Moim zdaniem najgorszy z całej serii. Oczywiście temat dobry, ale sam film strasznie przewidywalny. Obejrzeć oczywiście można, szczególnie jak ktoś lubi tą serię.
O jeny, tak bardzo się z Tobą nie zgadzam, ze mam ochotę ci coś zrobić :D Nie słuchajcie, nie czytajcie, OGLĄDAJCIE!!!!!
Ale ja nie namawiam żeby nie oglądać, jak najbardziej oglądać i samemu ocenić. Mi, jako fanowi serii, ta część nie podeszła tak jak pozostałe.
Zgadzam się, tym bardziej, że książkowa wersja jest chyba najlepszą częścią cyklu. Moim zdaniem.
Ocena jak najbardziej prawidłowa , zwłaszcza ta ściana mało przekonująca i ręka która lampki nie mogła utrzymać Hehe
Nie wiem, czy dobrze ten film zrozumiałem :
Zbiorowym podmiotem złoczyńczym jest rząd socjaldemokratyczny - czyli posługując się dzisiejszą semantyką - lewacki, hołdujący zasadom eugeniki.
Poprzez państwowy system i swoich prominentnych wyznawców wspiera on od kilkudziesięciu lat dokonywanie aborcji i sterylizacji na elemencie społecznie niepożądanym, w szczególności kulturowo i etnicznie obcym, którego masowy napływ sam spowodował i cały czas wbrew zdrowemu rozsądkowi promuje.
Z kolei sam główny lewacki złoczyńca swoje postępowanie motywuje argumentami, których logikę i prawdziwość lewactwo z całych sił neguje.
Przeciwnikami tych złych lewaków są najwyraźniej dobrzy lewacy, którzy uważają, że to jest bardzo dobrze, że wkrótce sami zostaną zdepopulizowani i z całych sił ten proces wspomagają, wspierając rozrodczość uchodźczą, bo jak mówi zdrowo naćpany detektyw, Bóg nie żyje, państwo zawodzi, ale miłość zwycięża.