dzisiaj (12.05)
Brak pozycji do wyświetlenia
06:00 Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu
serial dokumentalny odc. 3
06:50 Prosta kuchnia Mary
magazyn kulinarny
07:15 Telesprzedaż
magazyn reklamowy
08:00 Rodzinna kuchnia Donala
magazyn kulinarny
08:30 Rodzinna kuchnia Donala
magazyn kulinarny
09:00 ABC gotowania - kuchnia polska
magazyn kulinarny
09:30 Dzień dobry, śniadanie 2
magazyn kulinarny
10:05 Cudne wypieki Juliet
magazyn kulinarny
11:00 Słodka jak Sugar
magazyn kulinarny
11:30 Bosacka daje radę 2
magazyn poradnikowy
12:00 Jakubiak rozgryza Włochy
magazyn kulinarny
12:30 M jak mięso 7
serial dokumentalny odc. 1, sezon 7
13:00 Zgrillowani
magazyn kulinarny
13:30 Dzień dobry, śniadanie 2
magazyn kulinarny
14:00 Bosacka daje radę 2
magazyn poradnikowy
14:30 Kulinarne wędrówki Gordona i przyjaciół - Hiszpania
serial dokumentalny odc. 1/2
15:25 Kulinarne wędrówki Gordona i przyjaciół - Hiszpania
serial dokumentalny odc. 2-ost.
16:20 M jak mięso 7
serial dokumentalny odc. 1, sezon 7
16:50 Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę
serial dokumentalny odc. 4
17:20 Bosacka daje radę 2
magazyn poradnikowy
17:50 U sąsiadów w kuchni 11
serial dokumentalny odc. 7, sezon 11
18:20 U sąsiadów w kuchni 11
serial dokumentalny odc. 8, sezon 11
18:55 M jak mięso 7
serial dokumentalny odc. 1, sezon 7
19:20 Domowa piekarnia Kucharskiego 5
magazyn kulinarny
19:50 Jamie Oliver nad Morzem Śródziemnym
serial dokumentalny odc. 4
20:50 Bosacka daje radę 2
magazyn poradnikowy
21:25 Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę
serial dokumentalny odc. 2
21:55 Dzień dobry, śniadanie 2
magazyn kulinarny
22:25 Domowa piekarnia Kucharskiego 3
magazyn kulinarny
23:00 Podróż przez smaki Chin 3
serial dokumentalny odc. 3, sezon 3
01:35 Prosta kuchnia Mary
magazyn kulinarny
02:00 Jakubiak - z miłości do lokalności 3
magazyn
02:30 David w Europie 3
magazyn poradnikowy
03:00 Desery Dekera
magazyn kulinarny
03:30 Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek
magazyn kulinarny
04:00 Zielona rewolucja Marty Dymek 3
magazyn kulinarny
04:30 365 obiadów Mariety Mareckiej 4
magazyn kulinarny
05:00 Czy na pewno umiesz gotować? 5
reality show
05:30 Czy na pewno umiesz gotować? 5
reality show
{ "seances":{ "137611055": { "type" : "2", "ser_episode": "3", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "André Chiang, zdobywca dwóch gwiazdek Michelin, wyrusza w podróż, która pozwoli mu odkryć dawne tradycje kulinarne i ich źródła. Przekona się, że w Jakucji, Japonii, Peru i Ghanie zwyczaje przekazywane z pokolenia na pokolenie wciąż są kultywowane. Mistrz kuchni pokazuje, jak doświadczenia przodków mogą pomóc w walce z marnowaniem żywności. Przekonuje, jak wiele współczesna sztuka kulinarna można czerpać z przeszłości.", "duration": " 50 min.", "age_rating": 12 }, "137611056": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Autorka książek kulinarnych i gospodyni programów od lat przekazuje widzom swoją kulinarną pasję, udowadniając, że każdy może gotować.", "duration": " 25 min.", "age_rating": 12 }, "137611057": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn reklamowy", "synopsis": "Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.", "duration": " 45 min.", "age_rating": 0 }, "137611058": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Mistrz kuchni Donal Skehan wrócił do rodzinnej Irlandii, by tu wychować dzieci. Codzienne obowiązki sprawiają, że na gotowanie zostaje mu jednak niewiele czasu. Mistrz kuchni doradzi, jak optymalnie wykorzystać cenne minuty. Przygotuje zdrowe, pyszne i apetyczne dania pochodzące z różnych kuchni świata. Poda proste przepisy w sam raz dla zapracowanych rodziców, którzy nie chcą zmagać się z długą listą składników i górą brudnych naczyń.", "attributes": "napisy", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611059": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Mistrz kuchni Donal Skehan wrócił do rodzinnej Irlandii, by tu wychować dzieci. Codzienne obowiązki sprawiają, że na gotowanie zostaje mu jednak niewiele czasu. Mistrz kuchni doradzi, jak optymalnie wykorzystać cenne minuty. Przygotuje zdrowe, pyszne i apetyczne dania pochodzące z różnych kuchni świata. Poda proste przepisy w sam raz dla zapracowanych rodziców, którzy nie chcą zmagać się z długą listą składników i górą brudnych naczyń.", "attributes": "napisy", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611060": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni, od gołąbków po żurek i sernik. