http://www.filmweb.pl/Rewolucja+na+Filmwebie+ju%C5%BC+w+kwietniu!,News,id=58999

No i?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Kajzer

Zobaczcie, temat o Filmwebie sam założyłem w 2007 roku, kiedy to redakcja Filmwebu zapowiadała te zmiany:
http://www.filmweb.pl/topic/744108/Filmweb+3.0.html

Jak widać potrzebowali aż trzech lat by wprowadzić ten Filmweb 3.0. :D
A nowa wersja jest do kitu sądząc po tych screenshotach. Będzie okropnie i nieczytelnie. Na pewno nawigacja będzie trudna do opanowania do użytkowników, którzy są przyzwyczajeni.

Axel

Boje się że zrobią z tego drugie NK z toną reklam na każdej stronie.

Kajzer

niekoniecznie ale jednak nie można wykluczyć tej ewentualności ;)

Kajzer

dokladnie tak samo pomyslalem...
obecna szata mi bardzo odpowiada, prosta i czytelna...
i tak nic na to nie poradzimy wiec mozemy tylko czekac i pozniej oceniac...

Kajzer

Trzymam nerwy na wodzy i łokcie przy sobie po tych dwóch screenach. :) Ale jestem jeszcze ciekawa, co z tego wyniknie.

nawka

ja też jeszcze nie widziałem, ale już mi się nie podoba...

mam nadzieję, że się przyzwyczaję albo lepiej jak się spodoba.

nawka

Ja też :) odczuwam pewien niepokój bo pewnie będzie mały bajzel zanim się zorientujemy o co chodzi :)
ale może nie? może będzie tak jakby nie zaszły żadne zmiany?
Czekamy zatem :)

Lucynica

Swędzi mnie strasznie, żeby coś chlapnąć, ale to później szyfrem napiszę ^^

nawka

napisz szyfrem, a ja szyfrem odczytam :)

ale szkoda by było żeby jakoś znacząco się dizajn zmienił, ten czerwony jest taki... czerwony :)

nawka

:D

Jendrek

No jak zwykle kolorowi wiedzą najwięcej.

Kajzer

A tam nieprawda ;)

baczek_15

No jasne, ja na ten przykład nie wiem nic, a przynajmniej niewiele i na każdym kroku jestem w tym uświadamiana. Chyba sobie wszystkie moje ocenione filmy do excela skopiuję - bo to różnie z planszami może być. :] <odpukuje> I znajomych fotograficzną pamięcią będę przyzywać. :D Oby kwiecień przyszłego roku nie czatował na nas. Będę tęskniła na pewno za tym czerwono-czarnym tłem. Ale nadzieję moją głupią jeszcze mam.

nawka

O rany... jednak spadłam z krzesła. Art. 4 pkt 10 - maybe more??? twice

nawka

Misiu, o czym Ty teraz rozmawiasz?

Forum nowe mię przeraziło.

Oshin

Pszczółko przeczytałam konstytucyję zanim swoje urodzinki wklepałam.
Mnie wszystko przeraża... prosiaczek ze mnie wylazł. Może herbata zaleje te nowe. <wraca do starego> :)

nawka

Ja nie, bo urodzinki i tak już miałam ujawnione na blogu od pół roku nieomal.

nawka

zrób to, ino chyżo
:D

Lucynica

Wielki dzban wrzątku i trzy kilo herbaty z kilo cukru. Czerwonej herbaty! :D Ale w ogóle to chce mi się płakać, jakiś kosmos... Ech, może się przyzwyczaję.

nawka

ale tak w ogóle? czy z powodu nowej odsony tego zacnego portalu ??? Bo na to pierwsze znam radę, zresztą na drugie też :)

Lucynica

Już ja wiem o jakich bezeceństwach tu piszesz, będzie fajnie :)
Na św Patryka w takim razie pomykam :* hopsa hopsa :D

nawka

Graj w zielone. Zdrowie!

Oshin

Gram w białe ekmm przezroczysty blues :* Zdrowie!

Oshin

to jest nowe forum ??? o żesz w mordeczkę... :)

Lucynica

Lucy, wszytko jest stare, poza nowym, nowy jest system nawigacji i wyświetlania tego wsiego. Nie jest prosto. Momentami ciekawie.

