Film jest tak okropnie zły, że nie wiem od czego zacząć. Sama historia, a właściwie parę jej elementów mają ogromny potencjał. Potencjał jednak został żywcem doszczętnie pogrzebany irytującą rolą Ruth Wilson II i rolą genialnego Davida Walliams'a, którego nie sposób (jeśli się oglądało) nie kojarzyć z Małą Brytanią. Tak więc bardzo gryzie się jego przekomiczna postać z rolą bardzo tajemniczego, pewnego siebie gościa.
Film opowiada historię młodej i bardzo zdolnej pisareczki, która z racji swojej sławy zostaje zapraszana na solny. Historię opowiada Maggie Smith, jednak ma się wrażenie, że to co mówi, bardzo kłóci się z tym, co jest nam pokazywane. Bo nie widzimy kontrowersyjnej, elokwentnej pisarki a szarą, nieśmiałą, niezbyt bystrą dziewczynę, której podoba się pewien tajemniczy facet, lecz kiedy ten facet opowiada jej parę makabrycznych historii dziewczyna nagle ucieka, nagle się boi, nagle nie potrafi się wysłowić. Nagle gościu niszczy jej życie, a ona nadal nie potrafi się wysłowić. Absurd nad absurdem. Bo mimo, że ma na niego ogromnego haka, mimo, że ponoć jest pisarką, mimo, że była na tyle odważna by wprost mówić o tym, że w kinie za mało jest seksu, mimo tego wszystkiego ona nie robi nic. Jest beznadziejna, nijaka. Tak więc historia się ciągnie i ciągnie, a kiedy wreszcie coś się zaczyna dziać, coś intryguje.. i coś może nas zaskoczyć: film kończy się równie nijako jak kreacja młodej Mary.
Gra aktorska, ujęcia, montaż, muzyka: wszystko było okropne. Ale to tylko moje zdanie, i mam świadomość, że to po prostu nie jest kino dla mnie. Takie bardzo emocjonalne, delikatnie jedynie poruszające, lekko nudne, dramatycznie zwykłe. Z góry uprzedzam, że: Absolutnie nie twierdzę, że komu film się podobał ten idiota, i nie mam też czasu na idiotyczne kłótnie kto się zna a kto nie, których jest tu coraz więcej. :)
- bazadziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-
Chirurdzy
pojutrze (Polska)
odcinek: s8e23 -
Gra o tron
dzisiaj (Polska)
odcinek: s2e10
-
- filmweb.tvPolecane
- programy Filmwebu
5:35 odtwórz wideo Jerzy Engel