A tak w ogóle to naprawdę mam problem bo nie potrafię wytłumaczyć otaczającego świata. Jest Szwecja. I się pali. Bo Rasmus Paludan coś tam palił. A hyrkanek nic tam nie palił? Np. trawki.
Następnie biją ukraińskich uchodźców w tej Szwecji, a przecież hyrkanów tam nie ma. Więc kto bije młodych Ukrainców? hyrkanek jest od ,,tłumaczenia". A wytłumaczyć tego nie potrafi.
Chyba chodzi o to, że masz trochę za mało możliwości intelektualnych, by odróżnić śmieci od informacji. Co podajesz dalej - to jednak śmieci.
w Szwecji się dzieje wiele różnych rzeczy. Na przykład przestępstwa prawicowych oszołomów. Ważne, żeby winnych prawicowych oszołomów ukarać.
Ja ciągle krytykuję lewicowych oszołomów. Wyskakują z rasistowskimi hasłami, łamią prawa człowieka etc.
Po prostu potem się okazuje, że jednak są z prawicy. Nie moja wina :)
Twoja wina, nygusie: https://jbzd.com.pl/obr/2863911/a-to-nygus Ty jesteś nygus, czyli leń, nierób, hejter, który całymi dniami siedzi przy kompie.
Właśnie mi koleś, który na forum filmowym nie zajmuje się filmami, a hejtowaniem lewicy, napisał, że jestem hejter. :D
Widzisz, nie okazałeś się lewakiem! :D
Koleś ma rację. Ty naprawę jesteś hejter. Co cię czeka w więzieniu, gdy będzie donosił na innych FWebiczow: https://www.youtube.com/shorts/ctq77MVQ1tM, h..j ci w d...ę, nygusie
Odzywasz się tu czasem na temat filmów, czy geny twoich rodziców pozwalają ci tylko na takie zachowanie, jak widzimy? :)
NAJJAŚNIEJSZA GWIAZDO L(E)WICY, POWIEDZ MI KIM BYŁ Volkert van der Graaf?????? Po prostu potem się okazuje, że jednak są z LEWICY. Nie moja wina :)
Dałeś mi przykład mordercy, który zabił jednego oszołoma (ewidentnie nie z lewicy).
Niefajnie, że Fortuyn był narażony na ataki morderców zamiast siedzieć w więzieniu.
JA WIEM KTO WIE. Maffashion była ,,prorokiem”, bo wieściła pewną ,,śmierć” Brzozowskiego na Eurowizji. Jacek K. wieścił co innego. Taka z niej jasnowidzka, a tego że ja konkubent zdradzał (z Lalą?) to nie umiała wyczuć.
ON TEŻ WYOBRAŻA SOBIE CO BĘDZIE:
https://twitter.com/sikorskiradek/status/1412135846728409090
TO FAŁSZYWI PROROCY. KOLEGO, SŁUCHAJ PRAWDZIWYCH PROROKÓW, DOBRZE NA TYM WYJDZIESZ:
https://politicalmeme.pl/korwin-prorok/
ON WIE.
Radek znowu się odezwał, bo wie o polskich planach rozbioru Ukrainy. Radziu, ty pożyteczny idioto, Polacy to nie Albańczycy którym wolno rozbijać cudze państwa (vide Kosowo).
O Polakach mówi narrator natomiast w scenach batalistycznych są Norwegowie i Francuzi. Jest to zresztą zgodne z geografią bitwy - Polacy uderzali z południowego zachodu a francuscy strzelcy alpejscy (półbrygada) wsparci przez dwie brygady norweskie z północnego wschodu i na tym odcinku, prócz samego miasta, toczy się akcja filmu. Nie jest to rekonstrukcja bitwy a raczej film o postawach ludzi wobec konieczności podejmowania trudnych decyzji.
Przecież Shadow to troll i hejter, który daje 1/10 i wypowiada się o filmach, których nie oglądał. Przerabiałem to przy okazji "Idy".
Przecież gugulski to naiwniak bądź kłamczuch, który daje 10/10 filmom antypolskim, nie widząc (bądź też nie chce widzieć) jaką one potworną szkodę wyrządzają całemu naszemu narodowi. On wszystko widzi na różowo. Przerabiałem to przy okazji "Idy".
P. S. Skąd wiesz że nie oglądałem, tłuku jeden?
Jeśli, bystrzaku, wykazywałeś się taką niewiedzą o "Idzie", jak ktoś, kto jej nie oglądał, to można przyjąć, że nie oglądałeś.
No dobra, nie oglądałem ,,Listy Schindlera" . Czy to prawda że tam jest tylko jedno zdanie po polsku: ,,żegnajcie Żydzi"?
Abstrahując od filmu odnośnie bitwy o Narwik podoba mi się ocena głównodowodzącego wojsk alianckich gen. C. Auchinlecka który w swoim raporcie stwierdził że jest chory że wstydu jak myśli o brytyjskich siłach lądowych za to wojska francuskie i polskie składały się z prawdziwych żołnierzy. Przez samych Norwegów Polacy byli oceniani jak niesamowicie odważni walczący jak szaleni i bezwzględni dla Niemców.
Na podstawie filmu można pomyśleć jakoby Norge wygrała z III R. Film nudny i nie mogłem doczekać się końca. Anglicy przedstawieni jak lisy na, które chętnie polowali zresztą. Podpuszczali Norwegów do walki bez szans. Polacy niestety jak zwykle wkładali palce między drzwi. Francuzi walczyli jak lwy a padali jak muchy. Niemcy lepsi niż w polskich filmach. Podobnież tak było naprawdę. Norwegowie przedstawieni jako tłuki. Lepiej wyszli z opresji Duńczycy i Szwedzi. Oczekiwałem lepszego filmu. tu mamy coś na wzór Olsen Banden. Może mówię niepoprawnie politycznie ale mdli mnie po europapce. Szkopy w okupowanej Polsce byli wiele gorsi en masse. Pozdrawiam Tadeusz