PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=789470}

Kartoteka 64

Journal 64
2018
7,3 15 tys. ocen
7,3 10 1 15406
6,2 6 krytyków
Kartoteka 64
powrót do forum filmu Kartoteka 64

Moim zdaniem najgorszy z całej serii. Oczywiście temat dobry, ale sam film strasznie przewidywalny. Obejrzeć oczywiście można, szczególnie jak ktoś lubi tą serię.

ocenił(a) film na 6
Freyu

Dokladnie,najslabsza czesc.

ocenił(a) film na 7
aronn

Natrafiłem przez przypadek na ten film, jakie są poprzednie części?

ocenił(a) film na 6
kolonin

Przeciez masz obok po prawe podobne tytuły,to była czwarta częśc.

aronn

YYYYY NIEEEEEEEEEEEEE

Freyu

O jeny, tak bardzo się z Tobą nie zgadzam, ze mam ochotę ci coś zrobić :D Nie słuchajcie, nie czytajcie, OGLĄDAJCIE!!!!!

madzik_33

Ale ja nie namawiam żeby nie oglądać, jak najbardziej oglądać i samemu ocenić. Mi, jako fanowi serii, ta część nie podeszła tak jak pozostałe.

ocenił(a) film na 3
Freyu

Zgadzam się, tym bardziej, że książkowa wersja jest chyba najlepszą częścią cyklu. Moim zdaniem.

lagaj

Ocena jak najbardziej prawidłowa , zwłaszcza ta ściana mało przekonująca i ręka która lampki nie mogła utrzymać Hehe

użytkownik usunięty
Freyu

Nie wiem, czy dobrze ten film zrozumiałem :

Zbiorowym podmiotem złoczyńczym jest rząd socjaldemokratyczny - czyli posługując się dzisiejszą semantyką - lewacki, hołdujący zasadom eugeniki.
Poprzez państwowy system i swoich prominentnych wyznawców wspiera on od kilkudziesięciu lat dokonywanie aborcji i sterylizacji na elemencie społecznie niepożądanym, w szczególności kulturowo i etnicznie obcym, którego masowy napływ sam spowodował i cały czas wbrew zdrowemu rozsądkowi promuje.
Z kolei sam główny lewacki złoczyńca swoje postępowanie motywuje argumentami, których logikę i prawdziwość lewactwo z całych sił neguje.

Przeciwnikami tych złych lewaków są najwyraźniej dobrzy lewacy, którzy uważają, że to jest bardzo dobrze, że wkrótce sami zostaną zdepopulizowani i z całych sił ten proces wspomagają, wspierając rozrodczość uchodźczą, bo jak mówi zdrowo naćpany detektyw, Bóg nie żyje, państwo zawodzi, ale miłość zwycięża.

ocenił(a) film na 4

Trafne spostrzeżenia. Orwell w "Folwarku zwierzęcym" daje próbki nowomowy, a komuchy wszelkiej maści uwielbiają obracać kota (przepraszam koty!) ogonem. Sam film przeciętny do bólu.