Z góry uprzedzam, ze jestem totalnie nieobiektywna, bo bezwarunkowo kocham całą sagę, więc mi New Moon się strasznie podobał :) No może poza tą scenką, gdzie Bella i Edward są wampirami i biegną na łące (co to k**** miało być?!). Fanom Zmierzchu polecam, pozostałym niekoniecznie ;)
zgadzam sie z toba ... jak ta scenka sie pojawila cale kino rykło smiechem ... to bylo nieporozumienie hehehe tak poza tym film swietny .. napewno zakupie DVD :)
W kinie u mnie tez wszyscy wybuchli smiechem. Nie wiem tylko czy rezyser chcial zeby to byla smieszna scena :D
A CO UWAZACIE O POSTACI eRICA ..ILEKROC SIE POJAWIAL SMIALAM SIE JAK NIE WIEM .. A PRZEDE WSZYSTKIM NA SCENIE W KLASIE :)
no rzeczywiscie, taka postac komiczna z niego zrobili :) fajnie bylo byc na seansie, gdzie raczej nie ma przypadkowych osob i wszyscy w ten sam sposob reaguja na film :)
a u nas w kinie w pewnym momencie kaxdy myslala ze padnie ... wyobrazcie sobie ogladacie film ... cisza a tu nagle ktos puscil bąka ... i to tak glosno , ze rozeszlo sie na cala sale ... ludzie rykneli ale punktem kulminacyjnym bylo kiedy zaraz po tym bąku ALICE w filmie rozmawia z BELLA i pyta ja co tak smierdzi ... wszyscy sie smiali chyba z 5 minut z calej tej sytuacji hehe
widz, ze bylysmy w tym samym kinie :) Kijów rulezzzz Ja do konca filmu jak mi sie to przypominalo to musialam sie powstrzymywac od smiechu :D
haha nooo ... ktoś dał czadu:) wyczucie czasu mial :D szkoda, ze nie siedzialam w szczesliwym "6" rzedzie i nic nie wygrałam ;p;p
ale i tak byla super atmosfera, wiec ciesze sie, ze poszlam wlasnie do tego kina!
DOKLADNIE ... A MAM TKAIE PYTANIE PIŁAŚ TO CO DAWALI W PRZERWIE MIEDZY FILMAMI? CO TO BYLO??
jestem wściekła że nowy reżyser zrobił z tego filmu "American Pie 6: Powrót
wampira" a to że cały Kijow smiał sie nie w tych momentach co powinien
tylko to potwierdza :/ popłakałam sie ze smiechu jak byla scena z
przemieniona Bella -ŻAL!- ale wcale mi ten smiech humoru nie poprawil
A co myslicie o Edwardzie, bo ja i moje kolezanki uwazamy, ze w tej czesci troszke mniej korzystnie wygladal, moze dlatego, ze przez wiekszosc filmu byl zdolowany... Za to Jackob! ciacho ;)
wygladał starzej niz w Zmierzchu .. nawet ciuchy mial takie "powazniejsze" niz w poprzednim filmie
to prawda, że Edward był zupełnie inny niż w pierwszym filmie, ale i tak bardzo mi się podobał, szczególnie jego smutne oczy.
Film był absolutnie genialny! I ta scena ze zwampirzoną Bellą to był niewypał.
Za to strasznie lubię Victorię i ta scena z lotu ptaka i ta muzyka a'la electro :) była SUUUPER!
Jak oglądałam, od samego początku miałam wrażenie, że to zupełnie inna bajka... ale fajna, oczywiście. To wszystko przez nowego reżysera (dzięki nowemu reżyserowi :):).Muzyka bardziej alternatywna (bardzo lubię alternatywę) niż rockowa. Akcja momentami niezbyt, ale większość scen była jak w książce.
FILM BYŁ DOBRY, BO POPŁAKAŁAM SIĘ DWA RAZY xD (tak jak czytając książkę.
Premiera mi nie wystraczyła, jadę jeszcze przynajmniej raz!!
WARTO WARTO WARTO ZOBACZYĆ!!!
SPOILER !!!!!W KTORYM MOMENCIE PLAKALAS ??? MI SIE SMUTNO ZROBIŁO KIEDY LECIAŁA PIOSENKA Lykke Li- Possibility I BELLA SIEDZIALA TAKA ZAŁAMANA W TYM FOTELU A MIESIACE MIJAŁY .. POWIEM WAM , ZE TU KRISTEN SUPER ODZWIERCIEDLILA ZALAMANIE BELLI
noo zdecydowanie lepiej zagrała w tej czesci ... wogole widac ze Chris Weitz jest o niebo lepszym rezyserem niz Catherine Hardwicke .. zobaczymy jak da rade David Slade slyszalam ze on rezyseruje horrory ... moze ta czesc bedzoe bardziej mroczna i bedzie sie czego pobac jak wpadna nowonarodzeni :D
mi sie chcialo plakac jak wlasnie bella sobie siedziala i miesiace lecialy... aa i jeszcze kiedy szla po lesie zalamana
Zgadzam się z dosią95 na temat zmianie na lepsze filmu z powodu reżysera. Pierwsza była taka melancholiiiijna, a tej świetne nakręcone i przemyslane sceny:D Jak prawie-pocałunek Belli i Jacoba w domu:) Genialne!