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach. Zaproponuje przepisy na chrupiące placki ziemniaczane, kruche paszteciki z grzybami, krupnik, schab ze śliwkami, ciasto z truskawkami, leniwe czy domową kiszoną kapustę. Pokaże, jakie przysmaki można wyczarować z grzybów, twarogu czy kaszy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611061": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka. Na jej stole pojawią się także owocowo-warzywne koktajle, pasty śniadaniowe, suflety, tosty, naleśniki, placuszki i kiszonki.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "137611062": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Znakomita brytyjska znawczyni sztuki cukierniczej, gospodyni programów telewizyjnych i autorka książek kulinarnych, Juliet Sear, zaprasza do świata swoich wypieków. Pokazuje, jak przyrządzić je na słodko i słono, na co dzień i od święta, pełne pysznego kremu lub dietetyczne. Prezentuje też przepisy bez glutenu i dla wegan. W każdym odcinku przygotuje cztery pyszne propozycje, które każdy z łatwością powtórzy w swojej kuchni.", "attributes": "napisy", "duration": " 55 min.", "age_rating": 12 }, "137611063": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery. Prowadząca pokazuje, jak udekorować tort, by efekt był powalający. W odcinkach piecze m.in. brownie ze słonym karmelem, tartę z malinami i przepyszne pączki. Tym słodkim wypiekom nie da się oprzeć.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611064": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611065": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611066": { "type" : "2", "ser_episode": "1, sezon 7", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji, Meksyku, Japonii, Stanach Zjednoczonych i we Włoszech. Głównym składnikiem wszystkich próbowanych potraw musi być oczywiście mięso.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611067": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, udowadniają, że dania z grilla to nie tylko kiełbaski i karkówka. Przygotowują różnorodne przysmaki. Na stole pojawią się szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażany z sosem tahini, kanapki Sloppy Joe, hot-dogi Coney Island i wiele innych frykasów. Kulinarni eksperci pokażą, jak z wydobyć z pieczonych na grillu dań pełnię smaku i aromatu.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611068": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka. Na jej stole pojawią się także owocowo-warzywne koktajle, pasty śniadaniowe, suflety, tosty, naleśniki, placuszki i kiszonki.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611069": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611070": { "type" : "2", "ser_episode": "1/2", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Gordon Ramsay, Gino D'Acampo i Fred Sirieix wyruszają w pełną niezwykłych odkryć i smaków podróż po Hiszpanii. Mistrzowie gotowania i gwiazdy telewizji przemierzają kamperem Andaluzję i Galicję. Zajrzą m.in. zajrzą m.in. do Malagi, Jerez i Rondy, by spróbować lokalnych potraw i poznać sekrety lokalnej kuchni. Trzej kulinarni guru to zarazem trzy silne osobowości, podczas podróży nieraz więc zaiskrzy. Na szczęście mają na to doskonałą receptę - to łączące ich poczucie humoru.", "duration": " 55 min.", "age_rating": 12 }, "137611071": { "type" : "2", "ser_episode": "2-ost.", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Gordon Ramsay, Gino D'Acampo i Fred Sirieix wyruszają w pełną niezwykłych odkryć i smaków podróż po Hiszpanii. Mistrzowie gotowania i gwiazdy telewizji przemierzają kamperem Andaluzję i Galicję. Zajrzą m.in. zajrzą m.in. do Malagi, Jerez i Rondy, by spróbować lokalnych potraw i poznać sekrety lokalnej kuchni. Trzej kulinarni guru to zarazem trzy silne osobowości, podczas podróży nieraz więc zaiskrzy. Na szczęście mają na to doskonałą receptę - to łączące ich poczucie humoru.", "duration": " 55 min.", "age_rating": 12 }, "137611072": { "type" : "2", "ser_episode": "1, sezon 7", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji, Meksyku, Japonii, Stanach Zjednoczonych i we Włoszech. Głównym składnikiem wszystkich próbowanych potraw musi być oczywiście mięso.