Na co lepiej wydać kasę? Kupuję oczywiście między innymi przez tę grę.
Trudno powiedzieć, jeśli chcesz kupić konsole tylko pod grę ( nie mówię że jedną), tak bardzo ogólnie to na XBOX przyjemniej się gra- lepszy pad, grafika trochę lepsza, i nie ścina się ( przynajmniej mi ). Jeśli chodzi o PS3 to trzeba stwierdzić, że więcej jest dobrych gier tylko na konsole Sony, no i internet za darmo. Ja kupuję GTA V na Xboxa360.
Mam ps3 i grałem kiedyś na xboxsie 360 i moge śmiało powiedzieć że pad od xboxsa wcale nie jest wygodniejszy powiem więcej to kwestia gustu mi pad od xboxsa nie przypasował
mam xboxa i ps3 i poza tym ze Xbox się już 2 zepsuł i trzeba było czekać za każdym razem miesiąc jak odeślą ze stanów. różnice są niewielkie z przewagą dla ps3 mimo że xbox był moja pierwszą konsolą.(a co do internetu za darmo to fakt plus ale za to zdobywanie achievmentow na xboxie faktycznie ma sens)
Ja mam Xbox'a 360 i jestem zdania, że nie zamieniłbym go na PS3, jedyne czego mogę żałować to God of War. Tak to jest lepszy, moim zdaniem.
Jeśli masz ręce symetryczne a nie jak mutant (ułożenie gałek), to bierz ps3 - za darmo pograsz, a nawet jeśli dopłacisz do "premiuma" to co miesiąc dostaniesz 3-4 gry darmo (teraz jest darmowy battlefield 3, saints row 3 i the heist) no i na xboxie nie ma the last of us ;). Nie mówiąc już o tym że gameplay z gta v pokazany był z wersji ps3.
To teraz się rzucać na stare konsole ? Lepiej poczekać na PS4 i olać to wszystko. PS3 odejdzie w zapomnienie, bo grafika pójdzie znacznie do przodu już niedługo i stare konsole jej nie pociągną. Zobaczysz.
Nie ma sensu kupować konsoli pod GTA. Moim zdaniem, warto będzie poczekać i zagrać z lepszą grafiką na PC (gra wyjdzie na 99%). Jeśli chcesz kupić konsole to raczej PS3. Na Xboxie nie masz praktycznie żadnych eksluziwów, zestaw PC +PS3 w zupełności wystarczy byś zagrał w prawie wszystko.
No i Playstation ma niesamowite eksluziwy.
mam xbox360 - i jednej rzeczy bym nie zmienil - PADA
ale w obecnej chwili sam sie zastanawiam nad druga konsola - PS3 i raczej, do pada sie przyzwyczaje :)
i chyba nie warto czekac na PS4 - bedzie kosztowal milion dolarow:P, a skoro wydaja gre na PS3/XBOX360 to spokojnie sobie ogarnie to graficznie
i nie mowcie ze odejdzie w zapomnienie.
bo PS2 dopiero na poczatku tego roku przestano produkowac:)
pzdr
bral bym PS3 juz teraz nawet uzywke;)
PS3 zdecydowania. Mnóstwo świetnych tytułów na wyłączność i darmowy multiplayer. A wszystko na jednej płytce BR.
PS3 radzę wybrać. Prócz GTA V będziesz mógł zagrać w genialne gry od Naughty Dog czyli serię Uncharted i The Last of Us. Do tego inne dobre gry na wyłączność jak God of War 3, inFamous, Gran Turismo 5 czy Heavy Rain. Pad jest mniej wygodny niż na Xboxie, ale masz darmowe multi i PS+ gdzie co miesiąc dają dobre gierki. Polecam konsolę w pierwszej wersji Slim, można ją jeszcze kupić w niektórych sklepach.
Całkowicie popieram przedmówcę. PS3 daje dużo możliwość, przy czym korzystanie z sieci i serwisu PSNetwork jest darmowe. Naprawdę dobre exclusivy - Heavy Rain i God of War 3.
