PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 48 tys. ocen
8,1 10 1 48381
7,3 11 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

Taka prawda Nie oglądam wiele seriali raczej jestem pod tym względem wybredny i nieufny ale powrotu tego serialu, brakuje mi. Chyba dlatego, że mam wrażenie iż skończył się po pierwsze "urwany", po drugie miał jeszcze spory potencjał

ocenił(a) serial na 10
piopio

Właśnie skończyłem i mam wrażenie, że końcówka właśnie jest super. Historia Nuckiego się skończyła, a o tym był serial. Oczywiście można by kręcić dalej o Alu, Luciano itd., ale to nie o to chodzi, bo w ten sposób można by dojść do czasów współczesnych. Ten serial to była historia Thompsona oraz (nie wiem jak bardzo realistyczne) przedstawienie jak działał biznes alkoholowy podczas prohibicji. I to pojawienie się Tommiego w finale, wszystko to bardzo... na miejscu, jakby kompletne. Ja jestem usatysfakcjonowany (pod względem fabularnym, klimatycznie, cóż, nie będę ukrywać, że chętnie bym obejrzał coś co się dzieje w latach 20 w sferach wyższych).

ocenił(a) serial na 10
Jacek112PL

Dobra, widzę, że z tą kompletnością to faktycznie mogli zrobić więcej (właśnie parę innych wpisów przeczytałem, że ktoś na górze stwierdził, że 8 sezonów nie będzie, a twórcy mają się zmieścić w 5), zwłaszcza z rzeczy pomiędzy 4, a 5 sezonem (śmierć Arnolda np.). Ale mimo to uważam, że twórcom dobrze to wyszło, ja naprawdę nie mam wrażenia, że czegoś brakuje.