PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108083}

Królestwo niebieskie

Kingdom of Heaven
2005
7,2 178 tys. ocen
7,2 10 1 177758
6,4 33 krytyków
Królestwo niebieskie
powrót do forum filmu Królestwo niebieskie

Wielki szacunek dla kompozytora,przedewszystkim za te różnorodnosc dzwieków.Muzyka nadaje filmowi bardzo fajny klimat.HGW rlz!

syncmaster718ift

a ten motyw muzyczny - Crusaders w połączeniu z takim obrazem ( 19 min . )
coś wspaniałego :)

ocenił(a) film na 10
tome_k

w 19 min nie ma zadnej muzyki ;D wiec sprecyzuj zebym rownierz mogl sie napawam tym momentem co ty :)

ocenił(a) film na 7
syncmaster718ift

tak, muzyka bez wątpienia jest mocną stroną tego filmu... niesamowita.

ocenił(a) film na 6
syncmaster718ift

Mnie trochę denerwowała ta powtarzalność motywów. Przewijające się przez
dwugodzinny film 3 motywy (jakby nie było - ciekawe, ładne motywy) pod
koniec zaczynają trochę nudzić. Mimo to film bardzo dobry.

syncmaster718ift

Muzyka w tym filmie jest rzeczywiści bardzo dobra, mimo powtarzających się trzech motywów, ale są też i perełki np. piosenka ze sceny kiedy to Balian'a zaatakowali Templarisze.

ocenił(a) film na 8
syncmaster718ift

Mam pytanie.Wie ktos czy gdzies znajde muzyke z momentu gdzie Saladin mówi do Baliana ile warta jest Jerozolima.Po tym jest piękna muzyka.Nigdzie nie moge jej znaleść.Na wrzucie szukalem i nic.:/

Mógłby mi ktos w tym pomóc?

Przesłuchalem tez soundtrucka i tez nic.Nigdzie nie moge znalesc tego motywu.:/

walldoo

być może rzeczywiście nie ma w soundtracku. w necie krąży 'poszerzona' wersja ścieżki dźwiękowej. jest tam 81 dodatkowych utworów, a część z nich ma kilka wersji alternatywnych, może tam znajdziesz to czego szukasz ;)

walldoo

w tej wersji szerszej o której tu pisałam, ten utwór jest pod nazwą "Everything" a w normalnym zaczyna się chyba w połowie utworu "Saladin" chyba, że to nie to ^^

walldoo

Jeśli sprawa jest nadal aktualna, być może ta strona Ci pomoże: http://www.hans-zimmer.com/index.php?rub=disco&id=694

ocenił(a) film na 10
syncmaster718ift

Powiem krótko: Muzyka jest zdumiewająca i niesamowita....mnie się nie znudziła...przez cały czas trwania filmu byłam nią zachwycona:)