Na PS3 lepsze exclusivy (Uncharted ^^), ma darmowy internet i prawie niczym nie różni się od X360. Może po za tym, że konsola Microsoftu ma lepsze opcje sieciowe (ale jak już wspomniałem, są one płatne). I nie słuchaj tych co piszą, że PS3 lub X360 ma lepszą grafikę. To zależy od twórców gry, a nie od konsoli. Pamiętaj też o tym, że konsola Sony ma PS Plus ( http://pl.playstation.com/playstationplus/ ). Ja osobiście polecam PS3.
A tak po za tym, jeśli nie zależy Ci na exlusivach, ani na przyjemności grania na konsoli, to zainwestuj kasę w upgrade PC, lub cokolwiek innego. Nowe gry na konsole to cena ponad 200 zł. Starsze, a dobre gry (inaczej klasyki) to cena około 100 zł. Oczywiście są jeszcze gry używane, ale mimo wszystko przemyśl kupno konsoli, żebyś potem nie pożałował ;) .
Nie prawda gry na konsole ( jak kupuje na ps3) można wyłapać w normalnym sklepie za 59 - 79 zł te starsze tańsze, prawie nówki czasami do 120 zł. A w sklepach internetowych często jeszcze taniej. Fakt na kompa są tańsze. Co do wyboru konsoli: miałem przez krótki czes X'a. Gram na ps3 (i jej poprzedniczkach). Wg mnie pad oczywiście wygodniejszy od ps3. Darmowy internet i mnóstwo świetnych exów. Fakt zbliża się następna generacja, ale uważam, że warto kupić np. ps3 i ograć wszystko co jest świetne na tej generacji. Dodatkowym plusem ps3 jest plus. Co miesiąc 3 gry na ps3 i kilka na vitę. Konsole można tanio wyłapać. Poza tym przez długie lata będzie wspierana przez Sony, więc nie do końca jest martwa. polskipolski piszę pod twoim postem bo chciałem nawiązać do cen, ale jakoś się tak rozpisałem więc się nie dziw. :D
Hehe! :) Sony raczej mówiło, że będzie wspierać PS3 przez jakieś 2 lata (może trochę dłużej). Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś, ale lepiej mimo wszystko, porządnie zastanowić się nad kupnem konsoli.
Z tego co pamiętam 5 lat. Ale mniejsza z tym. Poza tym do premiery jeszcze 4 miesiące. A zanim to wszystko się porządnie rozkręci, wyjdą naprawdę ciekawe i ładne gry to też minie kilka miesięcy. Więc spokojnie ma się dużo czasu przed nextgenami na pobuszowanie na tej. Ale oczywiście to zależy od preferencji gracza czy pc czy konsola. Z mojego punktu widzenia to naprawdę rozsądna inwestycja. Zważywszy na to, że ten sprzęt nie jest jeszcze trupem jak sugerowali tutejsi użytkownicy.
Acha i cena obecnej konsoli to wydatek 600-800 zł. Nowej generacji 1600-2000 zł. A wydatek na kompa takiego,żeby wszystko śmigało jak trzeba to min 3000 zł. Do tego co jakiś czas mody podzespołów, żeby nowinki wskakiwały. Prawdą jest to, że po niewielkim czasie grafika na kompie będzie o wiele lepsza niż na konsolach, ale oczywiście po wykupieniem nowych "części". Na konsolach nie ma obawy wkładasz płytkę i grasz niczym się nie przejmując, nie patrząc na wymagania. Dlatego przerzuciłem się na konsole. Od dawna nie modyfikowałem kompa i jakoś mi do tego nie spieszno. Puki jeszcze żyje i spełnia średnie wymagania nic w tym kierunku nie robię. :D
Może, nie wiem. Taką cenę podałem z tego co ogólnie słyszę. Ale podaj zestaw za 1,5 k, który uciągnie najnowsze produkcje na full detalach. Jestem ciekaw.
