Chciałem sobie obejrzeć, jakiś zwiastun czy coś na Filmweb.pl, i zamiast niego wyświetla mi się czarny ekran oraz napisz "Drogi Użytkowniku, Twoja przeglądarka nie obsługuje wideo w formacie mp4 dlatego odtwarzacz przełączył się w tryb Flash.
Prosimy, włącz plugin Flash w swojej przeglądarce, abyś mógł oglądać wideo.
Dziękujemy!" Jak można to naprawić, bo chciałbym po oglądać różne takie tutaj, i nie można a żaden ze znajomych problemu nie potrafi naprawić :( Ps: Mam mozille
U mnie dokładnie tak samo, pewnie na starszych systemach na firefoxie nie działa... w chromie już tak, ale nie zamierzam zmieniać przeglądarki...
WYgląda na to, że nie aktywuje się flash player
w jakiej wersji macie przeglądarki? wszystko wskazuje na to, że macie nieaktualne wersje przeglądarek.
bardzo prosimy Was o aktualizację przeglądarek, co wyeliminuje problemy jak również zwiększy Wasze bezpieczeństwo (często stare przeglądarki posiadają liczne dziury bezpieczeństwa, które mogą być wykorzystane przez złośliwe oprogramowanie).
Jasne, że najnowsze(firefox/pale moon). Tylko że one widać nie obsługują tego nowego playera(html5 ogólnie słabo), albo może nie obsługują tego, jeśli są używane np. na XP?
Generalnie problem jest taki, że powinno przełączyć na flasha, a nie robi tego i za bardzo nic nie da się zrobić(plugin flash też aktualny i ustawiony, żeby zawsze się sam aktywował).
A ile trzeba czekać ? Trochę mnie irytuje że tak duży serwis ma takie problemy, rozumiem czemu nie dajecie filmów na YT, ale może pomyślicie aby wasze filmy odtwarzały się tak samo jak u nich. Czyli za pomocą HTML5.
Wygląda na to, że działa, fajnie. Gorszy frame rate, pewnie jak to zwykle bywa: nowa 'lepsza' technologia wymaga lepszych komputerów....
A mogliby Państwo popracować nad tym, aby gdy ktoś po latach wydorośleje i zmieni zdanie i ocenę jakiegoś filmu to mógł również usunąć swoje stare nieaktualne już opinie - wypowiedzi na forum filmowym?
Potwierdzam aktualność przeglądarki. Proponuję wprowadzić bardziej uniwersalny player, który odtwarza WSZYSTKIE pliki
U mnie dokładnie to samo. Oczywiście mam aktualną wersję przeglądarki. Ja również czekam na poprawki. O ile szanowna redakcja przejmie się tym problemem...
Huh, fajną opowiedz dostali użytkownicy - "macie ch*jową wersję przeglądarki, to wasza wina". Pewnie to, że portal pikuje od pewnego czasu w otchłań beznadziei to też nasza wina? To co mamy zmienić? Portal?
Czyli zgłupiałem :D Nwm co mam zrobić, uaktulanić przeglądarkę? Uważam że aktualizacja dokonuje się automatycznie i mam cały czas nową :D Czy po prostu wina portalu, i mam poczekać aż "admini" jakieś poprawki zrobią? Grifter, Odpowiedź powala :D Pozdrawiam. Ps: Nie chcę zmieniać przeglądarki na chrome, czy jakiś inny ponieważ już "sentyment" jako taki posiadam :D Explorer--->Firefox :) I tyle moich zmian w przeglądarce widzę, ponieważ firefox dobry jest :P (Moim zdaniem) Ale obejrzałem na tablecie, tak na chromie :D I wszystko gra, ale na Pc wolę Firefox (Tak wiem, powtarzam się)
Mi pięć minut po aktualizacji Firefoxa też nie działało i nadal nie działa. Pewnie Filmweb jest szybszy od Mozilli :)
Wszystko mi już działa, może było trzeba troche poczekać ale jednak zrobili jak należy :) Pozdrawiam :>
Mam zawsze najnowszego firefoxa, z aktualnymi pluginami i z najnowszym flashem. Quicktime tez najnowszy, ale starsze zwiastuny filmowe sie nie odtwarzaja i zawsze racza mnie bzdurnym komunikatem o koniecznosci aktualizacji QT. Dlaczego nie mozecie po ludzku wszystkiego wrzucac na YT?
Zwiastuny w formacie .mov to pozostałość po dawnych czasach. Obecnie przenosimy je wszystkie na nowy format, który nie będzie powodował takich problemów.
Najnowsza wersja Google Chrome,oraz najnowsza wersja Chromium,to wszystko na Windows 7-nie działają żaden filmik.
Taki sam komunikat:
" Drogi Użytkowniku, Twoja przeglądarka nie obsługuje wideo w formacie mp4
dlatego odtwarzacz przełączył się w tryb Flash.
Prosimy, włącz plugin Flash w swojej przeglądarce, abyś mógł oglądać wideo.
Dziękujemy!"
Nie mogę od ok.pół roku zakładać również tematów na forum w Google Chrome.Po prostu nie wyświetla mi się ikonka odpowiadająca za założenie nowego tematu...
Coraz gorzej działa ten serwis.
Zamiast bez sensu co chwile zmieniać wygląd serwisu,usprawnijcie jego działanie.