Dystrykt 9

District 9
2009
7,1 227 tys. ocen
7,1 10 1 227306
7,5 61 krytyków
Dystrykt 9
powrót do forum filmu Dystrykt 9

ocenił(a) film na 9

Dystrykt 9 - jeden z niewielu filmów, w których nie wiadomo o co chodzi, a jednak jest w nim coś, co sprawia, że chcesz obejrzeć go jeszcze raz. Ja to kupuję.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 1
Sztuczny_rarytas

Kolejny tuman, który nie wie o co chodzi, ale się podoba. Bezguście!
Ten film to lipa, a tobie nie pomoże żadna malina.

ocenił(a) film na 8
pavlock

Haha i pisze to osoba, ktora wystawila filmom : Gladiator, Piekny Umysł i Wall-E 1/10.

ocenił(a) film na 9
pavlock

Tutaj się nie ocenia zdania innych użytkowników, tylko filmy...

ocenił(a) film na 9
Sztuczny_rarytas

no to po co jest w takim razie forum jak nie do wymiany poglądów, w tym i oceny (no bo jak się już udzielasz...) gustu innych? ;)

a sama historia, to nie mam pojęcia dlaczego dla ciebie jest skomplikowana.. serio, fabuła jest prosta, prościutka, więc? ..

ocenił(a) film na 9
diana6echo

Nie chodzi o to, że fabuła jest skomplikowana, tylko o to, że ten film nie ma głębszego sensu. Milion niedopowiedzeń.

ocenił(a) film na 5
Sztuczny_rarytas

Ten film ma głębszy sens, a mianowicie: "ludzie są ŹLI". No, przesadziłem z tą głębią...

"Dystrykt 9" to zgrabne i pretensjonalne oszustwo. Porywa się z motyką na słońce, używając najprostszych środków: pokazać zgraję przesadnie krwiożerczych ludzi. Podobny efekt niósł ze sobą słabe "Miasto ślepców".

ocenił(a) film na 9
Sztuczny_rarytas

..ma niedopowiedzenia, aby zmusić takich jak ty do wysiłku intelektualnego, ale bynajmniej nie jest to wadą..

rozumiem błędy w chronologii czy ewidentne pomyłki, ale tutaj niedopowiedzenia mają swoje uzasadnienie

ocenił(a) film na 8
Sztuczny_rarytas

Następny świetny film tego reżysera...
Neill Blomkamp i teraz postarał się by nie zawieść widzów kina. Ten film zasługuje na 8/10. Czemu nie więcej? Bo nie powiem by to było jakieś arcydzieło, ale to dobry film jeżeli lubi się troszkę zagadki.