Ale forum mi się generalnie nie podoba. Tylko teraz muszę w zdania pełne ubrać, jakie mam zastrzeżenia.

Kajzer

A nowe serwery będą?

GodFella

przeca już są :D

Jendrek

to nowa serwerownia chyba...

GodFella

tak, nowe serwery obsługują już nową część filmwebu.

użytkownik usunięty
Andy_Asquelt

A starą obsługuje commodore?

craye

użytkownik usunięty
Kajzer

"Zmierz swój gust"??? Fuj, to będzie wylęgarnia snobów.

przyznaj się, będziesz chciał "zmierzyć swój gust" choć jeden raz
:)

użytkownik usunięty
Lucynica

W tajemnicy napiszę Ci, że mój gust służył programistom do opracowania "wskaźnika referencyjnego".

dziękuję, nie każdego stać na to by się przyznać

Sprawdziłam sobie "Gustopodobnych" i się okazuje, że mam tam jednego tylko znajomego i w dodatku takiego, którego w zasadzie nie znam. Hehe, jak zwykł był mawiać Karole.

Dobrze, że nie IQ, dopiero by śmiesznie było... Że o innych "wskaźnikach" nie wspomnę...
Będzie trochę, jak na fejsbuku (nikt nie komentuje mojego statusu, buuu).

Oshin

juz idę :)

a wskaźniki "o których się nie da powiedzieć słowami" ?? otóż to

Kajzer

Ale fajne będą te gierki na forum. "Porównaj swój gust, z użytkownikiem wyżej" itd.

Cham_Solo_

A co z tą betą? Jakie są dokładne wymagania?

Kajzer

Jako stary malkontent powtarzam - mnie sie nie podoba! I jeszcze ta psychiatryczna biel! Buuuuuuu

Kajzer

jezeli nowy filmweb bedzie wygladal tak jak na tych screenach to ja spadam stad :<

użytkownik usunięty
Kajzer

FW na głównej oczywiście rzucił jakieś ochłapy:
http://antyweb.pl/obrazki-z-nowego-filmweb-pl/

Badziewnie to wszystko wygląda, a najmniej mi się profil podoba - mam nadzieję, że będzie się dało wyłączyć większość tego ciulstwa:
http://antyweb.pl/wp-content/uploads/2010/03/profil_uzytkownika.jpg

No i w końcu nikt nikogo nie zmusza do korzystania z tego portalu.

haha jak zobaczyłem czerwony pasek na górze, to myślałem, że cały blog jest poświęcony filmwebowi :)

Za mało czerwonego i wygląd kojarzy mi się ze sterylnymi stronami wielkich serwisów. Myślałem, że przez 3 lata wymyśla coś oryginalnego.

Mam nadzieję, że wytrzymasz Tuco, bo jesteś dla mnie więcej wart niż cały fw.

Rezun

Wongo chłopie, załamałeś mnie tym profilem:]

jaj.. blog ukryty w zakładkach :| co za idiota.. ehh.. czego to się nie robi dla ilości wejść na stronę i wyświetleń..
idę robić screeny tego co teraz mamy, ot tak, na pamiątkę..

Kajzer

A ja jestem optymistą. Bynajmniej z przekory. Drobiazgowo to wygląda wszystko, nietypowo bo w końcu dopracowanie.

Ten biały też mi się średnio podoba, mógłby być stalowy, albo całkiem czarny. No, ale cóż, mam nadzieję, że te wszystkie "bajery" i udogodnienia zrekompensują niedogodności natury estetycznej.

Kajzer

gorzej niż fejsbjuk i myspace razem wzięte.. a myślałam, że to niemożliwe.. im bardziej się wpatruję w to tym gorzej to wygląda. zupełnie nieczytelne i przede wszystkim, najzwyczajniej w świecie, brzydkie

Kajzer

http://antyweb.pl/wp-content/uploads/2010/03/profil_uzytkownika.jpg

A gdzie łby ? ;/

Il_cattivo

pewnie gdzieś są tylko w tym bajzlu ciężko coś dostrzec