Królestwo niebieskie

Kingdom of Heaven
2005
7,2 180 tys. ocen
7,2 10 1 180416
6,4 37 krytyków
Królestwo niebieskie
powrót do forum filmu Królestwo niebieskie

Wielki szacunek dla kompozytora,przedewszystkim za te różnorodnosc dzwieków.Muzyka nadaje filmowi bardzo fajny klimat.HGW rlz!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
syncmaster718ift

a ten motyw muzyczny - Crusaders w połączeniu z takim obrazem ( 19 min . )
coś wspaniałego :)

ocenił(a) film na 10
tome_k

w 19 min nie ma zadnej muzyki ;D wiec sprecyzuj zebym rownierz mogl sie napawam tym momentem co ty :)

ocenił(a) film na 7
syncmaster718ift

tak, muzyka bez wątpienia jest mocną stroną tego filmu... niesamowita.

ocenił(a) film na 6
syncmaster718ift

Mnie trochę denerwowała ta powtarzalność motywów. Przewijające się przez
dwugodzinny film 3 motywy (jakby nie było - ciekawe, ładne motywy) pod
koniec zaczynają trochę nudzić. Mimo to film bardzo dobry.

syncmaster718ift

Muzyka w tym filmie jest rzeczywiści bardzo dobra, mimo powtarzających się trzech motywów, ale są też i perełki np. piosenka ze sceny kiedy to Balian'a zaatakowali Templarisze.

ocenił(a) film na 8
syncmaster718ift

Mam pytanie.Wie ktos czy gdzies znajde muzyke z momentu gdzie Saladin mówi do Baliana ile warta jest Jerozolima.Po tym jest piękna muzyka.Nigdzie nie moge jej znaleść.Na wrzucie szukalem i nic.:/

Mógłby mi ktos w tym pomóc?

Przesłuchalem tez soundtrucka i tez nic.Nigdzie nie moge znalesc tego motywu.:/

walldoo

być może rzeczywiście nie ma w soundtracku. w necie krąży 'poszerzona' wersja ścieżki dźwiękowej. jest tam 81 dodatkowych utworów, a część z nich ma kilka wersji alternatywnych, może tam znajdziesz to czego szukasz ;)

walldoo

w tej wersji szerszej o której tu pisałam, ten utwór jest pod nazwą "Everything" a w normalnym zaczyna się chyba w połowie utworu "Saladin" chyba, że to nie to ^^

walldoo

Jeśli sprawa jest nadal aktualna, być może ta strona Ci pomoże: http://www.hans-zimmer.com/index.php?rub=disco&id=694

ocenił(a) film na 10
syncmaster718ift

Powiem krótko: Muzyka jest zdumiewająca i niesamowita....mnie się nie znudziła...przez cały czas trwania filmu byłam nią zachwycona:)