Babylon A.D.  

dodaj nowy temat
lista tematów
obserwuj
gorące tematy
faq
  Wojtek_dpo off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 3 września 2008 17:52 odpowiedz 
Różnice w wersjach!
We Francji i Niemczech puszczają pełną wersje.160minut.
W USA film ma 90 minut.W Polsce 100.

Wyczytałem ,że w oryginalnej wersji Aurora umiera ratując planetę.Nie ma tam żadnego porodu.
Lambert Wilson i Gerrard Depardieu mają o wiele więcej scen.

Na początku dowiadujemy się,że Ziemia umiera.Thoorop jest bardzo chory.
15 Odpowiedzi

Raven off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 4 września 2008 2:28 odpowiedz 
Mmmm to tego rzeczywiście brakuje. U mnie zaczynało sie od sceny z trailera.
  absu off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 4 września 2008 19:27 odpowiedz 
Ja olewam polską wersję - czekam na francuską w dobrej jakości. Z chęcią poszedł bym sobie na to do kina, niestety polski dystrybutor dał ciała i dlatego nie zarobi na mnie złamanego grosza.
  Albertino off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum ma łeb na 2500 punktów 6 września 2008 0:30 odpowiedz 
Jeśli rzeczywiście będzie dostępna wersja 160 minut, to tylko taką obejrzę, ponieważ tylko ona jest wizją reżysera. Resztą to nienaturalnie pocięty szajs.
  aD_Tom__ off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 7 września 2008 10:01 odpowiedz 
zgadzam się, a już chciałem iść na to do kina
jak można z całkiem ciekawie zapowiadającego się filmu zrobić coś niepodobnego do siebie w 3 odsłonach ??
Powinieneś używac [SPOILER], ujawniając treśc filmu.
Pozdrawiam
  Ichthys off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 8 września 2008 22:23 odpowiedz 
Ten temat to ściema. Według IMDB wersja francuska ma 101 minut, tyle samo co polska.
  Gammaro off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 10 września 2008 14:25 odpowiedz 
Zgadzam się z przedmówcą. Na allocine.fr podany czas trwania filmu wynosi 1 h 40 min. może na dvd dorzucą dodatkową godzinę...
  Ichthys off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 10 września 2008 19:08 odpowiedz 
Kassovitz (czy jak mu tam) kiedyś w jakimś wywiadzie powiedział, że nigdy nie było 160 minutowej wersji, że to wymysł dziennikarzy.
  absu off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 11 września 2008 17:22 odpowiedz 
W sumie fakt. Zastanawiam się czy jednak się na to nie przejść do kina...
  Ichthys off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 11 września 2008 18:38 odpowiedz 
Przejdę się, bo mam za darmo. Pieniędzy bym na oglądanie Vina Diesela nie wydał.
javs off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 11 września 2008 13:49 odpowiedz 
Z CHOINKI SIE URWAŁEŚ ????!!!! pisze się SPOILER , przecież film nie miał jeszcze premiery w POLSCE, więc większość go nie oglądała, a ty z zakończeniem wyskakujesz ?! co za poj** ... :[
  matmax_t off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 11 września 2008 20:54 odpowiedz 
Kolejna tempa pała do ścięcia.
Niech ci życie w lewatywie wynagrodzi...
  Good_Girl_Gone_Bad off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 11 września 2008 23:27 odpowiedz 
strona francuska

duree = czas trwania-- 1h 41 min

http://www.premiere.fr/film/babylon-a-d

hmm........
  LiMiTED_UNCUT off line szukaj innych wypowiedzi tego użytkownika na tym forum 11 września 2008 23:53 odpowiedz 
10 min różnicy... może we francuskiej reklamy doliczają? :D

W sieci od 18 marca 1998 roku, od 20 stycznia 2000 jako pierwszy serwis w Polsce dostępny w WAP. Pobierz logo Filmweb. Marka "Filmweb" oraz slogan "łeb pełen filmów" są własnością Omnigence sp. z o.o. i są chronione prawem autorskim.

Created by agencja interaktywna - artegence.