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611073": { "type" : "2", "ser_episode": "4", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok, wraz ze swoim oszałamiający bogactwem bazarów. Tomasz Jakubiak dotrze też do odległej wioski rybackiej i zazna uroków wyspiarskiego życia. Na koniec uda się do sąsiedniej Kambodży, by odwiedzić stolicę, Phnom Penh, a także miasteczko Kampot na południu kraju, słynące z uprawy pieprzu.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611074": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611075": { "type" : "2", "ser_episode": "7, sezon 11", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Dalszy ciąg pełnej ciekawych spotkań i inspiracji podróży szlakiem lokalnych smaków. Autorzy przedstawiają ludzi prowadzących firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur. Sprawdzają, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata i jak wygląda tam gotowanie zgodnie z zasadami slow food.", "attributes": "napisy", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611076": { "type" : "2", "ser_episode": "8, sezon 11", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Dalszy ciąg pełnej ciekawych spotkań i inspiracji podróży szlakiem lokalnych smaków. Autorzy przedstawiają ludzi prowadzących firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur. Sprawdzają, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata i jak wygląda tam gotowanie zgodnie z zasadami slow food.", "attributes": "napisy", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "137611077": { "type" : "2", "ser_episode": "1, sezon 7", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji, Meksyku, Japonii, Stanach Zjednoczonych i we Włoszech. Głównym składnikiem wszystkich próbowanych potraw musi być oczywiście mięso.", "duration": " 25 min.", "age_rating": 12 }, "137611078": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Piotr Kucharski proponuje kolejne przepisy na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Widzowie poznają receptury na wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in. jak upiec domową pizzę czy tradycyjne pieczywo kuchni żydowskiej. Nie zabraknie też wypieków razowych, na zakwasie oraz z ziarnami.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611079": { "type" : "2", "ser_episode": "4", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Miłośnik gotowania Jamie Oliver rusza na wyprawę do krajów nad Morzem Śródziemnym. Odwiedza Grecję, Tunezję, Hiszpanię i Francję. Kosztuje miejscowych specjałów, rozmawia z ciekawymi ludźmi i oczywiście sam przyrządza pyszne potrawy, w których dominują lokalne warzywa, owoce, zioła, sery, ryby i owoce morza.", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "137611080": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "137611081": { "type" : "2", "ser_episode": "2", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok, wraz ze swoim oszałamiający bogactwem bazarów. Tomasz Jakubiak dotrze też do odległej wioski rybackiej i zazna uroków wyspiarskiego życia. Na koniec uda się do sąsiedniej Kambodży, by odwiedzić stolicę, Phnom Penh, a także miasteczko Kampot na południu kraju, słynące z uprawy pieprzu.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611082": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka. Na jej stole pojawią się także owocowo-warzywne koktajle, pasty śniadaniowe, suflety, tosty, naleśniki, placuszki i kiszonki.