Czytając książke zdecydowanie byłam za Edwardem, pewnie dlatego, że powieśc była pisana z perspektywy Belli, lecz oglądając film, już z perspektywy trzeciej osoby, narratora, czy coś w tym stylu, pod koniec filmu jedno do głowy mi tylko przychodziło "Bello, ty idiotko!" Ja na jej miejscu zdecydowanie zostałabym z Jacobem.
eee to ja napewno polecialabym za edwardem :D mimo to żal mi bylo Jacoba jak ja tak blagal :/
No ale jak Jacob jest zbudowany, a Edward to takie chucherko. I Jacob wspierał, chronił Bellę, był przy niej chociaż wiedział, że ona myśli ciągle o Edwardzie. To się nazywa miłośc.
Ja tez balam sie o zmiane rezysera w KwN, ale chyba wyszlo to filmowi na dobre, no i uwazam, ze Kristen grala super, a zagrac takie emocje to niezbyt proste chyba... Taylor tez dostaje ode mnie szostczke. No a Robowi to chyba i tak wszystko wybaczymy, nawet ten dorysowany kaloryfer :) I ciesze sie, ze w ta smutna czesc sagi udalo sie rezyserowi wplesc troche humoru :)
Muszę powiedzieć,że ja też bezwarunkowo kocham tą sagę i uważam, że film był rewelacyjny choć mało było mi Edwarda, który swoją drogą w tej części przy Jacobie wypadał słabo...no i zgadzam się, ze scenka z Bellą jako wampirem była przegięciem...w ogóle nie współgrała z cała resztą filmu...u mnie też całe kino ryknęło śmiechem...ale generalnie faktycznie cały film jest lepiej nagrany niż 1 część...już się nie mogę doczekac kolejnej:D
dobrze , ze to juz w czerwcu :):) ciekawe kiedy KwN wyjdzie na dvd :D mam Zmierzch wiec i ta kupie :) a czy to prawda, ze z ostatniej 4 czesci maja powstac 2 filmy???
mam nadzieję, że nie rozbiją 4 części na 2 części bo wydaje mi się, że to nie wypadnie zbyt korzystnie...bez sensu takie rozbicie...
no ja tez ale trudno im bedzie umiescic 700 stron w 2h filmu ... chyba , ze powycinaja polowe scen ... ciekawe jak pokaza noc poslubna hahaha pewnie rownie super jak opis w ksiazce ;p
W sumie racja...wygląda na to, że faktycznie ją podzielą na 2 części
http://poszkole.pl/news,Co_z_czwarta_czescia_Zmierzchu,65306,1.html
czyli to prawda ... ehh zaczynaja krecic na jesien czyli w wakacje 2011 powinna byc premiera ... ciekawe tylko jaki odstep bedzie miedzy 1 a 2 czescia
no sobie trochę poczekamy...niezbyt fajnie...a odstęp zazwyczaj trwa koło roku...ale jak dobrze pójdzie i będą obie kręcić na raz,jak czasem reżyserzy robią przy takich sagach to pojawi się zimą 2011:) trzeba być dobrej myśli:D
a slyszalyscie , ze planuja zrobic serial na podstawie sagi haha http://www.pudelek.pl/artykul/21051/powstanie_serial_na_podstawie_zmierzchu/
mysle, ze nawet jak powstanie, to kristen i rob na pewno nie zgodza sie w nim zagrac... Ale juz jest jeden super serial o wampirach, nie wiem czy widzialyscie: Vampire diaries! Polecam!
też mi się tak wydaje bo z tego co mówili w wywiadach mają dość szumu wokół Zmierzchu...a o serialu nie słyszałam ale chętnie obejrzę;)
Vampire diaries jest cuuudowny ... szkoda , ze dzis jest ostatni odcinek i trzeba czekac az do stycznia :/ najlepsza postacia w serialu jest Damon uwielbiam go ... te jego teksty i mimika twarzy hehe
hehe, no bez watpienia Damon duzo wnosi do serialu, ale ja i tak mam slabosc do Stefana ;) No a teraz lipa, KwN juz objrzane, serial dopiero od stycznia :/ i co tu robic?
ogladac od poczatku Vampire diaries , Zmierzch i wsumie True blood ja mam taki zamiar :D
obejrzalam pierwsze dwa odcinki true blood i jak dla mnie to jest on na zmiane smieszny (ale w negatywnym sensie) albo obrzydliwy, no ale sprobuj, moze Tobi przypadnie do gustu, ja nie polecam.
tak wczoraj to czytałam:) ciekawe ile w tym prawdy? swoją drogą taylor swift średnio mi pasuje do roli Renesme...a Ty co o tym sądzisz?
no w zyciu!! Renesme musi byc polaczeniem Edwarda z Bella a ta cala Tylor to jakos tak nie bardzo :/ ... serial moze i powstac ale nie wierze , ze ktos z aktorów Sagi sie pojawi w nim!!
no taylor to całkowity nie wypał...a w ogóle a propos Renesme to widziałyście tą dziewczynkę co ma niby ją grać? bo krążą po necie jej zdjęcia i nie wiem czy to ona na prawdę a jest mega słodka;)
np. ten http://media.photobucket.com/image/renesmee/theheiders/Edward-Bella-and-Renesmee -twilig-3.jpg