Poszukuje filmów z wątkiem szpitala psychiatrycznego(Jak przerwana lekcja muzyki) bo uwielbiam takie filmy!Pozdrawiam :)Wypisujcie co znacie :)
PrzebudzeniA :) Robi różnicę, ponieważ Przebudzenie to inny film ;] (ale aktorzy są inni :P)
"K-PAX" - gorąco polecam nie tylko film ale również książkę
"THE ATTIC EXPEDITIONS" - jeśli ktokolwiek zdobędzie ten film proszę o pilny kontakt
"DRABINA JAKUBOWA" - nie jest to do końca o szpitalu psychiatrycznym ale polecam
-k-pax
-piękny umysł
-nell
w pięknym umyśle i nell większość akcji nie rozgrywa się w szpitalu psychiatrycznym ale filmy są ogólnie oparte na tej tematyce, gorąco polecam!!!
miłego oglądania :))
Ja proponuję Ci : " Ptasiek " z Matthew Modinem i Niclasem Cagem - świetny , i wspomniana już " Drabina Jakubowa " ( także świetny ) no i oczywiście przez Ciebie wspomniany " Girl Interrupted " ( mój ulubiony - " Przerywane/szarpane bycie sobą " - to moje tłumaczenie - nie sugeruj się ) .
"Obłęd"...chociaż sama nie oglądałam ;P. Heh! Oprócz tego rewelacyjny film "Przerwana lekcja muzyki"!
SENNY KOszmar (in dream) tez kocham fimy z tym wątkiem.Przerwana lekcja muzyki jest wspaniała:D Obejrzyj Obłed,mały motyw jest tez w efekcje motyla,w House on Haunted HILL.jak sobie cos przypomne dam znac:)
Oczywiście 'Szpital Królestwo'
http://www.filmweb.pl/Szpital+%22Kr%C3%B3lestwo,2004,o+filmie,Film,id=105786
"Księżniczka i wojownik" Tykwera. Wprawdzie szpital psychiatryczny nie jest głównym tematem, ale część akcji ma tam miejsce i nie jest to bez wpływu na fabułę.
Jest jeszcze świetna sztuka teatru TV, "Kuracja", oparta na prozie Jacka Głębskiego. To oczywiście nie film, ale gdyby ktoś miał okazję zobaczyć, to szczerze polecam. Zresztą książka też jest doskonała.
Ogrod Luizy.
Troche czasu minelo odkad ten post zostal zamieszczony, a w miedzy czasie powstal wspanialy film:)
Także w filmie "Don Juan DeMarco" z Johnnym Deppem akcja toczy się w szpitalu psychiatrycznym. Nie jest to film w stylu "Przerwanej lekcji muzyki", tylko bardziej melodramat, ale wątek szpitala psychiatrycznego występuje.
Może motyw szpitala psychiatrycznego nie jest głównym wątkiem filmu, ale występuje również w filmach, tj. " Oszukana", "Siostry Magdalenki", "Midnight Express"
"Biegając z nożyczkami"- może tam nie ma szpitala, ale jest psychiatra i jego psychiczna rodzinka;))
hejj!!
szukam filmu o szpistalu psychiatrycznym tylko nie znam tytułu...
niewiele pamietam..: tak jakis facet wielki wyrwał sie z pasków trzymających go i zaczą swirowac po szpitalu.. to byl dos duzy facet.. on po tym szpialau gonił ciagle i zabijał... prawie cała akcja toczy sie w szpitalu..;) tylko teraz nie wiem czy to moze byl komiariat i on uciekł policjantom ale tak czy siak prawie cała fabula w jakims budynku;)
tylko teraz nie wiem czy to moze byl <<komiariat>> i on uciekł policjantom ale tak czy siak prawie cała fabula w jakims budynku;)