Taka prawda Nie oglądam wiele seriali raczej jestem pod tym względem wybredny i nieufny ale powrotu tego serialu, brakuje mi. Chyba dlatego, że mam wrażenie iż skończył się po pierwsze "urwany", po drugie miał jeszcze spory potencjał
Właśnie skończyłem i mam wrażenie, że końcówka właśnie jest super. Historia Nuckiego się skończyła, a o tym był serial. Oczywiście można by kręcić dalej o Alu, Luciano itd., ale to nie o to chodzi, bo w ten sposób można by dojść do czasów współczesnych. Ten serial to była historia Thompsona oraz (nie wiem jak bardzo realistyczne) przedstawienie jak działał biznes alkoholowy podczas prohibicji. I to pojawienie się Tommiego w finale, wszystko to bardzo... na miejscu, jakby kompletne. Ja jestem usatysfakcjonowany (pod względem fabularnym, klimatycznie, cóż, nie będę ukrywać, że chętnie bym obejrzał coś co się dzieje w latach 20 w sferach wyższych).
Dobra, widzę, że z tą kompletnością to faktycznie mogli zrobić więcej (właśnie parę innych wpisów przeczytałem, że ktoś na górze stwierdził, że 8 sezonów nie będzie, a twórcy mają się zmieścić w 5), zwłaszcza z rzeczy pomiędzy 4, a 5 sezonem (śmierć Arnolda np.). Ale mimo to uważam, że twórcom dobrze to wyszło, ja naprawdę nie mam wrażenia, że czegoś brakuje.