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611083": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "137611084": { "type" : "2", "ser_episode": "3, sezon 3", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Autorzy poznają bogatą tradycję kulinarną Państwa Środka. Przemierzają kraj, odkrywając charakterystyczne dla poszczególnych regionów dania, składniki i zwyczaje związane z przyrządzaniem, a także serwowaniem posiłków. Skupiają się nie tylko na ciekawych przepisach, przedstawiają też historie ludzi, dla których gotowanie i jedzenie jest ważnym aspektem życia.", "duration": " 55 min.", "age_rating": 12 }, "137611085": { "film_rating": 8.55556, "type" : "2", "ser_episode": "7, sezon 1", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Anthony Bourdain odwiedza Stany Zjednoczone, Europę i Azję. Zatrzymuje się w m.in. Londynie, Los Angeles, Montrealu, Sao Paulo i Tajpej. W każdym z miast spędza zaledwie 24 do 48 godzin. Czas ten przeznacza na wędrowanie szlakami i zaułkami, do których rzadko zaglądają turyści. Znany smakosz korzysta z pomocy mieszkańców odwiedzanych miejscowości, aby poznać najciekawsze lokalne potrawy, wonie i specjały.", "attributes": "napisy", "duration": " 55 min.", "age_rating": 16 }, "137611086": { "film_rating": 8.55556, "type" : "2", "ser_episode": "8, sezon 1", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Anthony Bourdain odwiedza Stany Zjednoczone, Europę i Azję. Zatrzymuje się w m.in. Londynie, Los Angeles, Montrealu, Sao Paulo i Tajpej. W każdym z miast spędza zaledwie 24 do 48 godzin. Czas ten przeznacza na wędrowanie szlakami i zaułkami, do których rzadko zaglądają turyści. Znany smakosz korzysta z pomocy mieszkańców odwiedzanych miejscowości, aby poznać najciekawsze lokalne potrawy, wonie i specjały.", "attributes": "napisy", "duration": " 45 min.", "age_rating": 16 }, "137611087": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Autorka książek kulinarnych i gospodyni programów od lat przekazuje widzom swoją kulinarną pasję, udowadniając, że każdy może gotować.", "duration": " 25 min.", "age_rating": 12 }, "137611088": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn", "synopsis": "Tomasz Jakubiak kolejny raz wyrusza w kulinarną podróż po Polsce. Zaprezentuje widzom kolejną porcję oryginalnych, lokalnych przepisów. Tym pokaże między innymi, jak przyrządzić rybę po toruńsku z sosem piernikowym i łazankami, prażuchy poznańskie z mięsem i sosem, a także paszteciki z krupniokiem i barszczem z pieczonych buraków.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611089": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611090": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy. Widzowie dowiedzą się m.in., jak przygotować mus cytrynowy, jakie formy wybrać do pieczenia ciast czy jak zrobić ozdobne czekoladowe kosze.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611091": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Jagna Niedzielska, szefowa kuchni oraz popularyzatorka nurtu zero waste, prezentuje sposoby na gotowanie bez marnowania żywności. Prowadząca pokaże, jak najefektywniej wykorzystywać dostępne w naszej kuchni produkty, aby zminimalizować ich straty do zera.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611092": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Gospodyni programu, znana blogerka Marta Dymek, postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy przepisy. Pokaże między innymi, jak przyrządzić curry z bakłażanów z masłem orzechowym, paprykę igołomską faszerowaną, kaszotto pomidorowe i francuski pasztet z porów.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611093": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Gospodyni podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611094": { "type" : "6", "type_descr": "reality show", "synopsis": "Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności domorosłych adeptów sztuki kulinarnej. W nowym sezonie uczestnicy są zdani wyłącznie na siebie, zaś prowadzący będzie obserwował ich poczynania z ukrycia.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "137611095": { "type" : "6", "type_descr": "reality show", "synopsis": "Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności domorosłych adeptów sztuki kulinarnej. W nowym sezonie uczestnicy są zdani wyłącznie na siebie, zaś prowadzący będzie obserwował ich poczynania z ukrycia.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 } }, "dayInfo": { "lastOfType":{ "film": false, "series": [2024,5,13,1,35], "sport": false } } }