Ogłaszam ranking na najdziwniejsze filmowe imię z jakim kiedykolwiek sie spotkaliście...
.)
PS. Mam nadzieję, ze nie było jeszcze tego tematu, bo ostatnio wszystko dubluję...
.)
13 posterunek odc. jak wybierali miss policji : Kunegunda ! xD
ps. jak sobie przypomne jeszcze to dam znac
Kunegunda od tego jest imię Kinga więc to chyba nie jest takie dziwne:p
Pozdrawiam
Najdziwniejsze jest to, że w polskich filmach rzadko bywają normalne imiona - przeważają kretyńskie "ksywki", z których najbardziej odrażająca była Suczka z "Ciemnej strony Wenus".
..już nie pamiętam skąd to było, ale:
"Hermenegilda" xD - jeśli kiedykolwiek przyjdzie mi urodzić córeczkę, to skrzywdzę ją tym imieniem ;] .. .
..i bohaterowie "Buta Manitu" mieli rozbrajające imiona:
"Buszmitu", "Włóżmitu" (brat bliźniak - uwielbiał różowe)
..aha.. i zupełnie nie rozumiem nazywania dziewcząt imieniem "Alcatraz" - a często ono występuje w filmach latynoamerykańskich.. .
..dokładnie, a dość często można je napotkać w filmach .. jak ktoś wie co oznacza 'alcatraz', to niech napisze.. .
Hmmm... zdaje mi się, że to imię nic nie oznacza... Szukałam znaczenia w słowniku angielskim i hiszpańskim i nic nie ma... No nie wiem...
"jak ktoś wie co oznacza 'alcatraz', to niech napisze"
Alcatraz (Alcatraces) ma dwojakie znaczenie
Samo słowo wywodzi się z języka hiszpańskiego.
Pierwszym znaczeniem słowa jest pelikan (stąd nazwa słynnego więzienia - "La Isla de los Alcatraces" czyli wyspa pelikanów)
Drugim znaczeniem jest .. po prostu Lilia (chodzi o kwiat) a jak wiadomo Lilia to również imię damskie ;)
Hmm gdzies w jakims filmie (nie pamietam tytulu) uslyszalem imiona
Wyrwijflaka i Świniwarta
Padlem XD
FAJNY POMYSł Z RANKINGIEM. PROPONUJE:OSTIN POWERS ZłOTY CZłONEK.SIOSTRY BLIżniaczki: fuck me, fuck you