PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=429713}

Stare wygi

Old Dogs
2009
6,3 29 tys. ocen
6,3 10 1 29273
4,4 5 krytyków
Stare wygi
powrót do forum filmu Stare wygi

Dno i metr metr 2/10

użytkownik usunięty

Aż żal się wypowiadać na temat tego filmu.W skrócie wymuszony humor i
najbardziej idiotyczne pomysły na gagi na świecie.Ja wiem że komedie
pomyłek na ogół są absurdalne i infantylne ale tu została przekroczona
jakaś granica dobrego smaku,brakowało tylko sceny wywrócenia się na skórce
od banana(a może i była nie oglądałem filmu uważnie)
Autora scenariusza powinno się rozstrzelić jak najprędzej, zresztą i
aktorzy sie nie popisali,zdaje sobie sprawe że chcieli się w czuć w
idiotyczny klimat filmu dlatego grają ja idiocie ale proszę przez połowę
czasu mają miny jakby srali albo nażarli się ekstaz.Jedynie Travolta coś
tam pokazuje ale ogólnie tez jest bardzo słaby jak cały film zresztą.

ocenił(a) film na 8

Skoro nie oglądałeś uważnie to się nie wypowiadaj.

użytkownik usunięty
masterus1

Wiedziałem że ktoś tak powie
Tak nie oglądałem uważnie bo dwa razy wyszedłem z pokoju na pięć minut do
łazienki nie stopując dvd,co daje mi 10 minut straconego filmu,naprawdę
wątpię by przez te dziesięć minut wydarzyło się coś niesamowitego.

ocenił(a) film na 4

Nic nie straciłeś, film jest słaby.
Travolta zaniżya loty od dawna, już "Metro Strachu" było tego zwiastunem. Robin Williams też ("RV: Szalone Wakacje Na Kółkach").
Komedia miejscami śmieszna, ale faktycznie cholernie wymuszony humor. 4/10.. chyba za wysoko oceniłem ten film.

ocenił(a) film na 4
_Michal

Kolejny film komediowy który oglądam ostatnio (przez pewien czas unikałem tego gatunku z wiadomych względów...) od którego nie wymagam za wiele, a jednak i tak czuję się rozczarowany.

Potencjał to to nawet miało, ale jakoś słabo go wykorzystano. Ni to "komedia że ubaw po pachy" , ni to film familijny. Dwójka przygasłych gwiazd Hollywood mogła dać świetny film, ale ich postaci jakoś nie okazały się dobrze zagrane czy zapadające w pamięć. Fabuła słabiutka i naciągana, niedorzeczna nawet jak na lekką komedię. Do tego wszystko idzie po utartych ścieżkach, od pkt A do C przez B itd -> i wiesz, co będzie po każdym kolejnym. Końcówka w zoo już w ogóle nosi znamiona kiszki, te pingwiny, goryl, wtf? I nie żebym wymagał pełnej logiki od takiej produkcji, po prostu tutaj wszystko rozłazi się w szwach. Było trochę wesołych scen które mi się spodobały, ale to za mało. Wizualnie/technicznie absolutnie bez rewelacji.

Jeśli ktoś lubi ten gatunek lub ma ochotę na film familijno komediowy bez zobowiązań, to proszę bardzo. IMO jest jednak wiele lepszych komedii, śmieszniejszych i lepiej zrealizowanych.
Mnie osobiście film wymęczył, nie bawiłem się zbyt dobrze
4/10

ocenił(a) film na 7

jak to jest- piszesz 2/10 a oceniasz na 3 ?? zdecyduj się

teett

4/10. Kilka razy mnie rozbawił, ale nie trawię braku spójności i powierzchowności w scenariuszu.

ocenił(a) film na 3

Dokładnie. Tak słabej "komedii" nie widziałem od czasu "Kac Vegas"... Jestem fanem Williamsa i nie mogę uwierzyć, że dał się w taki szit wciągnąć. :/

3/10