PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=278033}

Milczenie

Silence
2016
6,8 39 tys. ocen
6,8 10 1 38999
6,7 56 krytyków
Milczenie
powrót do forum filmu Milczenie

Jedno jest pewne

użytkownik usunięty

Po premierze filmu, na forum tej produkcji zawita impactor i będzie mądrościował :P

użytkownik usunięty

Oezu.

A niech mądrościuje. Tacy ludzie są w mniejszości. Pod większością filmów widzę niestety narodowo-klerykalne stadko rzucające na prawo i lewo nienawiścią do wszystkiego co nie jest w ich zamyśle chrześcijańskie. Impactor przynajmniej używa merytorycznych argumentów i nikogo nie obraża.

ocenił(a) film na 7
skalp_el

Chwała niebiesiom ... (tfu ale gafa) chwała ojcu dolarowi i jego partnerowi euro, że są na tym łez padole tak litościwe i miłosierne stworzenia jak wyznawcy jedynej słusznej drogi, lewacko-ateistycznej. Świat bez tych istot łagodnych, pełnych humanizmu i wyrozumiałości pogrążył by się zapewne w nienawistną i nietolerancyjną otchłań Ale na szczęście są ...

piopio

używasz sarkazmu.. aleś ty mondry...

ocenił(a) film na 7
Jimbo88

Zauważyłe(a)ś?! (u was to różnie z tą identyfikacją pciowom) ... no brawo to znaczy się idzie ci ku lepszemu W swoim otoczeniu robisz zapewne za fizofa-myśliciela

skalp_el

"Impactor przynajmniej używa merytorycznych argumentów i nikogo nie obraża."

Nieprawda. Są argumenty na które nie ma odpowiedzi i wtedy robi się BARDZO niemerytoryczny.
Stwierdzenie, że Impactor "nikogo nie obraża" jest tak niedorzeczne jak jak stwierdzenie, że w zawodową koszykówkę grają głównie ludzie niscy.

Boże, pewnie masz rację... Mam już go serdecznie dosyć....

Magdalena_42

Nie tylko Ty.

użytkownik usunięty

Wątpię. To nie jest adaptacja dzieła biblijnego ani nie zapowiada się na propagandówkę (mam nadzieję).

użytkownik usunięty

Ja w dalszym ciągu nie mogę uwierzyć, że nie zagrają pierwotnie dobrani aktorzy. Tak abstrahując.

Ale... kiedy jest ta premiera?

użytkownik usunięty
Mike555

Pod koniec roku w listopadzie.

Ale przyznać chłopu trzeba, że ma zacięcie. Człowiek z "pasją" =P

ocenił(a) film na 7

o co chodzi? jakiś link do najdurniejszej dyskusji? serio typa nie kojarzę :D

użytkownik usunięty
tolerancja91

Jego profil powinien ci wszystko rozjaśnić :D
http://www.filmweb.pl/user/impactor

A tutaj jeden z jego przykładowych wątków.
http://www.filmweb.pl/film/Pasja-2004-38233/discussion/Dobra+ekranizacja+s%C5%82 abej+fikcji,1974589

ocenił(a) film na 6

A za nim przyleci RogerVerbalKint i zacznie się kolejna gównoburza.

ocenił(a) film na 1

Pomijając kwestię Impactora to film mam nadzieję pokaże więcej niż problem kilku księży i skrzywdzone chrześcijaństwo. XVII wiek to epoka Edo w Japonii, czas wielkich przemian, nowej władzy oraz wniosków jakie tamtejsi władcy wyciągnęli z kontaktów z Europejczykami.

Koniecznie należy wspomnieć że Europejczycy przynieśli niewolę i wyzysk wszędzie gdzie tylko nieśli "Ewangelię" a jezuici byli winni mordów i prześladowań w Ameryce Łacińskiej. Więc nierzetelne byłoby podnoszenie tematu cierpienia chrześcijan przy przemilczeniu ich zbrodni.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
Karule

Przepraszam Cię człowieku, obrażałem Cię kiedyś albo rzucałem inwektywami w pańską stronę?

Możesz więc podać czemu stosujesz obelgi personalne wobec mnie?

ocenił(a) film na 8
Beryl2

Stwierdzam fakt, nie obrażam.

ocenił(a) film na 1
Karule

Wie pan tyle o faktach ile o znaczeniu słów. Kretyn wg słownika języka polskiego http://sjp.pwn.pl/sjp/kretyn;2564920.html . Nie zna mnie Pan w ogóle, a określa jako osobę ograniczoną intelektualnie. Może pan sobie znajomych z pańskiej miejscowości określać jak pan chce ale za takie obelgi może pan mieć pozew, więc skończ człowieku trollowanie i zajmij się poważnym życiem.

ocenił(a) film na 8
Beryl2

Jak można nazwać osobę, która nie widząc wcześniej filmu, wystawia mu najniższą z możliwych ocenę?

ocenił(a) film na 1
Karule

Ludzi nie oceniam, a tym bardziej obcych. Oceniam czyny, czy mi się podobają czy nie. A jak pan uważa że moja ocena jest nieuczciwa to musi pan z tym żyć, bo nie mam ochoty rozmawiać z kimś kto mnie publicznie znieważa. Mógłby pan zachować odrobinę przyzwoitości, bo jak to jest że ocena rzeczy musi być stosowna a zachowanie wobec ludzi już nie?

Zwracam się też z uprzejmą prośbą o usunięcie obelgi na mój temat z forum.
Żagnam

Beryl2

Niekoniecznie należy to wspominać, byłoby to nawet nie na miejscu. Jaki to ma związek z samym filmem? Żaden. Tak samo do każdego filmu o współczesnych Niemczech nie wprowadzasz na siłę informacji, że w czasie II wojny przeprowadzili Holocaust.
Tak samo nie rozumiałem tego nacisku, żeby wmontować do "Idy" obowiązkowe planszy informujące o tym, że część Polaków pomagała ukrywać Żydów.
Film przedstawia pewien konkretny fragment z historii Japonii i tego się trzyma. Japończycy pewnie nie sprzeciwiali się szerzeniu chrześcijaństwa dlatego, że przeczytali tweeta od amerykańskich tubylców, więc jaki sens ma umieszczanie tej informacji?

ocenił(a) film na 1
NickError

Hmm może dlatego że film okłamuje historię? Z najeźdźców robi ofiary, to tak jakby nakręcić kontr Listę Schindlera i pokazać jak Żydzi wyzyskiwali Niemców przez dziesięciolecia.

To więcej niż pewne, a co do samego filmu - z chęcią pójdę do kina (o ile będą go grali i w przyzwoitych godzinach, bo film bardzo długi)

Nekromanta21456

to ja jednak poproszę o impactora....

Impactor należy już do wbudowanych mechanizmów filmweba. Nie ma o nim wzmianki w "pomocy", choć takiej pomocy z pewnością potrzebuje wielu po zetknięciu się z nim. To taka oczywistość tu, jak to że trzeba się zalogować, żeby napisać komentarz, trzeba ocenić x filmów, żeby otrzymać rekomendacje do kolejnych, trzeba napisać komentarz pod filmem religijnym, żeby otrzymać komentarz od słynnego Impactora. :-)