PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=466637}
6,9 102 tys. ocen
6,9 10 1 101697
5,2 14 krytyków
Transporter 3
powrót do forum filmu Transporter 3

W "jedynce" szalał w BMW w "dwójce" Audi, orientuję się ktoś czym teraz będzie jeździć ???W końcu kontynuacja świetnej serii z świetnym aktorem Statham nadaje się do tego filmu, szkoda też że nie zagrał w Hitmanie

ocenił(a) film na 4
tadzik_qu_pl

na zwiastunie jest audi chyba 8 z silnikiem W12 ale pewny nie jestem

ocenił(a) film na 6
Woj8ech

Woj8ech ma rację. na teaserach widać Audi A8 W12 (to samo co w dwójce, tylko po face-liftingu :P)ale mam nadzieje że producenci nas zaskoczą i pojawi się jakiś Merc C - klasa od AMG ;]

dexter_3

Nie to samo - w dwójce było S8, czyli wersja sportowa. W12 to bardziej reprezentacyjna wersja, ale fakt, że moc mają taką samą.

tadzik_qu_pl

Mi się wydaje że audi ale może będzie audi na początku a potem jakiś Merc zobaczymy!

ocenił(a) film na 4
tadzik_qu_pl

Raczej będzie to Audi. Nie wiem czy zauważyliście ale w ostatnich filmach Bessona właśnie auta tej marki pojawiały się najczęściej (np Uprowadzona).
Wiec ja bym obstawiał ten właśnie pojazd...:D

ocenił(a) film na 10
tadzik_qu_pl

chyba ślepi jesteście ;]
to jest audi i jest to 8
ale s8 ;]

ocenił(a) film na 4
tadzik_qu_pl

Możliwe że to S8 W12, w pierwszych kadrach jest auto bez czerwonych znacznika z przodu na grillu a później już ma znaczek że to S8. się zobaczy.

użytkownik usunięty
Woj8ech

BTR 90

ocenił(a) film na 5

Najbardziej bym chciał żeby był to RS6 sedan lub od biedy S8. Ale RS6 na pewno nie będzie.
Szkoda:(

ocenił(a) film na 7
pg1983

Skoro mowa jest o Audi, zauważaliście że ta marka dość mocno się ostatnimi laty reklamuje w filmach?

ocenił(a) film na 4
marcin7007

Szczególnie w filmach Luc'a Besson ostatnio. Zaczęło się chyba na poważnie od Ja Robot gdzie pokazali prototyp.

Ale nie ma się czemu dziwić audi to flagowe samochody koncernu VW-Audi

Woj8ech

Nie ma Audi S8 W12...
S8 ma silnik 5.2 FSI 450KM
W12 ma silnik 6.0 z Lamborghini również 450KM.

Chyba, ze dla filmu zrobili S8 W12 :D

ocenił(a) film na 4
Body

Może i A8 wydawało mi się po zwiastunie, że na grillu był znaczek W12, zobaczę jak film ogladne.
Silnik W12 ma jeszcze limuzyna VW Phaeton, A8, i Golf gti nowy.

Body

W żadnym Lamborghini nie jest montowany silnik W12, co najwyżej V12 w LP640.
btw. to Lamborghini ma silniki od Audi (z oczywistych względów), a nie na odwrót.

Auto głównego bohatera (bo inne Audi też się pojawiają) to napewno nie S8,a wspomniane A8 W12 6.0 l, 420 KM.
W zwiastunie 1, jak Statham zaczyna mówić "one condition..." i jest zbliżenie na przód auta, można po lewej stronie dostrzec znaczek W12 na grilu.

Zagadka rozwiązana.

użytkownik usunięty
continental

Bzdury, jak cos to VW ma wszystkie silniki to raz. A V12 Lamborghini nie ma w zadnym innym samochodzie ;)

VW A.G. jest podzielone na kilka grup, w tym na auta sportowe/usportowione i luksusowe (min. Audi, Seat, Lamborghini, Bentley).
Lamborghini bezpośrednio należy do grupy AUDI A.G. więc silniki dostaje od Audi (to że Audi należy do grupy VW to inna sprawa).

