh! Oprócz tego rewelacyjny film "Przerwana lekcja muzyki"!

a_simson

Ja polecam przede wszystkim Dom wariatów (Dom durakov).

Sardesh

mzoe niejest o szpitalu psychiatrycznym ale o lekarzu mordercy
Dr.Giggles - polecam ciekawy

a_simson

SENNY KOszmar (in dream) tez kocham fimy z tym wątkiem.Przerwana lekcja muzyki jest wspaniała:D Obejrzyj Obłed,mały motyw jest tez w efekcje motyla,w House on Haunted HILL.jak sobie cos przypomne dam znac:)

a_simson

"12 małp" i świetna rola Bradda Pitta.

a_simson

"Szklane usta" 2006 - reż. Lech Majewski
"Dotknięci" 1988 - reż. W. Saniewski.. Pozdrawiam:))

a_simson

Oczywiście 'Szpital Królestwo'
http://www.filmweb.pl/Szpital+%22Kr%C3%B3lestwo,2004,o+filmie,Film,id=105786

kina

taki niemiecki film, chyba "Rycerz i Cesarzowa", czy coś podobnego.

rosenrocik

Raczej chodzi o "Księżniczka i wojownik" :)

a_simson

"Księżniczka i wojownik" Tykwera. Wprawdzie szpital psychiatryczny nie jest głównym tematem, ale część akcji ma tam miejsce i nie jest to bez wpływu na fabułę.

Jest jeszcze świetna sztuka teatru TV, "Kuracja", oparta na prozie Jacka Głębskiego. To oczywiście nie film, ale gdyby ktoś miał okazję zobaczyć, to szczerze polecam. Zresztą książka też jest doskonała.

Diana

Byłam bardzo blisko ;)
Film warty obejrzenia.

a_simson

Boo! Nieuleczalny strach

JohnnY_5

w "Kocha nie kocha" jest watek z szpitalem psychiatrycznym. W "Terminatorze II" tez.

ivonkabejb

Ogrod Luizy.
Troche czasu minelo odkad ten post zostal zamieszczony, a w miedzy czasie powstal wspanialy film:)

desperately_in_love

Popieram. Świetny film.

a_simson

Mierny 'Insanitarium'.

a_simson

Także w filmie "Don Juan DeMarco" z Johnnym Deppem akcja toczy się w szpitalu psychiatrycznym. Nie jest to film w stylu "Przerwanej lekcji muzyki", tylko bardziej melodramat, ale wątek szpitala psychiatrycznego występuje.

a_simson

W "Boogeymanie 2" akcja toczy się w szpitalu psychiatrycznym ;)

a_simson

Może motyw szpitala psychiatrycznego nie jest głównym wątkiem filmu, ale występuje również w filmach, tj. " Oszukana", "Siostry Magdalenki", "Midnight Express"

kawalek7

"Biegając z nożyczkami"- może tam nie ma szpitala, ale jest psychiatra i jego psychiczna rodzinka;))

Bisexidryna

hejj!!

szukam filmu o szpistalu psychiatrycznym tylko nie znam tytułu...
niewiele pamietam..: tak jakis facet wielki wyrwał sie z pasków trzymających go i zaczą swirowac po szpitalu.. to byl dos duzy facet.. on po tym szpialau gonił ciagle i zabijał... prawie cała akcja toczy sie w szpitalu..;) tylko teraz nie wiem czy to moze byl komiariat i on uciekł policjantom ale tak czy siak prawie cała fabula w jakims budynku;)

kawalek7

"Midnight Express"dobry film

a_simson

Akcja filmu "Przyjęty" toczy się w opuszczonym psychiatryku.

Wyslannik_smierci

Kto to 'komiariat'?

Klarens

nie wiem, a skąd to wytrzasnąłeś?

Wyslannik_smierci

ostatnia linijka wypowiedzi crazYboY50007

Klarens

tylko teraz nie wiem czy to moze byl <<komiariat>> i on uciekł policjantom ale tak czy siak prawie cała fabula w jakims budynku;)

Klarens

ahh no tak już widzę, hmm to za prawde jest godna zagadka, lepsza niż te wszystkie "logiczne zagadki" filmwebu.