Planuję kupić Trylogię na DVD, tylko nie wiem, czy wybrać wersję 4-dyskową czy 5-dyskową.
Są jakieś wielkie różnice między nimi? Poza tym, że w 4-dyskowej część II Ojca Chrzestnego jest upchnięta na jednym dysku i całość jest w kartonowym pudełku? Natomiast 5-dyskowa jest w metalowym pudełku i II część jest na 2 płytkach.
Jeszcze kwestia dodatków. Są takie same, czy może np. na 5dyskowej wersji jest ich więcej?
Pozdrawiam.
Wal śmiało edycję 5 dvd w metal boxie. Posiadam ją i powiem że jest b.dobra. Tłumaczenie filmów trochę kuleje ale to i tak jest jedno tłumaczenie niezależnie od edycji. Płyta nr. 5 jest bardzo fajna są to dodatki których NIE MA w edycji 4 dvd. No i jakość filmów (1 film=1dvd) jest trochę lepsza, żadnych dodatków na płytach z filmami (co jest dobre). Na przykład mój kolega ma to wydanie 4dvd i jak zobaczył moje powiedział „żałuję ze nie poczekałem na tą edycję” a kupił tylko tydzień przede mną. Osobiście nie widziałem jego wydania ale ufam mu w takich sprawach. pozdro.
Wiesz teraz doczytałem i widzę że chyba jesteś w małym błędzie, a ja ci źle odpowiedziałem. może opiszę edycje pełnej trylogii jakie są a ty sobie zdecyduj:
1. Jest to edycja 3 dvd zwykła trylogia 1 film = 1 dvd i tyle.
2. jest to edycja 4 dvd gdzie masz 3 filmy (1=1) i płytę Suplement do tego napisy i lektor a płyta suplement z napisami PL.
3. Stara edycja 5 płytowa gdzie partII była na 2 płytach (właściwie nie wiadomo czemu... może były to dvd5, bo z tego co wiem dodatków tam brak)
i do tej masz również płytę suplement. Ta edycja jest pakowana w kartonik i digipacki i tu nie ma lektor tylko napisy (chodź to nie wada).
4. Nowa edycja 5 płytowa gdzie masz 3 filmy + płyty suplement 1 i 2 (suplement 2 jest tylko tu) jest to rozszerzone wydanie 4dvd. Zamknięte w ładnym i nie zajmującym dużo miejsca metalowym boxie. 1 filmi = 1dvd. i to jest chyba ta o której piszesz. obydwie płytki suplement z polskimi napisami co jest bardzo fajne.
aha numer 2 i 4 to tzw. Edycje odnowione.
Osobiście radze wybrać numer 4 cena tylko ciut większa a dodatki genialne.
Tak, chodziło mi o tę wersję nr 4. Pomyliłam się troszkę :P Myślałam, że w odnowionej wersji część 2 też jest na 2 płytach.
Właśnie a jak jest z ceną?
Patrzę na Allegro i w sklepach internetowych i ceny wahają się od 95 zł (!!!!) do ponad 200.
95 zł to trochę za...tanio. :)) i mam wątpliwości czy to oryginał.
Myślę że orginał :-) wiesz ja swoją kupiłem za 110zł ale mogłem taniej (zamówiłem bo miałem przy okazji innych produktów i za wysyłke płaciłem tylko raz) a koleś który na allegro wystawia za 200zł ma troche przegiente ceny (bo to sklep własciwie) i często paki filmowe ma znacznie drożej.