jasiu15 jasiu15
ocena: 8

Cieszę się, że ten film powstał w latach 50 a nie teraz. Na pewno nie miałby tego szczególnego
czegoś. Niespieszne tempo, wyjątkowy klimat, nieskalany cyfrową techniką obraz i świetna gra
aktorska wszystkich aktorów. Jeden z lepszych obejrzanych przeze mnie ostatnimi czasy.

• maciek86_filmaniak maciek86_filmaniak

I tu sie z toba zgodzą film jest genialny. Ale nie jest prawda ze jest nieskalany cyfrowa technika, bo z tego co wiem film nagrany byl w wersji czarno - bialej a potem poddany obrobce cyfrowej. Proponuje ci obejrzec film "m jak morderstwo"(1954) albo kapitan blood (1935), a i jeszcze skarb sierra madre (1948) Bogartem, poczatek nudny, ale potem akcja sie rozwija

• jasiu15 jasiu15

Dzięki za rekomendacje. "M jak morderstwo" i "Skarb Sierra Madre" są już na mojej liście filmów do obejrzenia od jakiegoś czasu. Ale jutro oglądam "Filadelfijską Opowieść", "Skarb" chyba pojutrze :)

• jasiu15 jasiu15

Aha, a Ty widzę masz jeszcze przed sobą "Grę". Zazdroszczę Ci! Chciałbym móc to obejrzeć znowu po raz pierwszy. ten film na pewno przejdzie do klasyki. Sądzę, że Ci się spodoba.

• FrancoisSteyn27 FrancoisSteyn27

Film poprostu rewelacja. Specyficzny mroczny klimat, napięcie, świetni aktorzy. Teraz już takich filmów nie kręcą. Polecam wszystkim "W upalną noc" z Rodem Steigerem i Sidneyem Poitier.

• jasiu15 jasiu15

Ha, też oglądałem, niemal równie dobry - świetnie się na nim bawiłem i na pewno do niego wrócę!

• per333
    ocena: 6

Podobal mi sie, ale bez rewelacji. Tracy tradycyjnie dal rade, bo to znakomity aktor byl. Scenariusz i montaz pozostawiaja jednak troche do zyczenia. W latach 50-tych pojawilo sie mnostwo blyskotliwych filmow, ale ten akurat do tych wybitniejszych nie nalezy.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: