Cóż nie jest to film najwyższych lotów. Szczególnie, ze palce maczali w nim przedstawiciele Monty Pythona. Satyra udana idealnie przedstwia przerysowane średniowiecze, było wiel naprawdę zabawnych momentów(dość dużo perełek), ale czegoś brakowało, może większej dawki absurdu i nonsensu. Spodziewałam się czegoś bardziej...
więcejFilm zagadka. Jako wyznawczyni ruchu modrzewiowego mogłabym go chwalic ale od radykalizmu jestem daleka. Dałam jednak 4 punkty bo przecież jest tu ten humor, który kocham, szkoda tylko, że pogrzebała go nijaka fabułka, która mnie obrzydliwie znudziła. Może za pare lat bejrze sobie ten film raz jeszcze i zmienie zdanie....
więcej"Jabberwocky", mimo jak najlepszego podejścia z mojej - fana(tyka) Latającego Cyrku - strony, zwyczajnie mnie rozczarował. Dodać warto, że rozczarowanie było z tych raczej ostrych. Film był miejscami zabawny, ale były to miejsca tym cenniejsze, że bardzo rzadkie. Przez resztę czasu zaś historia się wlekła, nudne motywy...
więcejNajbardziej Pythonowski film w dorobku Gilliama. Zdecydowanie.
Najgorszy film w dorobku Gilliama. Zdecydowanie.
Kiepski film. Zdecydowanie NIE.
W pełni naturalne wydaje mi się kojarzenie filmu z "MP i Święty Graal".
Ot częściowo ta sama ekipa, podobna stylistyka itp. Występują jednak trzy elementy które...
Dla mnie fantastyczny film!!! Dziś oglądałem kolejny raz po może 20sto letniej przerwie i
ciągle robi niesamowite wrażenie. Świetnie oddali klimat średniowiecza tzn chodzi mi o to,
że zwykle w amerykańskich superprodukacjach średniowiecznych wszędzie jest czysto
schludnie postaci piękne czysto ubrane itp itd. No...