Nie będę tutaj konstruował zestawów, ale da się skombinować taki PC. Możne najnowsze gry nie będą chodzić na full detalach, ale to wystarczy aby pograć na chociażby normalnych. A PC za 3000 zł, może bez problemu dorównać nadchodzącym next-genom.
XBOX 360
Prócz tego że sobie pograsz w te GTA to jeszcze masz wiele innych tytułów.
Forza Motor Sport najlepsze (Wg mnie) wyścigi i seria Halo która być może jest najlepszym FPS w ogóle (może poza HL).
Choć z 2 strony PS3 ma większą ilość gierek na wyłączność konsoli ale czy ja wiem czy wszystkie są dobre?
Na moje gierkowe gusta bardziej odpowiadało XBOX ale jeżeli przy okazji wolisz ubijać 15 przeciwników jednym ciosem (slasher) to bramy sony są dla Ciebie.
ale PS3 też ma niezłe nie zapominaj o tym ;)
sam mam xboxa, ale uważam ,żę ps3 miażdży xboxa, xbox ma tylko lepszego pada i tego nic nie zmieni z resztą jest cienki jak dupa węża, nie polecam zakupu xboxa 360 jeśli ktoś chce grać przez internet.
Już zamówiłam PS3, zdecydowałam, że jak będę chciała pograć na xboxie to zawitam do koleżanki, która go ma :p. Wolę darmowy internet niż wygodnego pada, ta zaleta PS3 mnie przekonala :).
Nie pożałujesz :3 PlayStation 3 mam w zasadzie od premiery, a i oprócz GTA V zobaczysz, czemu The Last of Us osiągnęło taki sukces, Uncharted jest uważany za jedną z najlepszych serii gier akcji, w dodatku pograsz ( a w zasadzie obejrzysz :P ) w gry Quantic Dream.
Z tych dwóch polecam PS3 (choś moim zdaniem lepiej poczekać na premiere konsol ósmej generacji). Konsole Sony kupuję praktycznie od PSX i do tej pory się nie zawiodłem. Każda konsola Playstation cechuję się niezawodnością i funkcjonalnością a i grać przez internet za darmo można. W każdym razie polecam gorąco PS3
zalukaj na exy od obu platform które cię bardziej interesują , pomyśl czy chcesz kinecta czy tam mova , oraz na pady tu akurat pad od x360 jest znacznie lepszy, wygodny itp.
ogólnie bardziej polecam xboxa ale ps3 nie jest wcale gorsze to zależy od gustu , usługa online jest wydajniejsza i ogółem lepsza na konsoli MS ( sony za to ma bardzo korzystne ps plus).
Może ps ma więcej exów ale xbox ma więcej gier .
Nie mam ale gram , więc mogę się wypowiadać i nic ci do tego .
Jest temat na forum to stwierdzam moje spostrzeżenia by pomóc użytkownikowi @Mentire.
nie masz ale grasz na żałosnym xboxie, który po za ciągłym szpiegowaniem nie ma nic do zaoferowania, najgorsze wydane 300 zł
Chodziło mi o ps'a (że na nim gram ) .
xboxa mam . Gadasz jak pinda która wpiera wszystkim swoje zdanie. 300 zł gdzie za tyle jakąkolwiek konsole widziałeś chyba na lombardzie.Jak możesz się wypowiadać nie znając czegoś ? Opowiedz mi sekret twojego geniuszu i tak obszernej wiedzy ...Hmmm
xbox 360 ponieważ ma lepszego pada lepszą platformę sieciową i troche lepszą grafikę. wiem co mówie bo konsole mam obje
Mam konsolkę x360 i polecam Ci ją. Ma lepszą grafikę, i pad wygodniejszy. Jest bardziej intuicyjnie, ale zauważyłam, że PS3 ciszej pracuje i mają neta za free.