Phanom Yeerum

Średnia ocena
8,7/10 1.589
głosów
data urodzenia:1976-02-05
miejsce urodzenia:Surin, Tajlandia
Wzrost:172 cm
Tony Jaa

Phanom Yeerum urodził się 5 lutego 1976 r. w prowincji Surin w Tajlandi. Jego rodzice byli hodowcami słoni. Jako mały chłopiec oglądał filmy ze sztukami walk, naśladując niektórych swoich idoli, od Bruce'a Lee przez Jackie Chana do Jeta Li. Po obejrzeniu tajskiego filmu akcji z 1986 r. pt: "Born to Fight", Phanom poznał i zaczął trenować sztuki walk, a także kaskaderstwo pod okiem reżysera Panna Rittikrai. Na Uniwersytecie urozmaicał swą sztuke walki trenując od taekwon-do po judo. Nie mineło dużo czasu gdy znalazł się na planie filmu "Mortal Kombat 2: Unicestwienie" (1997) dublując Robina Shou i Jamesa Remara. Gdy jego demo trafia do reżysera Prachya Pinkaew'a powstał film "Ong-Bak" specjalnie dla Phanoma, który teraz przybrał imię "Tony Jaa" starając się przedstawić swój rodzaj akcji międzynarodowej publiczności.

znany z

ocena ról aktorskich

Tony Jaa jako Kham
8,0 1 głos

filmografia

przejdź do zawodu:
tytułśredniaw roli
2015
Louie Tran
    2014
    10 
      2014 
      10Tony Vitayakul
        2013
        5,2Kham
          2010
          5,1Tien
            Tien - Tony Jaa Ong Bak 3 - Tien
            2008
            6,8Tiang
              Tiang - Tony Jaa Ong Bak 2 - Tiang
              2005
              7,4Kham
                Kham - Tony Jaa Obrońca - Kham
                2004
                6,8Supermarket fighter
                  2003
                  7,3Ting
                    Ting - Tony Jaa Ong-bak - Ting
                    2001
                    9,0 
                      1996
                      3,0 
                        1994
                        5,0 
                          2014
                          10 
                            2010
                            5,1 
                                 - Tony Jaa Ong Bak 3 -
                              2008
                              6,8 
                                   - Tony Jaa Ong Bak 2 -
                                2010
                                5,1
                                • (producent)
                                   - Tony Jaa Ong Bak 3 -
                                2008
                                6,8
                                • (producent)
                                   - Tony Jaa Ong Bak 2 -
                                2010
                                5,1 
                                     - Tony Jaa Ong Bak 3 -
                                  2010
                                  5,1
                                  • (materiały do scenariusza, historia)
                                     - Tony Jaa Ong Bak 3 -
                                  2008
                                  6,8
                                  • (materiały do scenariusza, historia)
                                     - Tony Jaa Ong Bak 2 -
                                  • Tony trenuje sztukę walki zwaną "Muay Thai" od dziesiątego roku życia.
                                  • Jego nauczycielem sztuk walk był Panna Rittikrai. Nauki od niego pobierał od 15 roku życia.
                                  • Posiada umiejętności walki w następujących sztukach wojennych: Muay Thai Boran, Krabi Krabong, Stick, Sword, Pencak Silat, Capoeira i Wushu. Ponadto uprawiał taniec i gimnastykę.

                                  dyskusja

                                  (43 tematy)
                                  tytułautorpostyostatnio pisał

                                  Tony Jaa w Furious7. Jest już zwiastun.

                                  Można go zobaczyć od 51 do 53 sekundy http://www.youtube.com/watch?f eature=player_detailpage&v =sDADtyjAZU4
                                  3

                                  Mortal Kombat 2

                                  Podobno był dublerem Robina Shou w Mortal Kombat 2
                                  3

                                  Tony Jaa w remake'u kultowego "Kickboxera"

                                  Wystąpi razem ze Scottem Adkinsem :D Zawsze chciałem zobaczyć ich obu w jednym filmie. Zapowiada się ... czytaj dalej
                                  0
                                   

                                  Tony Jaa vs Scott Adkins

                                  Jak myślicie, kto by wygrał w tej rywalizacji?
                                  28

                                  Moje marzenie.

                                  Kiedyś moim marzeniem było zobaczyć Sylvestra Stallone i Arnolda Schwarzeneggera w jednym filmie. To marzenie się ziściło. Teraz chce ... czytaj dalej
                                  1
                                  Zobacz wiecej tematow

                                  Dowiedz się więcej o