też tak macie?
http://imageshack.us/f/96/wtfim.jpg/
jeśli to tak zostanie, to masakra, nie da się na to patrzeć, mam nadzieję , że to chwilowy
błąd :)
W ramach sprzeciwu nie wejdę na Filmweb do kolejnego piątku.
Nie zadowolonych z nowego wyglądu zachęcam do zrobienia tego samego.
Dziękuję za uwagę.
maxizer
Dokładnie - szara beznadzieja w stopniu maksymalnym - patrzeć się na to nie da, wszystko rozciągniete w dół dodatkowo, wizualne dno. I wcale nie uważam, że "społecznośc i tak się przyzwyczai", bo mnie natychmiast dopada w takich sytuacjach nostalgia za kolorystyką czerwono-czarną. Ta zmiana to dramat
Wszystko jest za bardzo rozciągnięte, poprzednio jeden rzut oka na stronę, wiadomo co gdzie i jak, obok siebie, strona była krótka... a teraz? co to ma być? kopia imdb?
To na pewno nie jest chwilowy błąd... Powstrzymam się od komentarza, bo nie przeszedłby przez cenzure...
FDB dobre jest... jakby filmweb tak wyglądał to byłbym wniebowzięty - prosty i przejrzysty wygląd, bez zbędnych bajerów.
Mi tez się nie podoba przed kilkoma sekundami wszedłem w ,,Dzień Świra'' z Konradem nie przyjemnie to wygląda
Wchodzi człowiek na filmweba, a tu taki zawał serca. Brzydkie to, nieprzejrzyste, na siłę papugowane z imdb. Nie podoba mi się.
Jpr... Ludzie odpowiedzialni za FW chyba chcą do reszty zrazić do siebie stałych bywalców, serwując takie nikomu niepotrzebne, brzydkie gówno. Serio, chyba pójdę stąd w cholerę, jeśli ten wygląd zostanie...
To wygląda jak tematy na blogach ludzi, którzy nie umieją rozplanować więc wsadzają wszystko na kupę...
http://img535.imageshack.us/img535/4244/staryfilmweb.jpg
łezka się w oku kręci, patrząc na ten teraźniejszy
zeby mozna bylo wybrac w ustawieniach tamten wyglad to bym go ustawił i juz nigdy nic tam nie dotykał
To i tak nic w porównaniu z przejściem na FW ze stare wersji na web 2.0 Wtedy się działo :) Wszyscy krytykowali (ja też), a zmiany zostały.
Te zmiany są takie, że ledwo człowiek się do tego zdąży (z ciężki bólem serca) przyzwyczaić to zaraz jest jakaś nowa. Na plus tej można zaliczyć, że są zdjęcia postaci odgrywanej przez danego aktora/ke wygląda to nawet dobrze.
Obok wprowadzenia "plotów" (pobieznych opisów przy filmie, tworznych chyba głównie z myślą o użytkownikach wersji mobile), to własnie główny punkt tej zmiany.
A mi się wydaje to najzupełniej zbędne. Nie wiem jak inni ale ja jestem w stanie rozpoznać aktora w filmie, a jak już mam straszny problem to sobie przeczytam jaką role grał, po co zaśmiecać ekran dodatkowymi obrazkami.
Świetny ten nowy layout, ja lubię zmiany. Przyzwyczaicie sie raz dwa ... To samo było jak YT zmienili, all płakali, a teraz jest dobrze ...
Otóż to. Nie inaczej było również z Allegro. Sam zresztą należałem do grupy płaczków, ale minęło trochę czasu i nie wyobrażam sobie powrotu do starej wersji. Będzie ok :)
Doopa a nie dobrze. Po zmianach na YT usunąłem tam konto. To samo na innych portalach - jeśli zmiana mi nie odpowiada, to wynoszę się. Nie trzeba się przyzwyczajać, można przenieść się gdzie indziej. Jedyny problem jaki widzę, to że pojawia się coraz więcej projektantów stron, którzy uważają takie kretyńskie zmiany za cool, fajne, "na czasie". I dopóki użytkownicy będą się przyzwyczajać, to takich zmian będzie coraz więcej.
Niestety takie czasy. Kompletnie zapomina się, że potencjalnie lepsze jest przeważnie wrogiem dobrego. Zamiast tego wszyscy chorują na chorobę zmian na siłę, ważne żeby jakiekolwiek wprowadzić i najczęściej nie pytać, co użytkowcy o tym sądzą. Koszmar i abstrakcja, oraz kompletny brak logiki.
Bzdura. Layout jest niefunkcjonalny i ma mało wspólnego z profesjonalizem. Wszystkie duze portale dążą do tego aby jak najwiecej informacji umiescic u góry, zeby uzytkownik miał jak najmniej skrolowania w dół. Filmweb ma w gdzieś użytkownika, po rozciągnieciu wszystkiego w dół, usability layoutu spadło na łebe na szyje, a z portalu nie da sie korzystac po ludzku. No ale po co Filmwebowi użytkownicy.... Najwazaniejsze sa reklamy u góry na pół ekranu i podwyżka w cenniku dla reklamodawców, czyż nie? Ciekawe tylko kto bedzie te reklamy ogladał, jak ludzie oleją Filmweb, co nastapi predzej lub w pózniej, w obliczu tak razacego braku szacunku dla Filmwebowiczów.
Dawniej wszystko było ładnie oddzielone. Boczny pasek z przyciskami. Informacje na ciemno szarym tle.
Teraz wygląda to jak stronka zrobiona przez gimnazjalistę na lekcje informatyki.
Kopiują IMDB i to co w nim najgorsze, czyli layout i układ strony...
Nieczytelny. Bardzo brakuje listy podstron.
Za dużo informacji na jednej stronie. Przez to wszystko wygląda chaotycznie, ciężko jest cokolwiek znaleźć.
Prosty, czytelny layout jest o niebo lepszy.
Trochę wszystko jednolite, zlewa się w całość, poszczególne segmenty nie odróżniają się od siebie...