Lamborghini montowało V12 w pierwszym Murcielago, ale skoro już nie jest produkowny to nie ma tematu.

tadzik_qu_pl

na jednym ze zdjec w galerii tez siedzi w Audi...

eddie

To jest Audi A8 W12 tylko po prostu nowsze :) Trochę szkoda :( W jedynce BMW 735 W dwójce Audi A8 W12 to myślałem, że w trójce Merc S65 AMG;p ale może jeszcze nas zaskoczą :)

tadzik_qu_pl

No co do hitmana to fakt - szkoda, a teraz "na logike" powinien jakims mercem pomykac skoro bmw i audi juz bylo, ale 2 razy audi bedzie ;P

ocenił(a) film na 4
Piw_Benzyna

Widocznie koncern daje więcej kasy na promocje marki audi. Ostatni zauważyłem że w najnowszej grze Need For Speed będzie głównym samochodem Audi R8

ocenił(a) film na 6
Woj8ech

W galerii widac ze jakies audi idzie na dno, jezeli to bedzie s8 to byc moze przesiadzie sie do jakiegos innego.

tadzik_qu_pl

o marne istoty, nie widzicie, że to 126p?

tadzik_qu_pl

na zwiastunie widac jak zapiernicza na rowerze.. typu BMX ... bedzie jazda ;D

see_you1

ale glupoty gadacie w dwojce bylo A6 W12 i teraz tez jest
koniec kropka :)

ocenił(a) film na 8
dziad22

W dwójce było Audi A8 a w trojce chyba będzie Audi S8, szkoda ze w 3 nie dali Audi A5 lub nowe BMW M3

ocenił(a) film na 5
grzesiek6230

Ja zamiast A5 wolałbym RS4 lub nowy sedan RS6 ale jeszcze ich nie ma. Szkoda:(

tadzik_qu_pl

Na koniu będzie jeździł. Reżyser planował wsadzić Stahama na borsuka, ale stwierdził że to zbyt duże posunięcie dlatego borsuk jako pojazd Stahama wystąpi prawdopodobnie w planowanej części czwartej.

ocenił(a) film na 8
tadzik_qu_pl

A8 http://gfx.filmweb.pl/ph/66/37/466637/119460.1.jpg
W12 http://gfx.filmweb.pl/ph/66/37/466637/120706.1.jpg

użytkownik usunięty
tadzik_qu_pl

Ale namieszaliscie niepotrzebnie! Z tymi laborghini 6 litrow, s8 nie s8 w12:

fakty sa takie:

-w Transporter 2 bylo Audi S8 i Lamborghini Murcielago epizodycznie jak ze obie firmy to ta sama spolka.

-Audi S8 bylo w dwojce ma silnik V10 od Lamborghini Gallardo starego tzn rev 1 czyli jest to motor V10 5.0 litrow 450KM. W Gallardo osiaga on 500KM ale w Audi S8 moc jest fabrycznie zmniejzona.

-Audi W12 ma silnik Audi (VW tez go uzywa jak i Bentley w lekko zmienionej wersji, wszystkie te marki naleza do VW group)

-Silnik W12 od VW (Audi) ma sie nijak do jednostki z Lamborghini ktora jest jednostka w ukladzie V a nie W. Mimo ze ilosc cylindrow taka sama to na tym podobienstwa sie koncza w dziedzinie budowy silnika.

-Faktycznie na poczatku trailera ma on W12. Silnik z A8 W12 ma identyczna moc co V10 montowane w Audi S8 ale jest ciezki i brzmi beznaziejnie w porownaniu do V10 z S8.

W praktyce samochod to pewnie bedzie W12, ewentualnie S8, ale to S8 bardziej pasuje do tego filmu jak ze posiada sportowy charakter.

BTW: samochody audi to juz nie tylko filmy jak transporter ale Iron Man (Audi R8) czy Batman Begins i TDK (Lamborghini). Wszystkie naleza do koncernu VW;)

użytkownik usunięty

Dobra zrobilem popeline bo to nie s8 w 2 byla tylko W12, sorry za pomylke, przynaje sie do bledu, ale moze sie komus przyda ;)

A Transporter trzy jest mylacy bo to jest Audi A8 W12 (widac na grillu) a ma pakiet S jak S8 czyli inne zderzaki i najbardziej rzucajace sie w oczy chromowane lusterka.

Pozdrawiam i przepraszam ze zrobilem balagan!

tadzik_qu_pl

Najnowsze news!Jason Stathman w 3 czesci bedzie prowadzil bolid F1!Tylko nie wiadomo jeszcze jakiego zespolu.Chyba Force India w koncu sa najlepsi.

tadzik_qu_pl

Zarówno w Transporter 2 jak i w Transporter 3 Frank jeździł Audi A8 W12.

W żadnej z części nie jeździł S8.

W12 to nie jest silnik od z S8.

Silnik od Lamborghini jest w S8 i ma tyle samo koni co W12.

Pod linkami potwierdzenie tego co powiedziałem:

Transporter 2:
http://i43.tinypic.com/mty24j.jpg

Transporter 3:
http://i44.tinypic.com/33z62a8.jpg

Pozdro!