Film bardzo fajny, nie spodziewałem się po amerykańskiej produkcji, że przestraszy mnie w aż tylu momentach! Jako miłośnik horrorów daję mocną 8-emkę. Małe niedociągnięcie w kwestii księdza... Hmm...
Zgadzam sie co do oceny. Mi film rowniez sie bardzo podobal i szczerze nie spodziewalem sie takiej koncowki, choc niektorzy moga sadzic ze mozna ja bylo przewidziec. Jakie niedociagniecia?
Krótko:- horror (ale nie gore) ze sporą domieszką thrillera- technicznie film na naprawdę wysokim poziomie jak na tą półkę (zdjęcia, plenery, efekty specjalne etc).- aktorstwo ok, nawet drewniak-Swank tym razem mi się spodobała- scenariusz na tyle typowy żeby niczym nie zaskoczyć, na tyle dobry żeby interesować do końca- końcówka dość satysfakcjonująca, możliwy sequel, ale film zarobił nieco ponad 62mln usd, a kosztował pewnie sporo biorąc pod uwagę jego poziom Generalnie polecam, nic odkrywczego ani przełomowego, ale dobrze się ogląda od początku do końca. Rzeczywiście potrafi w paru momentach lekko wystraszyć. Horror/thriller/przygodowy z całkiem ładnymi zdjęciami. Ten sequel, gdyby powstał akurat w tym przypadku obejrzałbym chętnie.Moja ocena 6+/10